27 Vakantiedagen

Vliegen naar Brazilië

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Brazilië via:

Brazilië is een populaire bestemming en een enorm land. Het heeft dan ook meerdere internationale luchthavens waar vandaan het handig kan zijn om een reis door Brazilië te beginnen. De meest logische aanvliegsteden vanaf Nederland zijn Rio de Janeiro, São Paulo, Salvador of Fortaleza. Een ticket kan vaak met een beetje geluk al gekocht worden vanaf €500 à €600, de goedkoopste opties zijn met overstap. Rechtstreekste vluchten zijn mogelijk met KLM naar Rio en São Paulo en doen er 12 uur over. São Paulo is meestal de goedkoopste optie. Vluchten naar Salvador of Fortaleza hebben altijd een overstap en doen er wat langer over. Vluchten naar Rio met een overstap zijn vaak goedkoper, maar doen er wat langer over, minstens 16 uur. Je kunt bijvoorbeeld overstappen in de Verenigde Staten of in Lissabon, Portugal.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

  • Probeer of er verschil in prijs zit met het aanvliegen naar een andere stad. De geplande route moet dan misschien omgedraaid worden, maar dit kan soms zo een paar honderd euro schelen. Meestal zijn Rio en São Paulo het goedkoopste om aan te vliegen.
  • Check de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. TAP Portugal heeft vaak aanbiedingen als het om Brazilië gaat.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.
  • Zoek ook op andere vertrekvliegvelden, bijvoorbeeld vanaf de internationale luchthavens van Brussel en Düsseldorf.

Vliegen vanuit andere landen in Zuid-Amerika

Brazilië valt goed te combineren met andere Zuid-Amerikaanse landen. Vanaf Argentinië is het gemakkelijk om via Buenos Aires naar Rio te vliegen bijvoorbeeld. Overland is er een goede grensovergang bij de Iguazú Falls. Hier kan je vanuit de Argentijnse kant per taxi de grens over en daarna vanaf de stad Iguassu in Brazilië een goedkopere binnenlandse vlucht nemen.

Alle grotere Braziliaanse steden hebben een internationaal vliegveld en zijn dus goed bereikbaar vanuit een ander Zuid-Amerikaans land. Houd er wel rekening mee dat de meeste internationale vluchten binnen Zuid-Amerika aanvliegen naar de grootste steden in het oosten van Brazilië. Manaus in het westen is bijvoorbeeld alleen rechtstreeks bereikbaar vanaf Panama.

Binnenlandse vluchten Brazilië

Vanwege de grootte van het land zijn er veel binnenlandse vluchten in Brazilië. De grootste maatschappijen zijn Gol en TAM (en anders: Azul, Avianca en Passaredo Transportes Aéreos) en zij vliegen op nagenoeg elke bestemming. De belangrijkste vliegvelden van Brazilië zijn:

Rio de Janeiro Galeão International Airport

De internationale luchthaven ligt 20 km buiten het centrum van Rio en wordt gebruikt voor internationale en binnenlandse vluchten.

Rio de Janeiro Santos Dumont Airport

Het tweede vliegveld van Rio verzorgt alleen binnenlandse vluchten.

São Paulo Guarulhos International Airport

Dit vliegveld ligt maar 25 km vanaf het centrum.

São Paulo de Congonhas Airport

Het kleinere vliegveld van São Paulo, voor de binnenlandse vluchten.

Salvador International Airport Luis Eduardo Magelhaes

Op 20 minuten rijden vanaf het centrum. Het wordt gebruikt voor internationale en binnenlandse vluchten.

Airport Iguassu

Wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten en vluchten naar Argentinië.

Fortaleza Pinto Martins International Airport

Een klein half uur vanaf het centrum, het wordt gebruikt voor internationale en binnenlandse vluchten.

Manaus Eduardo Gomes International Airport

Het vliegveld bevindt zich op 14 km ten noorden van het centrum van Manaus en wordt voor zowel internationale als binnenlandse vluchten gebruikt.

Vliegtickets naar Brazilië boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Brazilië boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Brazilië niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Brazilië vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Brazilië via:

Bezienswaardigheden Brazilië

Alle bezienswaardigheden in Brazilië

Vliegtickets naar Brazilië


Hotels in Brazilië zoeken

Hotels in Brazilië zoeken

Boek je rondreis naar Brazilië

Riksja Brazilië
1. Riksja Brazilië

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Groeps- en privereizen.
Bezoek website

TUI
3. TUI

Voordelige zonvakanties.
Bezoek websiteBekijk Brazilië rondreizen
Vanaf €2899 incl. vliegticket

Vliegtickets Brazilië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Brazilië
V.a. 470

Volg ons op Facebook