27 Vakantiedagen

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en grenst aan bijna alle landen van dit werelddeel. Het is een enorm land met minstens zo grote tegenstellingen: tussen arm en rijk, wolkenkrabbers en krottenwijken, stad en jungle, feesten en criminaliteit. Ondanks de problemen die het land kent, heerst bovenal optimisme. Overal proef je een onmiskenbare levenslust, die eens per jaar tijdens carnaval tot een hoogtepunt komt. Maar de gastvrije Brazilianen feesten en dansen het liefst iedere dag. Logisch, als je in een tropisch land woont met zoveel ongerepte natuur, zulke stranden en zo’n vibe!

Belangrijkste highlights & bestemmingen

Brazilië is een ontzettend groot land waar je je als reiziger vele weken kunt vermaken. Dit zijn enkele van de mooiste plekken en highlights.

 • Bonito

  Bonito

  Snorkelen met piranha’s
  4 reviews

  Een van de mooiste en meest unieke eco-bestemmingen ter wereld: het stadje Bonito en zijn prachtige natuurlijke omgeving, middenin het regenwoud van Brazilië.

  Lees meer >

 • Fernando de Noronha

  Fernando de Noronha

  Eco-wonder(ei)land
  1 reviews

  Fernando de Noronha is een paradijselijk eiland in de Atlantische oceaan voor de kust van Brazilië, tussen Recife en Natal in. Het is klein maar fantastisch mooi met schitterende, beschermde natuur.

  Lees meer >

 • Iguazu Falls

  Iguazu Falls

  Machtige watervallen
  14 reviews

  De Iguazu Falls bevinden zich op de grens van Argentinië en Brazilië en vormen samen de grootste verzameling watervallen ter wereld. Een onmiskenbaar hoogtepunt voor iedereen die door Argentinië (of Brazilië) reist.

  Lees meer >

 • Top
  Ilha Grande

  Ilha Grande

  Braziliaans bounty eiland
  5 reviews

  Witte stranden, blauwe zee, palmbomen en een super relaxte sfeer: Ilha Grande is hét Braziliaanse bounty eiland, vlakbij Rio de Janeiro en de droom van elke reiziger.

  Lees meer >

 • Manaus & de Amazone

  Manaus & de Amazone

  De grote wildernis
  3 review

  Ver verwijderd van de rest in Brazilië ligt in het noordwesten de stad Manaus. Dit is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de Braziliaanse Amazone, een van de meest ongerepte stukken wildernis op aarde.

  Lees meer >

 • Noordoost-Brazilië

  Noordoost-Brazilië

  Stranden & steden
  9 reviews

  Na de stranden van Rio de Janeiro zijn de bekendste en populairste stranden van Brazilië waarschijnlijk de stranden in het noordoosten; die van Fortaleza, Natal en Recife.

  Lees meer >

 • Top
  Pantanal

  Pantanal

  Safari in drasland
  6 reviews

  Onterecht vaak in de schaduw van het Amazonegebied: de Pantanal in Brazilië, het grootste draslandgebied ter wereld. Het is een ideale bestemming voor een paar dagen in de natuur. Dieren spotten, wandelen en natuurlijk paardrijden!

  Lees meer >

 • Paraty

  Paraty

  Koloniaal relaxstadje
  7 reviews

  Niet ver van Rio de Janeiro aan de weelderige Costa Verde ligt het koloniale havenstadje Paraty. Een relaxt, eigenzinnig prachtstadje waar veel reizigers langer blijven hangen dan gepland.

  Lees meer >

 • Top
  Rio de Janeiro

  Rio de Janeiro

  Strand, feest en favela’s
  21 reviews

  Het carnaval, het Christusbeeld, de favela’s, de Copacabana en kleine bikini’s: Rio de Janeiro is een stad die zijn gelijke niet kent in de wereld. Deze bruisende metropool aan zee is een absolute must see tijdens ieders Brazilië reis.

  Lees meer >

 • Salvador de Bahia

  Salvador de Bahia

  Exotische cultuurhoofdstad
  4 reviews

  De stad Salvador de Bahia is de meest kleurrijke stad van Brazilië. Wat Salvador zo uniek maakt is de historie die de Afrikaanse, Indiaanse en Portugese cultuur heeft doen samensmelten.

  Lees meer >

Rondreizen naar Brazilië

Top 3 Brazilië specialisten

Riksja Brazilië

Riksja Brazilië

Stel zelf de Brazilië rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

Diverse groepsreizen, privéreizen en combireizen met o.a. Argentinië, Chili en/of Bolivia.
Bezoek website


TUI

TUI

TUI biedt zéér strak geprijsde zon- en strandvakanties naar Brazilië, o.a. naar Natal, Fortaleza en Pipa. Soms al vanaf €600 voor 9 dagen!
Bezoek website


Meer Brazilië reisorganisaties

Djoser
Shoestring
Tenzing Travel
Koning Aap
Sawadee
SNP Natuurreizen
Corendon