27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 2 januari, 2020

Op de grens van Brazilië en Argentinië bevinden zich de bekendste en grootste watervallen van de wereld: de Iguazu watervallen. Het oorverdovende gedonderd van deze spectaculaire watervallen vergeet je nooit meer!

Iguazu Falls

Het complete Iguazu National Park bestaat uit bijna 300 watervallen, waarvan de bekendste de Garganta del Diablo of ‘Devils Throat’ (‘keel van de duivel’) is. Dit is een enorme waterval van een halve cirkel van 150 meter breed. De watervallen ontstonden zo’n 200.000 jaar geleden toen de aarde zo’n 80 meter verzakte na een vulkanische uitbarsting.

Vliegtickets Brazilië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Brazilië
V.a. 470 Cheaptickets.nl

Overnachten in Foz do Iguaçu

Vergelijk alle hotels in Foz do Iguaçu
Bekijk hotels Booking.com

Iguazu Falls bezoeken vanuit Brazilië of Argentinië

Iguazu Falls

Uitzicht vanaf de Argentijnse kant op de Braziliaanse kant van de falls.

De Iguazu Falls zijn zowel vanuit de Argentijnse kant als de Braziliaanse kant te bezoeken. Het grootste gedeelte ligt op Argentijnse bodem. Vanuit de Braziliaanse kant is echter weer het meest complete plaatje te zien, omdat het water richting Brazilië loopt. Vanuit Brazilië kan je de beste foto’s maken vanwege het grootse uitzicht, maar vanuit Argentinië kan je de watervallen van dichterbij ervaren. Op de vraag of je de Iguazu Falls vanuit Argentinië of vanuit Brazilië moet bezoeken is eigenlijk maar één goed antwoord; vanuit allebei (dat kan namelijk)!

Wandelen

Zowel aan de Braziliaanse als de Argentijnse kant bestaat het Iguazu National Park behalve uit watervallen ook uit regenwoud. Dit biedt een prachtige achtergrond voor de watervallen, maar ook een mooie gelegenheid voor wandelingen en de kans op het zien van wilde dieren. Er zijn verschillende paden aangelegd met houten bruggen en relingen, vanaf bijna elk punt heb je uitzicht over een of meerdere watervallen. De wandelmogelijkheden aan de Argentijnse kant zijn groter, maar zoals gezegd is het aangezicht op de Falls vanaf Braziliaanse zijde weer spectaculairder en fotogenieker. Aan Argentijnse zijde kun je naar de top van de Devil’s Throat lopen; aan Braziliaanse kant kun je juist weer de voet bereiken. De bekendste trail aan de Braziliaanse kant is de ‘Path of the Fall’. Dit pad voert je langs alle watervallen. In het park zijn er bussen die je kan nemen om naar de trail te gaan.

Iguazu Falls

Activiteiten aan de Braziliaanse kant

Over het algemeen zijn er minder attracties aan de Braziliaanse kant dan aan de Argentijnse kant van Iguazu National Park, maar er is één hele speciale attractie aan de Braziliaanse kant: het maken van een helikoptervlucht. Er is de keuze uit een vlucht van 10 minuten, 20 minuten of een half uur. Het uitzicht over het park en de watervallen is waanzinnig vanuit de lucht! De prijzen beginnen bij ongeveer €90 en het is absoluut de moeite waard.

Iguazu Falls

De watervallen zijn niet alleen vanaf bovenaf te zien, maar er is ook de mogelijkheid om met een groepje er doorgeen te raften. Neem droge spullen mee, want alles wordt nat!

Openingstijden en prijzen Iguazu National Park

Zowel bij de Braziliaanse als Argentijnse kant moet je entree betalen om het park in te mogen; bij de Braziliaanse kant kost het ongeveer 17 euro voor personen vanaf 12 jaar (en vanaf de Argentijnse kant ongeveer 25 euro). Het park is alle dagen van het jaar geopend van 9.00 tot 17.00 uur en biedt parkeermogelijkheden en de mogelijkheid tot het huren van een gids.

Overnachten in Iguaçu

Er is één mogelijkheid om te overnachten in het park zelf en op deze manier na sluitingstijd nog in het park te zijn, dat is het fantastische hotel Das Cataratas. Dit is een bijzondere, maar kostbare overnachting, want de prijzen beginnen bij 390 euro per nacht. In de nabijgelegen stad Foz do Iguaçu aan de Braziliaanse zijde zijn echter veel meer hotels en ook budget opties om te overnachten: kijk hier voor een overzicht. Onze tips: Hotel Harbor Colonial (v.a. €47) en San Juan Tour Foz (v.a. €23).

Reizen naar Foz do Iguaçu – hoe kom je er?

Vanaf de Argentijnse kant is het gemakkelijk om naar de Braziliaanse kant te gaan en vice versa, ook voor één dag. Een paspoort is vereist, maar dan hoef je alleen langs de douane om de Braziliaanse kant van het park te bewonderen. Vanaf Rio de Janeiro doet een directe vlucht naar uitvalsstad Foz do Iguaçu er ruim twee uur over, de bus zo’n 10 uur.

Georganiseerde Brazilië rondreizen die de Iguazu Falls aandoen vind je o.a. bij Djoser en Sawadee, of kun je zelf samenstellen met bouwstenen op Riksja Brazilië.

Top 3 Brazilië specialisten

Riksja Brazilië
Riksja Brazilië

Stel zelf de Brazilië rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Diverse groepsreizen, privéreizen en combireizen met o.a. Argentinië, Chili en/of Bolivia.
Bezoek website

TUI
TUI

TUI biedt zéér strak geprijsde zon- en strandvakanties naar Brazilië, o.a. naar Natal, Fortaleza en Pipa. Soms al vanaf €600 voor 9 dagen!
Bezoek website

Beste reistijd Iguazu Falls

Hoewel het park het hele jaar door geopend is, is het beste moment voor een bezoek de herfst of de lente. De temperatuur is dan het prettigst (niet te warm) en de kans op regen is kleiner dan tijdens de Nederlandse winter, de Braziliaanse zomer. Tijdens onze zomer, de Braziliaanse winter, is er kans op droogte en in dat geval zullen de watervallen wellicht minder spectaculair zijn.

17 Iguazu Falls reiservaringen en tips

 • Charlotte Margadant

  “Prachtige watervallen”

  Geplaatst 08-04-2019

  Bezoek deze prachtige watervallen vanaf beide landen en doe zoveel mogelijk hikes om ze van alle kanten te kunnen bewonderen. Het is hier zo mooi en de vele wandelpaden leiden je automatisch overal heen.

 • Jens

  “Ver weg van alles, maar adembenemend ”

  Geplaatst 28-11-2017

  Vanuit Salta (noord Argentinië) is het best wel een eindje om tot aan deze cataratas of watervallen te geraken, maar het is zeker de moeite waard! Op een zonnige dag is het een super mooi domein waar je makkelijk een dag kan doorbrengen! Best tourists choose, as always op de mooiste plekken

 • Josefien

  “Dansen in de regen!”

  Geplaatst 25-11-2017

  Wauw, dat is het eerste wat ik hierover wil zeggen. De kracht van het water dat hier naar beneden komt is onbeschrijflijk. Hier moet je echt je moment voor nemen en toch zeker zo'n 2 dagen voor plannen. Mijn advies is om aan de Argentijnse kant te beginnen en wanneer je hier een beetje van bijgekomen bent kun je je de volgende dag opnieuw verwonderen over de schoonheid van dit natuurgeweldig aan de Braziliaanse kant.

 • Saskia Zwaard

  “Je krijgt er geen genoeg van”

  Geplaatst 13-11-2017

  De Iguazu Falls zijn ontzettend indrukwekkend. Foto’s van deze watervallen doen de ervaring te niet, want de kracht waarmee het water naar beneden stort is niet vast te leggen. Bezoek zowel de Braziliaanse als Argentijnse kant. Vanaf de Braziliaanse kant heb je mooi overzicht op alle watervallen die zich met name aan de Argentijnse kant bevinden. Ook kan je dichtbij de watervallen komen d.m.v. een platvorm dat in het water is gemaakt. Aan de Argentijnse kant sta je daadwerkelijk op de watervallen en dus ook aan de rand van de Gargante del Diablo (de duivelsmond) waarbij het water vanaf drie kanten 82 meter naar beneden stort. Je kan Iguazu met een tour bezoeken, maar hier komt je vaak ook bij plekken waar je helemaal niet naartoe wilt. Zelf gaan en de grens oversteken is ook erg goed te doen.

 • José van der Hoek

  “Water, water, water”

  Geplaatst 12-11-2017

  De watervallen van Iguazu kun je qua wow-factor met de Grand Canyon vergelijken. Niet zo uitgestrekt en uiteraard heel wat natter. Trek voor een bezoek twee dagen uit. Bezoek eerst de Argentijnse zijde en daarna de Braziliaanse kant en geniet van de foto's, als je weer droog bent.

 • Sieger Beerda

  “Een ervaring om nooit te vergeten”

  Geplaatst 08-11-2017

  Voor een bezoek aan de Iguazo falls moet je sowieso 2 dagen uittrekken, waar je bij Ankor Wat (Cambodja) na 1 dag al genoeg hebt blijft dit bijzondere natuurgeweld je telkens weer verassen. Bezoek daarom zowel de Argentijnse als Braziliaanse kant. Zelf ben ik dag 1 naar Argentinie geweest. Elke waterval heeft zijn eigen prachtige vorm.
  Wees wel bedacht dat elke waterval die je bezoekt na afloop van je bezoek aan Iguasu tegenvalt na dat je dit gezien hebt.

 • Bart

  “Het water en zijn serene geweld”

  Geplaatst 01-11-2017

  Allereerst moet ik je aanbevelen beide kanten van de watervallen te bezoeken. Dat gezegd hebbende; Wij deden als eerste de Braziliaanse kant van de watervallen aan. We hoorden in de verte al wat watergekletter, maar eenmaal dichtbij was het kabaal enorm geworden, terwijl de omliggende natuur er zo vredelievend bij ligt. Het is echt een aparte ervaring om zoveel watergeweld mee te maken in zo een serene omgeving als de Iguacu watervallen. Houdt er wel rekening mee dat het in maart, wanneer de hoeveelheid water die er doorheen gaat op zijn grootst is, erg druk kan zijn. Afgezien van de drukte is en blijft het echt gewoon een natuurwonder om zoiets moois en geweldadigs eigenlijk te mogen aanschouwen. Houdt wel rekening mee dat je voor de Argentijnse kant op voorhand al contant geld moet meenemen want er kan daar niet gepind worden!

 • Jolein

  “Overweldigend”

  Geplaatst 29-10-2017

  Ja, je moet er wat moeite voor doen om er te komen, maar jeetje het is de moeite zeker waard.
  De watervallen lijken eindeloos, na elke bocht ontdek je weer een nieuw stuk waterval, nog mooier en grootser dan de vorige. We hebben 2 nachtjes geslapen in het Hotel de Cararatas, reteduur, maar als je nog wat spaargeld hebt, gewoon doen. Het is een heerlijk hotel, met een dito zwembad waar je je goed kunt ontspannen. Ook op een regenachtige dag vermaak je je er goed, bijv. in de gameroom, waar je kunt tafeltennissen, poolen en playstationen.

  We zijn met de speedboot door de watervallen gevaren, om ze van dichtbij mee te maken. Een superleuke ervaring die zeker voor een adrenaline kick zorgt.

  De Iguacu watervallen zijn een ervaring die je nooit meer vergeet, en je kunt er ook zeker van genieten met slecht weer.

 • Friso Annema

  “Bezoek beide kanten”

  Geplaatst 28-10-2017

  De Iguazu Falls zijn prachtige watervallen op de grens van Brazilië en Argentinië en meer dan de moeite waard! Als je de kans hebt moet je de watervallen zeker in beide landen bezoeken, want beide kanten hebben zijn eigen charmes. In Brazilië heb je een heel goed uitzicht over de watervallen, maar volg je hordes toeristen over een enkel pad, terwijl je in Argentinië meerdere paden kan bewandelen. Je kan prima een dag per kant uittrekken. Als je in Brazilië nog tijd over hebt zit er naast het waterval park een mooi vogel park.

 • Elsemieke Stout

  “Foz de Iguacu”

  Geplaatst 25-10-2017

  Deze kant van de watervallen vond ik het mooist! Het is zo bijzonder om dit natuurgeweld te zien. Er zijn verschillende activiteiten die je kunt doen bij de Foz. Je kan een helicoptervlucht maken. Maar ook met een speedboat tot onder de watervallen varen: echte aanrader! Verder is een prachtige route die je kan lopen met mooie uitkijkpunten.


Deel jouw Iguazu Falls reiservaring en tips!

Ben jij in Iguazu Falls geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Brazilië rondreis aanbiedingen

Top 3 Brazilië specialisten

Riksja Brazilië

Riksja Brazilië

Stel zelf de Brazilië rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

Diverse groepsreizen, privéreizen en combireizen met o.a. Argentinië, Chili en/of Bolivia.
Bezoek website


TUI

TUI

TUI biedt zéér strak geprijsde zon- en strandvakanties naar Brazilië, o.a. naar Natal, Fortaleza en Pipa. Soms al vanaf €600 voor 9 dagen!
Bezoek website

Meer Brazilië reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

On a budget.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Brazilië op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen mét individuele vrijheid.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Avontuur op maat.
Bezoek website

Corendon
Corendon

Goedkope strandvakanties.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Brazilië

Alle bezienswaardigheden in Brazilië

Vliegtickets naar Brazilië


Hotels in Brazilië zoeken

Hotels in Brazilië zoeken

Boek je rondreis naar Brazilië

Riksja Brazilië
1. Riksja Brazilië

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Groeps- en privereizen.
Bezoek website

TUI
3. TUI

Voordelige zonvakanties.
Bezoek websiteBekijk 33 Brazilië rondreizen
Vanaf €2899 incl. vliegticket

Vliegtickets Brazilië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Brazilië
V.a. 470

Volg ons op Facebook