27 Vakantiedagen

Overnachten in Australië – soorten accommodaties

Australië heeft vanwege de afmetingen van het land en de diversiteit van het landschap een enorme keus aan accommodatie. Je kunt gratis overnachten in een natuurpark, de gezelligheid opzoeken in een hostel of juist baden in luxe op een resort op een tropisch eiland. Buiten het hoogseizoen en de feestdagen hoef je niet vooraf te reserveren, er is meestal plek genoeg.

Budget accommodaties (€0 – €30)

Ga je op backpack avontuur? Dan wil je vaak zo goedkoop mogelijk uit zijn en geld besparen. Heb je een auto en een tent/camper dan zijn er genoeg plaatsen waar je kunt kamperen. Voor een klein bedrag sta je op de mooiste plekken en ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid.

Beschik je niet over een auto en tent, dan zijn hostels een uitkomst voor de bugetreiziger. Een simpele slaapplek (vaak met meerdere reizigers) met gedeelde douche, toilet en gemeenschappelijke keuken is prima om de nacht door te komen. Vaak is er ook nog een soort woonkamer met televisie waar je makkelijk contact maakt met medereizigers. Australië is zeer populair onder jonge backpackers. Een andere manier van goedkoop overnachten is door gebruik te maken van het wwoof-programma; hier werk je enkele duren per dag bij een gastgezin voor je kost en inwoning. Een leuke en goedkope manier om kennis te maken met de locals en het land beter te leren kennen.

Bekijk alle budget accommodaties in Australië.

Middenklasse accommodaties (€30 – €100)

Vooral in de grote steden is er een ruim aanbod van 3 en 4 sterren hotels. Internationale merken als Hilton, Sheraton en Hyatt komen in Australië voor. Een doorsnee middenklase kamer beschikt over een eigen tv en badkamer, zonder ontbijt. Je kunt ook kiezen voor simpele motels, die vaak aan de rand van steden en dorpen liggen. De meeste campings en vakantieparken bieden ook kleine, simpele vakantiewoningen en cabins aan waar je kunt overnachten.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Australië.

Luxe accommodaties (€100 >)

Speelt geld geen rol? Dan bieden de luxe resorts op de eilanden voor de kust van Australië een geweldige ervaring. Wuivende palmbomen, witte zandstranden, exlusieve kamers, beautysalons en heerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld het Lizard Island resort, een klein koraaleiland dat midden in Great Barrier Reef ligt ten noorden van Cairns. Ook aan de Gold Coast en de Sunshine Coast vind je veel luxe resorts.

Bekijk alle luxe accommodaties in Australië.

Hotels in Australië zoeken

Hotels in Australië zoeken

Boek je rondreis naar Australië

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek website

Riksja Australië
3. Riksja Australië

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Djoser
3. WTC.nl

Groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Australië rondreizen
Vanaf €6195 incl. vliegticket

Vliegtickets Australië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Australië
V.a. 782