27 Vakantiedagen

Goedkoop vliegen naar Noorwegen

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Noorwegen via:

Noorwegen is met regelmatige vluchten verbonden met de rest van Europa. De belangrijkste aanvlieghaven is die van Oslo (Oslo Gardermoen airport). Andere belangrijke vliegvelden met internationale vluchten zijn die van Trondheim, Bergen, Stavanger, Alesund en Tromsø. KLM vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks naar alle genoemde vliegvelden (behalve Tromsø), waarbij vluchten op Oslo met een vanaf-prijs van ca. €100 het voordeligst zijn. Met o.a. SAS kun je via Oslo met overstap vliegen naar de andere grotere vliegvelden. Dat is soms goedkoper dan de rechtstreekse KLM-vluchten, maar uiteraard wel wat tijdrovender. Transavia vliegt in de wintermaanden rechtstreeks op Tromsø, vaak alleen te boeken i.c.m. een georganiseerde reis.

Let op: wanneer je een aansluitende binnenlandse vlucht hebt wordt de douaneprocedure op het éérste vliegveld uitgevoerd. Dit betekent dat je eerst je bagage moet ophalen en door de douane controle moet alvorens je kunt inchecken voor je aansluitende vlucht.

In de meer afgelegen gebieden in het verre noorden, bij bijvoorbeeld de Lofoten en Noordkaap, liggen bescheiden vliegveldjes waar alleen kleinere vliegtuigjes of soms helikopters landen.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Noorwegen

  • Check de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. In de zomer kan het voordeliger zijn om een chartervlucht te boeken.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren. Doordeweeks vliegen is altijd goedkoper dan in het weekend.
  • Kijk verder dan Schiphol. Het kan goedkoper zijn om te vliegen vanuit bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf.
  • Hoewel dit meer tijd en moeite kost, geldt over het algemeen dat 1 of meerdere keren overstappen je ticket een stuk voordeliger kan maken.
  • Houdt de vergelijkingssites in de gaten. Hier kun je snel een vergelijking maken tussen vele maatschappijen en verschillende periodes.

Binnenlandse vluchten Noorwegen

Vliegen binnen Noorwegen is (zeker in het noorden) een snelle en populaire manier van reizen. De grootste aanbieders van binnenlandse vluchten zijn SAS, Norwegian en Widerøe. Heel goedkoop zijn de binnenlandse vluchten niet. Voor een enkeltje Olso – Tromsø betaal je gemiddeld zo’n €100. Handig en voordelig is Widerøe’s Explore Norway Ticket, hiermee kun je in de zomer 14 dagen lang onbeperkt vliegen voor minder dan een normaal retourticket.

Oslo is de belangrijkste luchthaven van Noorwegen, daarnaast zijn er nog een aantal grotere airports. Wij hebben de belangrijkste internationale luchthavens op een rij gezet.

Oslo Gardermoen airport

De luchthaven van Oslo ligt 60 kilometer ten noorden van de stad en is de belangrijkste airport voor internationale connecties. Er zijn verbindingen met 140 buitenlandse en 24 binnenlandse bestemmingen.

Sandefjord Airport

Vlakbij Sandefjord en 115 kilometer ten zuiden van Oslo ligt Sandefjord Airport, de belangrijkste aanvlieghaven voor Ryanair.

Bergen Airport

Bergen heeft de tweede grootste luchthaven van Noorwegen met verbindingen naar vele Europese bestemmingen. Ook worden er binnenlandse vluchten uitgevoerd naar o.a. Trondheim en Tromsø.

Stavanger Airport

Het vliegveld van Stavanger ligt ten zuidwesten van de stad in de gemeente Sola. De luchthaven heeft goede verbindingen met onder andere Olso, Kopenhagen, Schiphol, Londen en andere Europese bestemmingen.

Trondheim Airport

Trondheim Airport is de vierde luchthaven van Noorwegen en ligt in het kleine plaatsje Værnes, 19 kilometer ten oosten van Trondheim. Er zijn twee terminals, één voor internationale en één voor binnenlandse vluchten. Trondheim heeft directe verbindingen met Europese steden zoals Londen, Amsterdam en Kopenhagen.

Tromsø Airport

Het vliegveld van Tromsø in het noorden van Noorwegen ligt op 10 minuten rijden van de stad. Tromsø airport is vanuit Nederland niet direct bereikbaar, maar er zijn dagelijkse verbindingen via Oslo.

Vliegtickets naar Noorwegen boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Noorwegen boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Noorwegen niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Dusseldorf.

Bij het zoeken naar Noorwegen vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Noorwegen via:

Noorwegen winterreizen Voigt Travel

Bezienswaardigheden Noorwegen

Alle bezienswaardigheden in Noorwegen

Vliegtickets naar Noorwegen


Hotels in Noorwegen zoeken

Hotels in Noorwegen zoeken

Boek je rondreis naar Noorwegen

BBI Travel
1. BBI Travel

Pakketreizen en maatwerk.
Bezoek website

Voigt Travel
2. Voigt Travel

Fly & drive rondreizen.
Bezoek website

Pharos Reizen
3. Pharos Reizen

Autorondreizen, wintersportreizen en meer.
Bezoek websiteBekijk Noorwegen rondreizen
Vanaf €105 incl. vliegticket

Vliegtickets Noorwegen

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Noorwegen
V.a. 79

Volg ons op Facebook