27 Vakantiedagen

Overnachten in Duitsland – soorten accommodaties

Budget accommodaties (€10 – €50)

Een heel populaire en goedkope verblijfsmogelijkheid in Duitsland is kamperen. In Duitsland zijn meer dan 2500 campings, waarvan een groot deel gelegen naast meren of in de buurt van een inspirerend landschap. De gemiddelde prijs voor een staanplek op een Duitse camping bedraagt ongeveer €35. Je kunt eveneens goedkoop overnachten in een jeugdherberg of hostel, waarvan er meer dan 600 zijn in Duitsland. Een andere goedkope manier van overnachten is een privé kamer bij locals thuis, voor meestal tussen de €15 €30.

Bekijk alle budget accommodaties in Duitsland.

Middenklasse accommodaties (€50 – €120)

In Duitsland vind je ook vele budgethotels van grote hotelketens als Ibis, Etap of Formule1 en zijn vaak langs veel gebruikte reisroutes gelegen en bieden relatief goedkope overnachtingen aan. Je vindt hier meestal een kamer voor minder dan €90 per nacht. Leuker is echt om in een pension te blijven slapen: dit zijn over het algemeen kleine, goedkopere accommodaties in grote huizen of stadsappartementen. Al moet je hier vaak wel een badkamer delen, de persoonlijke service en huiselijke inrichting maakt veel goed. In Beieren worden ze vaak een Gästehaus genoemd; een vergelijkbare stijl is te vinden in een Gasthof of een Gaststätte, een soort herberg. Vaak bevinden de pensions zich boven een traditioneel restaurant.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Duitsland.

Luxe accommodaties (€120 >)

In heel Duitsland vind je viersterren- en vijfsterrenhotels en resorts die hun gasten alle denkbare vormen van comfort aanbieden. In sommige gevallen werden historische gebouwen omgetoverd tot luxehotels.

Bekijk alle luxe accommodaties in Duitsland.

27Vakantiedeals Duitsland

Hotels in Duitsland zoeken

Hotels in Duitsland zoeken
27Vakantiedeals Duitsland

Boek je vakantie naar Duitsland

TUI
1. TUI

‘Allround’ Duitsland aanbieder.
Bezoek website

Suncamp
2. Suncamp

Uitgebreid aanbod campings.
Bezoek website

Natuurhuisje
3. Natuurhuisje

Vakantiehuizen in de natuur.
Bezoek website
Vliegtickets Duitsland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Duitsland
V.a. 24