Rondreis Maleisië

Een reis naar Maleisië maken? Vergelijk hieronder alle actuele Maleisië rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

117 Maleisië rondreizen gevonden

 • Rondreis Maleisië: Oerwouden, theeplantages en stranden

  13-daagse individuele rondreis

  West-Maleisië, westkant: Kuala Lumpur. Centraal: Taman Negara, pure jungle en hangbruggen > Cameron Highlands, theetuinen. Westkust: Penang, Chinese bevolking, leuk eiland > Langkawi, mooi eiland met witte palmenstranden.

  €1600

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis Maleisië: Cultuur & Strand - 15 dagen; Twee weken paradijs

  15-daagse groepsrondreis

  Wie wil er niet twee weken betaalbaar rondreizen door het ware paradijs? Op deze ontspannen Maleisië groepsreis maak je kennis met de kosmopolitische hoofdstad Kuala Lumpur en de schitterende natuur van de Cameron Highlands met haar groene theeplantages en het primaire regenwoud van Taman Negara. Je bezoekt rustieke tempels en gaat heerlijk ontspannen op de verweneilanden Penang en Langkawi. Shoppen, snorkelen, duiken, uitgaan en cultuur opsnuiven, het kan allemaal in Maleisië!

  €1849

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • West-Maleisië - fly drive

  19-daagse individuele rondreis

  Op deze fly drive ontdek je met je huurauto in je eigen tempo alle bezienswaardigheden van het westen van Maleisië. Met de individuele reizen van SRC geniet je zorgeloos van je vakantie.

  €2459

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Dwars door Maleisië

  14-daagse individuele rondreis

  Deze rondreis is net iets anders dan de eerste rondreis. Het eerste deel is gelijk maar je eindigt de reis niet op Langkawi. Van april tot half oktober kun je namelijk naar de “picture perfect” eilanden van de Perhentians. Witte stranden, ontelbaar veel palmbomen en een houten hutje: wat meer hebt je nog nodig? Vergeet je snorkel niet zodat je ook onder water kunt zien hoe kleurrijk Maleisië is.

  €1145

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsrondreis Maleisisch Borneo

  groepsrondreis

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het Maleisische deel van Borneo maak je veel kennis met de plaatselijke bevolking en natuur, deze zijn in een woord geweldig. De overnachtingen bij de Iban in hun traditionele longhouses zijn een onvergetelijke ervaring. We waden door rivieren, wandelen over de Headhunters Trail en je kunt de hoogste berg van Zuidoost-Azië beklimmen. Onderweg heb je grote kans de zeldzame neusapen, varanen, orang-oetans en neushoornvogels tegen te komen. Aan het eind van de reis kun je bijkomen op het tropische eiland Pulau Tiga.

  €3399

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis Maleisië & Singapore; Reis vol contrasten

  22-daagse groepsrondreis

  Als geen ander land laat Maleisië de tegenstelling tussen hypermodern en traditioneel zien. Deze afwisselende groepsreis brengt je naar koloniale stadjes, trendy metropolen, het prachtige bergland van de Cameron Highlands en de jungle van Taman Negara. Er is ruim tijd om te snorkelen of duiken voor de schitterende kusten en eilanden met witte zandstranden en kleurrijke koraalriffen. Deze rondreis Maleisië & Singapore eindigt in de wereldstad Singapore, waar de toekomst al werkelijkheid is.

  €2499

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis West-Maleisië & Borneo, 20 dagen

  20-daagse groepsrondreis

  Ontdek de hoogtepunten van West-MaleisiëVerken het koloniale verleden van MalakkaGa op zoek naar de ruim 1.000 plantensoorten in Kinabalu nationaal parkSpot olifanten en orang-oetans tijdens boottochten over de Kinabatangan-rivier

  €3295

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Thailand, Maleisië & Singapore, 21 dagen

  21-daagse groepsrondreis

  Alle geuren, kleuren en smaken van Azië tijdens één reis Vertoef aan de heerlijke stranden van ThailandGa op expeditie in de jungle van MaleisiëVergaap je aan de enorme skyline van het moderne Singapore

  €2895

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsrondreis West-Maleisië/Borneo

  groepsrondreis

  Deze reis brengt je naar de mooiste hoogtepunten van West-Maleisië en Borneo. Vanuit het historische Kuching bezoek je Bako Nationaal Park voor prachtige wandelingen, kom je oog in oog met de orang-oetan en verblijf je bij de Iban in een traditioneel longhouse. Vervolgens breng je een bezoek aan de bruisende metropool Kuala Lumpur en reis je naar de Cameron Highlands, waar je enorme theeplantages kunt zien. Je sluit de reis heerlijk ontspannen af op de tropische eilanden Penang en Langkawi.

  €2599

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Familiereis Maleisië

  familiereis

  Deze afwisselende familiereis door Maleisië biedt de beste facetten van Azië. Jullie ontdekken het exotische eten, de mooie natuur en het tropische strand. In Maleisië wonen Maleiers, Chinezen en Indiërs. Dit zorgt voor een kleurrijke mix van mensen én overheerlijk gevarieerd eten. In Penang kun je op zoek naar verschillende straatkunst, bij de Cameron Highlands kun je thee proeven en mooie wandelingen maken en in de jungle van het Taman Negara slinger je over de langste canopywalk ter wereld. Op soms wel 30 meter hoogte! Op de Perhentian Islands, ook wel bounty-eilanden genoemd, eindigen we de reis met een paar dagen ontspanning. Gaan jullie mee met deze mooie en afwisselende reis?

  €2719

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Avontuur, jungle en stranden

  17-daagse individuele rondreis

  Borneo, Sabah: Kota Kinabalu > Kinabalu National Park > Sukau Kinabatangan NP, varen in jungle. West-Maleisië: Kuala Lumpur > eilanden Lang Tengah en Redang, bounty en snorkelen.

  €2550

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Maleisië: De charme van West-Maleisië

  17-daagse individuele rondreis

  West-Maleisië, westkant: Melaka > Kuala Lumpur. Centraal: Taman Negara, jungle > Cameron Highlands, theevelden. West: Ipoh > Penang. Oostkust: Kota Bahru > eiland Perhentian, prachtig snorkelen.

  €2000

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsrondreis Singapore, Maleisië/Thailand

  groepsrondreis

  Maak kennis met de hoogtepunten van Singapore, Maleisië en Thailand; een veelzijdig avontuur vol contrasten. Tijdens deze combinatiereis verken je indrukwekkende metropolen, prachtige natuur, tropische stranden, exotisch eten en maak je kennis met een gemixte, kleurrijke bevolking. We kijken onze ogen uit in de bruisende steden, wandelen door de theevelden, varen door een van de oudste regenwouden ter wereld en sluiten de reis af bij paradijselijke eilanden. Een reis vol cultuur en natuur, flora en fauna. Afwisselender vind je haast niet!

  €2849

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Autorondreis Maleisië: Authentiek West-Maleisië

  19-daagse individuele rondreis

  West-Maleisië, westkant: Kuala Lumpur > Melaka. Centraal: Cameron HIghlands, thee. West: Penang. Oostkant: Pasir Belanda, kampung > Penarik, prachtig > Lang Tengah, eiland > eiland Redang, rond beide bounty-eilanden snorkelen.

  €2200

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Maleisië: Hoogtepunten van West-Maleisië

  19-daagse individuele rondreis

  West-Maleisië, westkant: Langkawi, strand > Penang, cultuur. Centraal: Cameron Highlands, thee > Taman Negara, hangbruggen in de jungle. Westkant: Kuala Lumpur > Melaka, vroeger Hollands. Oostkust: eiland Redang, bounty.

  €2300

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Bouwsteen Borneo: Neusapen, orang-oetans en Iban-stammen

  7-daagse individuele rondreis

  Zuiden van Sarawak, BorneoVanaf Kuching naar het Bako NP, aan de kust > terug Kuching > naar Semonggoh, opvangkamp orang-oetans > Batang Ai NP, dagtocht varen in de jungle, bezoek dorp van een Ibanstam.

  €960

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Explore Magnificent Malaysia

  16-daagse fly-drive

  Ervaar hoe afwisselend West-Maleisië is tijdens deze schitterende rondreis. U start de reis met het ontdekken van de fascinerende metropool Kuala Lumpur. De rijke geschiedenis van het land ervaart u in de koloniale kuststad Malacca en hierna geniet u van de adembenemende jungle van Taman Negara en de idyllische theeplantages die verspreid liggen in de groene heuvels van de Cameron Highlands. Ook een van de oudste regenwouden ter wereld staat op het programma: Belum Rainforest. De ongerepte natuur en het wildlife zal u versteld doen staan! Op schiereiland Penang zult u gegarandeerd genieten van de gevarieerde keuken en de mooie architectuur, overblijfselen van koloniale tijden. Tot slot is er uiteraard tijd om te ontspannen op schilderachtige stranden op het tropische eiland Langkawi, een waar paradijs! We hoeven u niet verder te overtuigen, toch?

  €3599

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Familiereis Maleisisch Borneo

  familiereis

  Tijdens deze avontuurlijke familiereis door Maleisisch Borneo maak je kennis met de plaatselijke bevolking en natuur, deze zijn in een woord geweldig. De overnachtingen bij de Iban in hun traditionele longhouses zijn een onvergetelijke ervaring. Je hebt grote kans zeldzame neusapen, varanen, orang-oetans en neushoornvogels tegen te komen. We maken wandelingen aan de voet van Kinabalu, de hoogste berg van Borneo, en een riviersafari op de Kinabatangan in de jungle van Sabah. Aan het eind van de reis kun je bijkomen aan de kust van Sabah.

  €3419

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Hoogtepunten van heel Maleisië

  17-daagse individuele rondreis

  West-Maleisië: eiland Langkawi > Penang > Cameron Highlands, theetuinen > Kuala Lumpur. Borneo, Sarawak: Kuching, Bako National Park > Semonggoh, orang-oetans, Batang Ai National Park, ibans > Damai Beach.

  €2500

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Maleisië: West-Maleisië in Luxe

  15-daagse individuele rondreis

  West-Maleisië, westkant: Kuala Lumpur > Pangkor Laut, mooist denkbare resort. Centraal: Cameron Highlands, theetuinen. Westkust: Penang, Brits verleden > Langkawi, stil strand, luxe.

  €4400

  excl. vliegticket

  Bekijken

Rondreizen door Maleisië

Orang-oetans spotten op Borneo, jungle trekkings maken op het tropische Tioman en struinen door de straten van Chinatown in Kuala Lumpur. Maleisië is een van de meest veelzijdige bestemmingen van Azië en daarom een geliefde bestemming voor een rondreis. Ook de goede infrastructuur draagt hier aan bij, net als de welvarendheid van het land. Ook van plan een rondreis Maleisië te maken? Op deze pagina vind je een overzicht van diverse aanbieders en de rondreizen die zij aanbieden.

Jungles vol apen en een waanzinnige onderwaterwereld

Hoewel het culturele aspect voor veel reizigers ook een rol speelt, weet alleen de natuur Maleisië al als rondreis bestemming op de kaart te zetten. Het land – dat ten noorden van Indonesië en ten zuiden van Thailand ligt – kent een verscheidenheid aan natuurschoon. Van de groene theeplantages in de Cameron Highlands tot honderden tropische eilanden in allerlei soorten en maten.

 • Borneo is het bekendste eiland van Maleisië en met goede reden. Het is de laatste plek in de wereld waar orang-oetans nog in het wild leven. Ook de ongerepte natuur trekt avonturiers aan. Van bergen beklimmen in het Kinabalu National Park tot grotten bewonderen in Gunung Mulu en neusapen spotten in Bako National Park.
 • Wie een rondreis door Maleisië op een relaxte manier wil afsluiten, kiest voor een rondreis in combinatie met Langkawi. Het eiland – dat onderdeel uitmaakt van een grote archipel met 99 andere stukjes paradijs – wordt geroemd om haar schitterende stranden, de Langkawi Sky Bridge en Kilim Nature Park.
 • Een andere populaire bestemming is Penang. Het eiland wordt ook wel ‘de Parel van de Oriënt’ genoemd en is met 2 bruggen verbonden aan het vasteland. Niet de stranden maken Penang bijzonder, maar de typische Aziatische sfeer. Kijk je ogen uit in Georgetown, bezoek de Kek Lok Si Tempel en wandel door Penang National Park.

Ook de Perhentian Islands met haar kraakheldere water, het kleinschalige en luxe Redang en het oudste nationale onderwaterpark van Maleisië bij het eiland Payer verdienen een vermelding. Voor een rondreis komen vaak de combinatie van West-Maleisië en Borneo vaak voor, maar ook Kuala Lumpur & Langkawi. Wie meerdere landen wil bezoeken, kan ook voor een combinatie met Singapore of Thailand kiezen.

Indrukwekkende metropool en koloniale steden

Ook wie de Aziatische cultuur wil opsnuiven, doet er goed aan een rondreis Maleisië te boeken. Is dit je eerste bezoek aan Azië? Dan kan hoofdstad Kuala Lumpur wat veel zijn. De stad is een mengelmoes van moderne wolkenkrabbers en authentieke tempels en markten. De bezienswaardigheden bevinden zich met name in de Golden Triangle en nemen enkele dagen in beslag om ze allemaal te zien.

Eenmaal vol van de indrukken van de stad, reizen sommige touringbussen af naar de jungle van Taman Negara; het oudste tropische regenwoud ter wereld waar allerlei soorten apen, vlinders en zelfs tijgers leven. Wie nog meer van het stadse leven wil opsnuiven, kan het best een rondreis uitzoeken die ook nog kuststad Kuala Terengganu of de charmante koloniale stad Ipoh (bij de Cameron Highlands) aandoet.

Het klimaat van Maleisië

Maleisië heeft een tropisch regenklimaat met een gemiddelde temperatuur van zo’n 30 graden. Hierdoor voelt het vaak warm en vocht aan en is de kans op neerslag altijd aanwezig. Gelukkig komt het hemelwater slechts in korte buien uit de lucht. Aan zee is de gevoelstemperatuur aangenamer door de verkoelende wind. In de hooglanden van Maleisië ligt de temperatuur het laagst met een gemiddelde van iets boven de 20 graden.

Maleisië rondreis boeken

Wie een rondreis Maleisië wil boeken, kan bij verschillende aanbieders terecht. Voor je je hierin verdiept, is het handig om te bepalen of je zoekt naar een groeps, individuele rondreis of familiereis.

 • Zo kun je voor groepsreizen onder meer terecht bij ANWB, TUI en Shoestring en Djoser.
 • Liever een individuele rondreis maken? Dan is de keuze uit aanbieders beperkter, maar 333 Travel heeft wel een heel ruim aanbod.
 • Sawadee biedt meerdere familiereizen aan.

Veelgestelde vragen

De maanden tussen mei en augustus gelden over het algemeen als beste reistijd. Geheel regenvrij is het in Maleisië helaas nooit. De regenseizoenen verschillen namelijk per regio en beginnen of eindigen elk jaar op een ander moment.

Maleisië rondreizen zijn te boeken bij diverse Nederlandse reisorganisaties. ANWB en Sawadee hebben het grootste aanbod, maar ook bij TUI, Shoestring en Djoser zijn enkele rondreizen door Maleisië te boeken. Wie graag een individuele rondreis wil maken, kan terecht bij 333 Travel.

Maleisië is een land waar je veilig kunt reizen, ook alleen. Wel geldt dat je – net als in veel andere landen – goed op je spullen moet letten, met name in grotere steden. Blijf daarnaast ver weg uit de buurt van drugs; op het bezit hiervan staat een serieuze gevangenisstraf. Houd daarnaast rekening met eventuele veiligheidsrisico’s. Voor sommige regio’s en eilanden geldt een oranje reisadvies. De meeste rondreizen blijven echter ver bij deze gebieden uit de buurt.

Vanaf Amsterdam vertrekken meermaals per week directe vluchten naar Kuala Lumpur. Deze doen er gemiddeld zo’n 12 uur over op de heenweg en 13,5 uur op de terugweg. Wie geld wil besparen op een vliegticket kan ook voor een vlucht met tussenstop kiezen.

Maleisië heeft veel te bieden. Daarom raden we om om voor een rondreis minstens 2 weken uit te trekken. 3 weken heeft echter onze voorkeur. Heb je nog meer vrije dagen? Je kunt je ook gerust een maand in Maleisië vermaken.

Gemiddelde beoordeling:
4.7 16144 - reviews totaal

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief