27 Vakantiedagen

Overnachten in Noorwegen – soorten accommodaties

Noorwegen biedt vele mogelijkheden tot overnachten: van campings, berghutten, appartementen, hostels en pensions tot (luxe) hotels en chalets.

Budget accommodaties (€10 – €40)

De goedkoopste manier van overnachten is kamperen. Een plek op één van de honderden campings kost je tussen de €10 en €25 per nacht. Vaak biedt een camping ook basic cabins aan, deze kosten gemiddeld €45 per nacht. In de Noorse natuur langs de vele hiking trails vind je bemande en onbemande DNT berghutten. Een bed in een onbemande berghut kost tussen de €25 en €35 per nacht. De prijzen van luxere bemande berghutten variëren en zijn te vinden op de website van DNT. In de steden kun je goedkoop overnachten in hostels. Een bed op een slaapzaal kost gemiddeld tussen de €20 en €40 per nacht.

Bekijk alle budget accommodaties in Noorwegen.

Middenklasse accommodaties (€40 – €80)

In bijna alle plaatsen vind je pensions (Pensjonat) voor een redelijke prijs. Veel pensions worden door families gerund en bieden knusse overnachtingsmogelijkheden. Veel VVV’s in populaire regio’s kunnen je ook helpen aan privé adresjes waar je kunt slapen bij de lokale bevolking. Een kamer in een pension of homestay kost gemiddeld €55 per nacht. Daarnaast kun je toeristische gebieden vakantiehuizen huren. De prijzen van deze huizen zijn vaak per week en variëren (afhankelijk van de kwaliteit) tussen de €200 en €1500. Hotels in Noorwegen behoren vaak tot ketens en zijn dus allemaal min of meer hetzelfde. Bekende ketens die je overal terugziet zijn Best Western, Nordic Choice Hotels, Scandic Hotels en Thon Hotels.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Noorwegen.

Luxe accommodaties (€80 en hoger)

De Historiske is een verzameling van de mooiste historische hotels van Noorwegen. Het netwerk linkt de mooiste plekken in Noorwegen en de kwaliteit van de accommodaties is hoog. Verwacht bijpassende prijzen, kamerprijzen beginnen meestal vanaf €100 per nacht. Meer info vind je op www.dehistoriske.com.

Bekijk alle luxe accommodaties in Noorwegen.

Noorwegen winterreizen Voigt Travel

Hotels in Noorwegen zoeken

Hotels in Noorwegen zoeken

Boek je rondreis naar Noorwegen

BBI Travel
1. BBI Travel

Pakketreizen en maatwerk.
Bezoek website

Voigt Travel
2. Voigt Travel

Fly & drive rondreizen.
Bezoek website

Pharos Reizen
3. Pharos Reizen

Autorondreizen, wintersportreizen en meer.
Bezoek websiteBekijk Noorwegen rondreizen
Vanaf €105 incl. vliegticket

Vliegtickets Noorwegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Noorwegen
V.a. 79