27 Vakantiedagen

Bolivia is het meest onaangetaste en authentieke land van Zuid-Amerika. Massatoerisme is er niet, het is er spotgoedkoop en rondreizen is relatief eenvoudig. Bolivia, in het hart van Zuid-Amerika, is een land vol cultuur en natuur. Het land ontneemt je (letterlijk) de adem. De hoogst gelegen miljoenenstad ter wereld, La Paz, vormt het startpunt van een tocht langs traditionele volkeren en de mooiste wonderen der natuur: woeste gebergten, desolate meren, tropische jungles en onwerkelijke zoutvlaktes.

Belangrijkste regio’s & bestemmingen

Het relatief kleine Bolivia heeft de toerist énorm veel te bieden. Dit zijn enkele van de mooiste plekken en highlights.

 • Copacabana & Titicacameer

  Copacabana & Titicacameer

  Gezelligheid aan mystiek bergmeer
  24 reviews

  Copacabana is geliefd als Boliviaanse uitvalsbasis voor het prachtige Titicacameer. Het plaatsje zelf is een fijne plek om even te relaxen en/of andere reizigers te ontmoeten.

  Lees meer >

 • Top
  La Paz

  La Paz

  Duizelingwekkende hoofdstad
  32 reviews

  La Paz is de grootste stad van Bolivia. Het is een letterlijk en figuurlijk duizelingwekkende stad met een miljoen inwoners, écht Boliviaans en authentiek. La Paz is magisch!

  Lees meer >

 • Potosi

  Potosi

  Eeuwenoude zilvermijnen
  11 reviews

  Tussen Uyuni en Sucre, hoog in het Andesgebergte, ligt de stad Potosi. UNESCO verklaarde Potosi tot werelderfgoed vanwege zijn eeuwenoude zilvermijnen en de goed bewaard gebleven koloniale architectuur.

  Lees meer >

 • Rurrenabaque

  Rurrenabaque

  De Amazone & de Pampa’s
  9 reviews

  In het noordwesten van Bolivia ligt Rurrenabaque, een populaire bestemming vanwege de prachtige natuur in de omgeving. Het stadje ligt midden tussen het regenwoud en de pampa’s.

  Lees meer >

 • Top
  Salar de Uyuni

  Salar de Uyuni

  Buitenaardse zoutvlakte
  36 review

  Salar de Uyuni is de grootste toeristische trekpleister van Bolivia: een uitgestrekte zoutvlakte in het zuidwesten van het land die aandoet als een buitenaardse droomwereld.

  Lees meer >

 • Santa Cruz

  Santa Cruz

  Het tropische oosten
  2 reviews

  In Santa Cruz, met anderhalf miljoen inwoners de grootste stad van Bolivia, is het zelfs in de wintermaanden nog 25 graden. Dit is het ‘tropische’ oosten van Bolivia: lager, warmer, en welvarender, maar vol natuurlijke en historische sites.

  Lees meer >

 • Top
  Sucre

  Sucre

  Koloniale pracht & studentenleven
  13 reviews

  Sucre is de officiële hoofdstad van Bolivia en wordt ook wel ‘de witte stad’ genoemd. Het is een relaxte koloniale stad vol studenten en een ideale plek om even bij te komen van de kou elders in het land.

  Lees meer >

Rondreizen naar Bolivia

Top 3 Bolivia specialisten

Riksja Peru & Bolivia

Riksja Peru & Bolivia

Stel zelf je eigen Bolivia rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties heeft zowel individuele rondreizen als groepsrondreizen door Bolivia, in combinatie met Peru, Argentinië, Chili en Brazilië.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Met het geliefde Djoser kun je mee op een 24-daagse rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland of een 23-daagse Bolivia & Peru groepsreis.
Bezoek website


Meer Bolivia reisorganisaties

Shoestring
Koning Aap
Sawadee
SNP Natuurreizen
Tenzing Travel
Better Places
Baobab
Hotels Bolivia

Hotels in Bolivia

Vergelijk hier alle hotels in Bolivia

Bekijk hotels

Meer over hotels in Bolivia