Onze Oosterburen zijn niet alleen economisch sterk, maar ook rijk aan bijna al het andere: bergen, bosgebieden, rivieren, kastelen, charmantee vakwerkdorpjes en historische wereldsteden Duitsland ligt letterlijk om de hoek en biedt opties voor ieder seizoen. Wandelen in de lente, riviercruisen in de zomer, citytrippen in de herfst en skiën in de winter. Voor kerstliefhebbers: bezoek de Duitse steden als Düsseldorf en Keulen in de decembermaand, wanneer de kerstmarkten gehouden worden. Eet vooral ook curryworsten en schnitzels, en drink de perfect getapte Weizen-bieren.

Belangrijkste regio’s & bestemmingen

Sinds de Duitse hereniging is Bondsrepubliek Duitsland een federatie van zestien deelstaten. Toeristisch gezien zijn dit de belangrijkste gebieden en steden van Duitsland.

 • Top
  Beieren

  Beieren

  Hoge bergtoppen & sprookjesachtige kastelen
  5 reviews

  Hoge bergtoppen, schitterende natuur, sprookjesachtige kastelen en historische steden: daarvoor moet je in Beieren zijn. Een heerlijke plek om te genieten van de natuur en om te sporten.

  Lees meer >

 • Top
  Berlijn

  Berlijn

  Hoofdstad & centrum van cultuur
  97 reviews

  Sinds de val van de Berlijnse Muur in 1989 is Berlijn weer een herenigde metropool. De Duitse hoofdstad is een centrum van cultuur, kent een uitbundig uitgaansleven en is het decor van talrijke evenementen en festivals.

  Lees meer >

 • Bodensee

  Bodensee

  Voor het hele gezin
  2 reviews

  Wandelen op bloemrijke eilanden, een tochtje in een zeppelin, spelen met de spellen van Ravensburger: daarvoor moet je naar de Bodensee! Dit meer, dat tot drie landen behoort, is een leuke vakantiebestemming voor het hele gezin.

  Lees meer >

 • Dresden

  Dresden

  Het 'Florence' van Duitsland
  5 reviews

  De Dresdenaren noemen hun stad Florence aan de Elbe. Geteisterd door zware bombardementen in de Tweede Wereldoorlog, werd de historische stadskern zorgvuldig weer opgebouwd. Maak tijdens een stedentrip kennis met Dresden, de barokke stad aan de Elbe.

  Lees meer >

 • Düsseldorf

  Düsseldorf

  Gezellige stad aan de Rijn
  28 review

  Gelegen aan de oevers van de Rijn ten zuiden van het Ruhrgebied, is Düsseldorf een paradijs voor shopaholics. Ook wie van cafés, terrasjes en lekker eten houdt, komt in deze stad uitgebreid aan zijn trekken.

  Lees meer >

 • De Eifel

  De Eifel

  vulkanen en eeuwenoude dorpen
  4 reviews

  Ooit spuwden vulkanen er lava. Nog steeds borrelt er geneeskrachtig water uit de bodem. Wie Eifel zegt, zegt eeuwenoude dorpen, indrukwekkende burchten, uitgedoofde vulkanen en drukbezochte kuuroorden.

  Lees meer >

 • Frankfurt

  Frankfurt

  Het financiële hart van Duitsland
  5 reviews

  Wolkenkrabbers, financiële instellingen, overvolle winkelstraten en terrasjes waar men appelwijn serveert: dat is Frankfurt. Deze drukke zakenstad kent ook historische bezienswaardigheden, en is een paradijs voor shopaholics en voor liefhebbers van jazz- en technomuziek.

  Lees meer >

 • Hamburg

  Hamburg

  Havenstad aan de Elbe
  8 reviews

  Rij vanaf Groningen drie uur oostwaarts en je belandt in de dynamische metropool Hamburg. Een fantastische weekendbestemming die ten onrechte weleens vergeten wordt. De inwoners zelf malen er niet om.

  Lees meer >

 • Keulen

  Keulen

  Cultuur en vertier aan de Rijn
  40 reviews

  Een stad met historische bezienswaardigheden, aantrekkelijke musea, verkeersvrije winkelstraten, een bruisend uitgaansleven en een eigen biermerk. Keulen, gelegen aan de Rijn, is ook bekend om zijn beroemde kerstmarkt en spetterend carnavalsfeest.

  Lees meer >

 • Mecklenburg-Voor-Pommeren

  Mecklenburg-Voor-Pommeren

  Meren en sjieke badsteden
  0 reviews

  Meer dan 2000 meren, unieke natuurparken, historische Hanzesteden en sjieke badsteden aan de Oostzee: de noord-Duitse streek Mecklenburg-Voor-Pommeren heet je welkom.

  Lees meer >

 • De Moezel

  De Moezel

  Wijngaarden en kastelen
  8 reviews

  De Moezelstreek roept beelden op van wijngaarden, idyllische Duitse dorpjes en een schitterende rivier in een romantische vallei. Ja, een beetje oubollig, maar wat geeft dat?

  Lees meer >

 • Thüringen

  Thüringen

  Indrukwekkende natuur en historische kunststeden
  0 reviews

  Tientallen jaren geleden lag het nog achter het IJzeren Gordijn. Thüringen, met zijn indrukwekkende natuurschoon en historische kunststeden, is nu een van de voornaamste vakantiebestemmingen in het eengeworden Duitsland.

  Lees meer >

 • Het Zwarte Woud

  Het Zwarte Woud

  Beboste bergen & pittoreske stadjes
  3 reviews

  Middelhoge beboste bergen, pittoreske historische stadjes, kuuroorden, watervallen en prachtige wandelroutes: de Zwarte Woud-regio in zuidwest-Duitsland mag er zijn! En natuurlijk mag een goed glaasje wijn en een stukje kersentaart niet ontbreken…

  Lees meer >

Vakanties naar Duitsland

Top-10 Duitsland reisorganisaties

Top 3 Duitsland specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Duitsland aanbieder, met zowel stedentrips, hotels en appartementen als ook stacaravans en bungalowtenten op talloze campings.
Bezoek website


Pharos Reizen

Pharos Reizen

Pharos Reizen biedt een breed aanbod voor autovakanties, fietsvakanties, all-inclusive vakanties, rondreizen, hotelarrangementen en wintersport in Duitsland.
Bezoek website


Natuurhuisje

Natuurhuisje

Je eigen vakantiehuis te midden van de prachtige Duitse landschappen. Natuurhuisje biedt meer dan 550 sfeervolle huizen en chalets.
Bezoek website


Meer Duitsland reisorganisaties

Suncamp
Vacanceselect
VakantieDiscounter
Landal
Happy Home
Booking.com
Kras
Prijsvrij
Vliegtickets Duitsland

Vlieg- en treintickets Duitsland

Meer over vliegen naar Duitsland

Hotels Duitsland

Hotels in Duitsland

Vergelijk hier alle hotels in Duitsland

Bekijk hotels

Meer over hotels in Duitsland