27 Vakantiedagen

Vliegen naar Duitsland

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Duitsland via:

Duitsland mag dan een buurland van Nederland zijn, sommige Duitse bestemmingen zijn zo ver weg dat je beter het vliegtuig neemt. Dat geldt vooral voor oostelijk gelegen bestemmingen als Berlijn en München.

De grootste luchthaven van Duitsland is Frankfurt Airport. Deze luchthaven telde in 2016 bijna 61 miljoen passagiers. Op de tweede plaats komt München Airport met 42 miljoen passagiers, gevolgd door Düsseldorf Airport (23 miljoen) en Berlijn Tegel Airport (21 miljoen).

De nationale Duitse luchtvaartmaatschappij is Lufthansa, met als thuisbasis Frankfurt Airport. De meeste Lufthansavluchten vertrekken vanuit Frankfurt en München.

Vliegen vanuit Nederland naar Duitsland

Een vijftal luchtvaartmaatschappijen voeren directe vluchten uit vanuit Nederland naar Duitse steden. KLM vliegt vanaf Amsterdam-Schiphol rechtstreeks naar Berlijn, München, Frankfurt, Hamburg en Stuttgart. Met dochteronderneming Transavia vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar München. De Duitse lagekostenmaatschappij Eurowings biedt directe vluchten aan van Schiphol naar München, Hamburg en Stuttgart.

Lufthansa, de nationale Duitse luchtvaartmaatschappij, vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks naar München en Frankfurt. De Britse lagekostenmaatschappij Easyjet voert vanaf Schiphol directe vluchten naar Berlijn uit.

Vliegen vanuit België naar Duitsland

Brussels Airlines vliegt rechtstreeks van Brussel-Zaventem naar Berlijn-Tegel en Hamburg. Lufthansa voert directe vluchten uit van Brussel naar Hamburg, Frankfurt en München. Lagekostenmaatschappij Eurowings biedt rechtstreekse vluchten aan van Brussel naar Berlijn-Tegel en Stuttgart. Ryanair vliegt vanaf Brussel rechtstreeks naar Berlijn-Schönefeld.

De Berlijnse luchthavens

Ten zuiden van Berlijn wordt een gloednieuwe luchthaven gebouwd: Berlijn Brandenburg Airport. De opening van de nieuwe Berlijnse luchthaven werd reeds vele malen uitgesteld. De huidige verwachting is dat Berlijn Brandenburg Airport uiteindelijk zal opengaan in 2020. De voormalige Berlijnse luchthaven Tempelhof werd reeds in 2008 opgeheven. Als Berlin Brandenburg gereed is, zullen ook de Berlijnse luchthavens Tegel en Schönefeld worden gesloten. Een deel van de infrastructuur van Berlijn Schönefeld wordt geïntegreerd in Berlijn Brandenburg.

Luchthaven Berlijn Tegel ligt op 8 kilometer afstand van het centrum, ten noordwesten van Berlijn. Voor de aankomsthal bevinden er zich bushaltes waar je een bus kunt nemen naar het centrum. De Jet ExpressBus TXL rijdt om de 10 minuten tussen 5 uur en 23 uur naar het centrum en doet daar 40 minuten over. Vanzelfsprekend kun je ook een taxi nemen, die je in 25 minuten naar het centrum brengt.

Berlijn Schönefeld Airport ligt wat verder van de stad, op 18 kilometer ten zuidoosten van het centrum. Met de treinen van AirportExpress RE7 en RB14 raak je snel in het centrum. Je kunt ook bussen en S-Bahntreinen nemen naar de stad.

De luchthaven van München

München Airport, internationaal ook wel bekend als Munich Airport, ligt 28,5 kilometer ten noordoosten van München. Met de S-Bahntreinen S1 en S8 bereik je het centrum in 45 minuten. Om de 20 minuten rijdt er een trein. Wil je liever met de bus naar het centrum, dan is de beste optie de Lufthansa Airport Bus, die je in 35 minuten naar München brengt. Deze bus rijdt om de 20 minuten.

Vliegtickets naar Duitsland boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Duitsland boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar duitsland niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar Duitsland vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Duitsland via:

27Vakantiedeals Duitsland

Bezienswaardigheden Duitsland

Alle bezienswaardigheden in Duitsland

Vlieg- en treintickets Duitsland


Hotels in Duitsland zoeken

Hotels in Duitsland zoeken
27Vakantiedeals Duitsland

Boek je vakantie naar Duitsland

TUI
1. TUI

‘Allround’ Duitsland aanbieder.
Bezoek website

Suncamp
2. Suncamp

Uitgebreid aanbod campings.
Bezoek website

Natuurhuisje
3. Natuurhuisje

Vakantiehuizen in de natuur.
Bezoek website
Vliegtickets Duitsland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Duitsland
V.a. 24

Volg ons op Facebook