27 Vakantiedagen

Overnachten in Bolivia – soorten accommodaties

Bolivia is een groot land en biedt verschillende soorten accommodaties, maar de meeste accommodaties zijn redelijk basic en doorgaans erg goedkoop.

Budget accommodaties (€5 – €20)

In elke grote en minder grote stad zijn hostels te vinden met dorms en privékamers, maar het aanbod is niet altijd even groot. Een andere leuke en goedkope manier is om bij locals thuis te slapen. Dit kan bijvoorbeeld als je een talencursus doet, of een homestay op een eiland in het Titicacameer. Simpele hotels met iets meer luxe dan hostels kunnen ook erg goedkoop zijn, maar verwacht dan niet te veel luxe.

Bekijk alle budget accommodaties in Bolivia.

Middenklasse accommodaties (€20 – €50)

Bed and breakfasts en basic hotels zijn in elke stad te vinden. Bijna altijd een privébadkamer en het is schoon tot redelijk schoon, maar nog steeds vrij basic. Ontbijt is niet altijd inbegrepen. De meeste accommodaties in Bolivia zijn middenklasse accommodaties, maar wellicht van minder niveau dan middenklasse accommodaties in andere Zuid-Amerikaanse landen. Aan de bovenkant van de middenklasse zijn o.a. in La Paz, Santa Cruz, Copacabana, Sucre en Potosi enkele sfeervolle boetiekhotels te vinden.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Bolivia.

Luxe accommodaties (€50 – €120)

Zeker in La Paz, Sucre en Santa Cruz zijn een aantal bekende hotelketens te vinden die luxe accommodaties aanbieden. Dit zijn ruime kamers met privébadkamer en elke dag schone handdoeken. Ontbijt is altijd inbegrepen. Er zijn niet veel van dit soort accommodaties in Bolivia en zeker niet overal.

Bekijk alle luxe accommodaties in Bolivia.

Hotels in Bolivia zoeken

Hotels in Bolivia zoeken

Boek je rondreis naar Bolivia

Riksja Peru & Bolivia
1. Riksja Peru & Bolivia

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Individuele en groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek websiteBekijk Bolivia rondreizen
Vanaf €3131 incl. vliegticket

Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 795