27 Vakantiedagen

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden en mooiste vakantiebestemmingen van Nederland? Nederland is een prachtig vakantieland! Hoe verder en vaker we aan het reizen sloegen met z’n allen, hoe meer we vergaten hoe óntzettend mooi ons eigen landje eigenlijk wel niet is. Ontdek hieronder pér regio of bestemming de highlights!

De 12 provincies

Ons kleine landje kent 12 provincies die elk een totaal eigen gezicht en unieke bezienswaardigheden hebben.

 • Drenthe

  Drenthe

  Rust, ruimte en karakter
  4 reviews

  Wie bij een Drenthe vakantie alleen aan hunebedden denkt, heeft nog veel te ontdekken. Deze rustige provincie heeft meer in haar mars. Drenthe heeft een afwisselend aanbod van natuurgebieden, karaktervolle brinkdorpen & leuke attracties en uitjes voor gezinnen. Bekijk hier alle Drenthe bezienswaardigheden en tips voor een vakantie of weekendje weg én ontdek wat te doen in Drenthe!

  Lees meer >

 • Flevoland

  Flevoland

  Water, natuur & cultuur
  1 reviews

  Op vakantie of weekendje weg in Flevoland? Deze bijzondere provincie is ontstaan door de drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, nu het IJsselmeer. Het is de kleinste en de jongste van alle provincies in Nederland. Maar in Flevoland vind je nú al Werelderfgoed van UNESCO en unieke natuur. Bekijk hier alle bezienswaardigheden en tips en ontdek wat te zien & doen in Flevoland!

  Lees meer >

 • Friesland

  Friesland

  De merenprovincie van Nederland
  2 reviews

  Vakantie of weekendje weg in Friesland? Het authentieke en eigenwijze Friesland is een provincie vol rust, natuur, water, pittoreske dorpen en haventjes. De provincie word omgeven door water; het IJsselmeer aan de zuidoostkant en de Waddenzee in het noorden. In de zomer kun je heerlijk varen op de Friese meren. Bekijk hier alle Friesland bezienswaardigheden en tips voor je vakantie én ontdek wat te doen in Friesland!

  Lees meer >

 • Gelderland

  Gelderland

  Natuur & vermaak
  3 reviews

  Vakantie of weekendje weg in Gelderland? De grootste provincie van Nederland heeft een afwisselend groen (rivieren)landschap met volop bossen, heide, leuke steden en attracties, met Nationaal Park De Hoge Veluwe als hoogtepunt. Bekijk hier alle bezienswaardigheden en tips voor je vakantie én ontdek wat te doen in Gelderland!

  Lees meer >

 • Groningen

  Groningen

  Wadden, rust & ruimte
  5 reviews

  Vakantie of weekendje weg in Groningen? De provincie Groningen vormt het ‘verre noordoosten’ van Nederland. De gelijknamige hoofdstad is het bruisende centrum en een levendige studentenstad. Daarbuiten vind je vooral rust, ruimte en natuur: datgene wat veel mensen naar het nuchtere Groningen trekt. Bekijk hier alle bezienswaardigheden en tips én ontdek wat te doen in Groningen.

  Lees meer >

 • Limburg

  Limburg

  De meest ‘buitenlands’ ogende provincie
  6 reviews

  Vakantie of weekendje weg in Limburg? Maak kennis met de meest ‘buitenlands’ ogende provincie van Nederland! Limburg en bourgondisch kun je vaak in één zin noemen, hier weten ze wat genieten is! De natuur, het eten en de cultuur maken het een unieke provincie in Nederland. Bekijk hier alle Limburg bezienswaardigheden en tips voor je vakantie én ontdek wat te doen in Limburg!

  Lees meer >

 • Noord-Brabant

  Noord-Brabant

  Bourgondisch Nederland
  1 reviews

  Noord-Brabant, vaak afgekort tot Brabant, is een fijne vakantiebestemming voor iedereen die van gezelligheid, knusse kroegen, leuke pretparken en mooie natuur houdt. Bezoek de bekende steden Breda, Eindhoven en Den Bosch of zoek juist de rust op in één van de nationale parken zoals de Biesbosch. Bekijk hier alle Noord-Brabant bezienswaardigheden en tips voor je vakantie.

  Lees meer >

 • Noord-Holland

  Noord-Holland

  Veelzijdige provincie
  6 reviews

  Vakantie of weekendje weg in Noord-Holland? Van de grote steden Amsterdam en Haarlem tot de vissersdorpen, kaasmarkten, stranden, kanalen, dijken, molens en polders: bekijk hier alle Noord-Holland bezienswaardigheden en tips voor je vakantie én ontdek wat te doen in Noord-Holland!

  Lees meer >

 • Overijssel

  Overijssel

  Een combi van natuur & cultuur
  5 reviews

  Op vakantie of weekendje weg in Overijssel? Overijssel staat bekend om zijn nuchtere, boerenstreken zoals Salland en Twente, zijn beken en polders, natuurgebied de Weerribben, ‘Hollands Venetië’ Giethoorn, het mooie Vechtdal en natuurlijk Hanzesteden als Deventer, Zwolle en Kampen. Bekijk hier alle bezienswaardigheden en tips voor je vakantie én ontdek wat te doen in Overijssel!

  Lees meer >

 • Utrecht

  Utrecht

  Kastelen, oude ambachten & natuur
  2 reviews

  Op vakantie of weekendje weg in de provincie Utrecht? Je zou het niet direct verwachten, maar Utrecht is een van de meest diverse provincies van Nederland, met vólop mooie plekjes. Van Utrecht-stad en de Utrechtse Heuvelrug tot vissersdorp Spakenburg, historisch Amersfoort en de Utrechtse Vechtstreek: bekijk hier alle bezienswaardigheden en tips én ontdek wat te doen in Utrecht!

  Lees meer >

 • Zeeland

  Zeeland

  650 kilometer aan kust
  4 reviews

  Vakantie of weekendje weg in Zeeland? Zeeland heeft meer dan 650 kilometer aan kust en meer stranden dan elke andere provincie in Nederland. Maar achter de duinen en dijken is meer te beleven. Geniet van pittoreske plaatsjes, de Zeeuwse cultuur en heerlijk eten dat rechtstreeks uit de zee komt. Bekijk hier alle Zeeland bezienswaardigheden en tips voor je vakantie én ontdek wat te doen in Zeeland!

  Lees meer >

 • Zuid-Holland

  Zuid-Holland

  Diversiteit aan de Noordzeekust
  3 reviews

  Vakantie of weekendje weg in Zuid-Holland? De grote havenstad Rotterdam, de tulpen in de Keukenhof, badplaatsen zoals Noordwijk en Scheveningen en de molens op Kinderdijk... wist je dat Zuid-Holland de dichtstbevolkte én bevolkingsrijkste provincie van Nederland is? Bekijk hier alle Zuid-Holland bezienswaardigheden en tips voor je vakantie en ontdek wat te doen in Zuid-Holland!

  Lees meer >

Vakanties in Nederland

Top 3 Nederland specialisten

27Vakantiedeals

27Vakantiedeals

Altijd tientallen actuele Nederland aanbiedingen met kortingen tot wel 78%!
Bezoek website


Roompot

Roompot

Diverse campings & familieparken in Nederland, waaronder scherpgeprijsde last-minutes.
Bezoek website


Natuurhuisje

Natuurhuisje

Je eigen vakantiehuis te midden van prachtige Nederlandse landschappen. Natuurhuisje biedt meer dan 4.000 sfeervolle vakantiehuizen in Nederland.
Bezoek website


Meer Nederland reisorganisaties

Landal
ANWB Campings
Center Parcs
TUI
Voordeeluitjes
Ardoer
Vakantiediscounter
TopParken