27 Vakantiedagen

Overnachten in Spanje – soorten accommodaties

Spanje biedt vele mogelijkheden tot overnachten, van campings, b&b’s, appartementen, vakantiehuizen en hotels tot overnachten in een klooster of luxe parador.

Budget accommodaties (€5 – €25)

De goedkoopste manier van overnachten in kamperen. Een plek op één van de honderden campings kost je maximaal €5 per nacht, maar bieden weinig faciliteiten en vaak is de ligging niet ideaal. De luxere campings aan de kust zijn duurder, zeker in het hoogseizoen. Appartementen zijn duurder dan campings, maar kunnen goedkoper zijn dan hostels of hotels. Zeker als je met meer dan 2 personen reist. Een appartement tot 6 personen heb je al voor zo’n €100 tot €200 per week. In de zomerperiode zal je een stuk meer betalen dan in het laagseizoen. Hostels vind je in vrijwel alle grote steden (zeker in Madrid) en kosten tussen de €15 en €25 per persoon per nacht.

Bekijk alle budget accommodaties in Spanje.

Middenklasse accommodaties (€25 – €100)

Veruit de meeste strandvakanties naar Spanje worden door touroperators als pakketje aangeboden inclusief vlucht en hotel of appartement. Maar ook als zelf je reis plant, zijn er meer dan genoeg accommodaties te krijgen voor elk budget. In de landelijke streken zijn ook vaak finca’s (landgoederen) of rural hotels te huur. Dit zijn vaak prachtige hotels, appartementen of een groep vakantiehuisjes middenin de natuur. Afhankelijk van de faciliteiten, de ligging en het seizoen zijn de kosten tussen de € 75 tot € 100 per nacht.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Spanje.

Luxe accommodaties (€100 >)

Paradors zijn de mooiste verblijven die Spanje te bieden heeft. Paradors zijn altijd eigendom van de staat en bestaan al sinds 1928. De unieke aspecten van Paradors zijn hun ligging en historie. Paradors liggen dan ook altijd in oude kloosters, kastelen of andere gebouwen met een grote historische waarde. Zo blijven deze significante gebouwen in goede staat en blijven ze een functie behouden. Naast Paradors telt Spanje ook een groot aantal luxe hotels en resorts. Luxe vakantieresorts vind je vooral in de kustgebieden.

Bekijk alle luxe accommodaties in Spanje.

Hotels in Spanje zoeken

Hotels in Spanje zoeken

Boek je vakantie naar Spanje

TUI
1. TUI

‘Allround’ Spanje aanbieder.
Bezoek website

Prijsvrij
2. Prijsvrij

‘Internet only’ aanbiedingen.
Bezoek websiteBekijk Spanje aanbiedingen
Vanaf €99 incl. vliegticket

Vliegtickets Spanje

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Spanje
V.a. 16