27 Vakantiedagen

Vliegen naar Australië

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Australië via:

Australië is immens groot en heeft dan ook meerdere grote internationale luchthavens waarvan de populairste die van Sydney, Melbourne, Adelaide, Brisbane en Perth zijn. Afhankelijk van de route die je wilt gaan doen, kun je het beste één van de bovenstaande luchthavens kiezen om te starten. Je kunt ook kiezen om bijvoorbeeld op Brisbane aan te komen en vanaf Melbourne terug te vliegen. Je doet er gemiddeld zo’n 20 tot 24 uur om naar Australië te vliegen, dit kan alleen met een overstap. De beste luchtvaartmaatschappijen om mee naar Australië te vliegen zijn Singapore Airlines, Malaysia Airlines, KLM, Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en Garuda Indonesia. De ticketprijs varieerd van zo’n €800 tot €1500 voor een retourvlucht, afhankelijk van de periode waarin je reist en met welke luchtvaartmaatschappij. Vanaf Londen of Dusseldorf kan een ticket soms een stuk goedkoper zijn dan vanaf Amsterdam.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Australië

  • Als je flexibel bent in de dagen dat je reist, kan dit je zo €100 euro schelen. Het vliegen op een doordeweekse dag (zowel heen als terug) is vaak goedkoper dan in het weekend.
  • Houd de aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen goed in de gaten. Zo heeft KLM vaak de werelddealweken rond januari en september, met mooie prijzen voor Australië.
  • Zoek en vergelijk op verschillende websites voor het vinden van de goedkoopste prijs. Let hierbij ook op vliegtijd, overstappen, luchthavens etc.
  • Boek je ticket naar Australië zo vroeg mogelijk. Hoe later je boekt, hoe duurder je ticket meestal wordt.

Vliegen vanuit Azië

Australië ligt relatief dichtbij de Aziatische landen Maleisië, Indonesië en Singapore. Azië wordt ook vaak gecombineerd met een reis naar Australië. Vlieg je bijvoorbeeld met Malaysia Airlines of Singapore Airlines naar Australië dan kun je een langere tussenstop maken om Kuala Lumpur of Singapore te gaan verkennen. Met de luchtvaartmaatschappijen Jetstar Airways en Air Asia kun je relatief goedkoop naar verschillende bestemmingen in Australië vliegen vanaf de grotere steden in Azië. Om een beetje inzicht te geven in de reistijd; vanuit Bali vlieg je in zo’n 4 uur naar Perth (vanaf € 70 voor een enkele reis) en vanuit Singapore naar Brisbane duurt het ongeveer 7 uur (vanaf €300 voor een enkele reis).

Vliegen vanuit Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland ligt op “slechts” vier uurtjes vliegen vanaf Australië (vanuit Brisane/Melbourne gezien). Een enkeltje vanuit Nieuw-Zeeland heb je al vanaf €150. De twee grote internationale luchthavens zijn Auckland (Noorder-eiland) en Christchurch (Zuider-eiland). Je kunt vliegen met oa. Quantas, Virgin Australia of Air New Zealand.

Vliegen binnen Australië

Australië is een groot land waardoor het soms het makkelijkst is om een binnenlandse vlucht te nemen. De grotere steden liggen bijna allemaal aan de kustlijn en de afstanden zijn soms enorm. Geen probleem als je genoeg tijd hebt, maar heb je maar een paar weken en wil je veel zien dan zijn binnenlandse vluchten erg handig. Je kunt binnenlandse vluchten gemakkelijk vooraf online boeken, bijvoorbeeld hier op Cheaptickets.nl. De twee grootste luchtvaartmaatschappijen zijn Quantas en Virgin Australia. Binnen Australië kun je redelijk goedkoop vliegen, want er zijn ook meerdere budgetmaatschappijen. De goedkoopste luchtvaartmaatschappijen zijn Tiger Air, Jetstar en Virgin Australia. Voor een binnenlandse vlucht betaal je gemiddeld tussen de €80 en €120 voor een enkele reis.

Hieronder een overzicht van de populairste vliegvelden van Australië:

Sydney – Kingsford Smith International Airport

Australië’s grootste stad Sydney ligt in de staat New South Wales en is een populaire stad waar vaak op gevlogen wordt. Het internationale vliegveld ligt op slechts 7 km afstand.

Melbourne – Tullamarine International Airport

Dit is één van de belangrijkste luchthavens van het zuiden van Australië (in de staat Victoria). De stad Melbourne ligt op 19 km van het vliegveld. Essondon Airport is het tweede vliegveld van Melbourne dat voornamelijk voor de binnenlandse vluchten wordt gebruikt.

Brisbane International Airport

Na Sydney en Melbourne is Brisbane International Airport Australië’s drukste luchthaven, gelegen in de staat Queensland. Het centrum van Brisbane ligt op zo’n 15 km van de luchthaven. Brisbane airport heeft meer dan 40 nationale en 30 internationale bestemmingen. Het is ook de thuisbasis van de maatschappij Virgin Australia.

Perth International Airport

Perth heeft een vrij kleine luchthaven maar staat toch nog op nummer 4 van de drukste luchthavens van Australië. De luchthaven van Perth ligt in de staat Western Australia en ligt op 13 km van de stad.

Adelaide International Airport

Deze luchthaven ligt in het zuid-westen van Australië (South Australia). Het centrum van Adelaide is vlakbij, op slechts 6 km.

Cairns International Airport

Cairns heeft een kleine en overzichtelijke luchthaven en wordt vaak gebruikt als start of eindpunt van een reis door Australië. Het centrum ligt op maar 4 km afstand van de luchthaven.

Canberra Airport

De hoofdstad Canberra ligt op slechts 3 km van de luchthaven.

Darwin International Airport

Darwin ligt in de staat Northern Territory en wordt vaak aangedaan voor een bezoek aan het ongerepte noorden van Australië.

Vliegtickets naar Australië boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Australië boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Australië niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Dusseldorf.

Bij het zoeken naar Australië vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Australië via:

Bezienswaardigheden Australië

Alle bezienswaardigheden in Australië

Vliegtickets naar Australië


Hotels in Australië zoeken

Hotels in Australië zoeken

Boek je rondreis naar Australië

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek website

Riksja Australië
3. Riksja Australië

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Djoser
3. WTC.nl

Groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Australië rondreizen
Vanaf €6195 incl. vliegticket

Vliegtickets Australië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Australië
V.a. 782

Volg ons op Facebook