27 Vakantiedagen

Goedkoop vliegen naar Griekenland: vliegroutes, airlines & tips

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Griekenland via:

De belangrijkste en grootste luchthaven van Griekenland is die van Athene. Andere belangrijke internationale luchthavens zijn die van Heraklion (Kreta), Thessaloniki, Rhodos en Corfu. Athene en Thessaloniki zijn de belangrijkste hubs voor internationale vluchten, hoewel er in het hoogseizoen ook vele charters vanuit diverse steden in Europa landen op vrijwel alle belangrijke vakantie-eilanden. De grootste Griekse luchtvaartmaatschappijen zijn Aegean Airlines en Olympic Airlines.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Griekenland

  • Check de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf, zoals TUIfly en Transavia. Soms kan dit schelen. In de zomer kan het voordeliger zijn om een chartervlucht te boeken.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.
  • Kijk verder dan Schiphol. Het kan goedkoper zijn om te vliegen vanuit bijvoorbeeld Brussel, Charleroi, Eindhoven of Düsseldorf-Weeze.
  • Hoewel dit meer tijd en moeite kost, geldt over het algemeen dat 1 of meerdere keren overstappen je ticket een stuk voordeliger maakt.
  • Houdt de vergelijkingssites in de gaten. Hier kun je snel een vergelijking maken tussen vele maatschappijen en verschillende periodes.

Vliegvelden in Griekenland

Griekenland telt de meeste internationale luchthavens van alle landen in de EU. Wij hebben de belangrijkste internationale luchthavens op een rij gezet.

Athene Eleftherios Venizelos

Athene heeft de grootste luchthaven van Griekenland en verwerkt jaarlijkse miljoenen passagiers. Het vliegveld ligt ten oosten van Athene in Attika, op 25 kilometer van het centrum. Het vliegveld is eenvoudig bereikbaar met de metro of trein.

Heraklion Kazantzakis International Airport- Kreta

De luchthaven van Heraklion ligt op 5 kilometer van de stad en verwerkt het grootste aantal toeristen per jaar. Zeker tussen juni en augustus is deze luchthaven drukker dan die van Athene.

Rhodos Airport

Ook Rhodos is een populair vakantie eiland, Rhodos Airport staan dan ook op de derde plek qua drukte. De luchthaven ligt op 14 kilometer ten zuidwesten van Rhodos stad, vlakbij het dorpje Paradisi.

Thessaloniki Airport

Het vliegveld van Thessaloniki bestaat al sinds 1930 en ligt 15 kilometer te zuidoosten van de stad vlakbij Mikra en de voorsteden Thermi en Kalamaria. De luchthaven heeft een 24 uurs busverbinding met de stad. Thessaloniki is ook de aanvlieghaven voor reizen naar Chalkidiki.

Korfoe Ioannis Kapodistrias – Corfu

Het vliegveld van Corfu ligt vlakbij de hoofdstad Kerkyra. Vooral in de zomermaanden is deze luchthaven drukbezocht. Het bijzondere aan het vliegveld van Corfu is dat een groot deel van de start- en landingsbanen in zee liggen.

Chania Airport – Kreta

Het vliegveld van Chania is de gateway tot het iets minder toeristische westelijk deel van Kreta. De stad Chania ligt op 15 kilometer van de luchthaven. Vanuit de luchthaven lopen busverbindingen met Chania, Heraklion en Rethymnon.

Kos Airport

Van januari tot maart komen er geen internationale vluchten aan op Kos. Als het vakantieseizoen begint verandert dit en verwerkt Kos Airport honderdduizenden passagiers. Het vliegveld ligt in het midden van het eiland bij het dorp Antimachia.

Zakynthos (Zante) Airport

Zante International Airport ligt vlakbij Kalamaki in het zuiden van het eiland. Hoofdstad Zakynthos ligt op 4,3 kilometer en toeristenbestemming Laganas op 1 kilometer. Helaas rijden er geen bussen vanuit de luchthaven, maar buiten staan voldoende taxi’s te wachten.

Santorini Airport (Thira)

De luchthaven van Santorini is naast een vliegveld voor burgerluchtvaart ook een militair vliegveld. Het is een klein maar druk vliegveld met één landingsbaan. De hoofdstad Fira ligt op 6 kilometer van het vliegveld.

Mykonos Airport

Het vliegveld van Mykonos ligt op drie kilometer ten oosten van Chora. De luchthaven is met het openbaar vervoer te bereiken, maar een taxi is sneller.

Vliegtickets naar Griekenland boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Griekenland boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar griekenland niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar Griekenland vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Griekenland via:

Bezienswaardigheden Griekenland

Alle bezienswaardigheden in Griekenland

Vliegtickets naar Griekenland


Hotels in Griekenland zoeken

Hotels in Griekenland zoeken

Boek je vakantie naar Griekenland

TUI
1. TUI

‘Allround’ Griekenland aanbieder.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
2. De Vakantie discounter

Goedkope aanbiedingen..
Bezoek website

Sunweb
3. Sunweb

Goedkope zonvakanties.
Bezoek websiteBekijk Griekenland aanbiedingen
Vanaf €99 incl. vliegticket

Vliegtickets Griekenland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Griekenland
V.a. 86

Volg ons op Facebook