27 Vakantiedagen

Vliegen naar Bolivia

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Bolivia via:

Bolivia is een prachtige bestemming in Zuid-Amerika en hoewel het land steeds populairder wordt, is het nog geen vaste bestemming voor bijvoorbeeld KLM. Vanuit Nederland gaan er dus geen rechtstreekste vluchten naar Bolivia. De vluchten hebben allemaal minimaal één overstap in bijvoorbeeld Peru of Amerika en zijn niet goedkoop. De goedkoopste tickets kosten meestal rond de €800/900, maar hebben vaak zeker twee keer een overstap en doen er minstens 24 uur over. De vluchten met maar één overstap (bijvoorbeeld in Lima, Peru) kosten ruim €1000.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Bolivia

  • Probeer of er verschil in prijs zit met het vertrekken van een andere stad dan Amsterdam, bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf.
  • Wil je Bolivia met een ander Zuid-Amerikaans land combineren, dan is het aan te raden om een ticket naar het andere land te kopen en vanuit daar zelf naar Bolivia te reizen of eventueel een losse regionale vlucht te boeken. Tickets naar Peru of Argentinië bijvoorbeeld zijn veel goedkoper.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.

Vliegen vanuit Zuid-Amerika

Bolivia valt goed te combineren met andere landen tijdens een reis door Zuid-Amerika. De vluchten gaan meestal naar La Paz of Santa Cruz. Vanaf Cusco (Peru) is het bijvoorbeeld 1 uur naar La Paz, dit kost ongeveer €100. Vanaf Asunción in Paraguay vlieg je in anderhalf uur naar Santa Cruz voor zo’n €250. Vanaf São Paulo in Brazilië duurt de vlucht zo’n 3 uur en kost het ongeveer €200.

Binnenlandse vluchten Bolivia

Vanwege de grootte van het land en de lastige bereisbaarheid in de hoge Andes zijn er enkele binnenlandse vluchten beschikbaar. De grootste en belangrijkste luchthavens zijn die van La Paz en Santa Cruz. De meeste binnenlandse vluchten worden gevlogen door de maatschappijen Amazonas of BOA.

El Alto International airport La Paz

De internationale luchthaven van Bolivia ligt 13km buiten het centrum van La Paz in het hoger gelegen El Alto. Het vliegveld wordt gebruikt voor internationale en binnenlandse vluchten.

Juana Azurduy de Padilla International airport Sucre

De internationale luchthaven van Sucre ligt net buiten het centrum. Deze wordt vooral voor binnenlandse vluchten gebruik, al zijn er ook enkele internationale verbindingen.

Viru Viru International airport Santa Cruz

Het vliegveld van Santa Cruz lig net buiten het centrum en wordt voor binnenlandse en buitenlandse vluchten gebruikt. Het is het grootste (internationale) vliegveld in Bolivia.

El Trompillo airport Santa Cruz

Dit is het tweede vliegveld van Santa Cruz, dat alleen voor binnenlandse vluchten wordt gebruikt.

Rurrenabaque airport

Het vliegveldje van Rurrenabaque ligt net buiten het centrum van het stadje en wordt door kleine vliegtuigjes aangevlogen, zowel door locals als door reizigers die de jungle willen bezoeken.

Ter indicatie: van bijvoorbeeld Sucre naar Santa Cruz is het een half uur vliegen, de kosten zijn ongeveer €100. Van La Paz naar Sucre is het 40 minuten vliegen en kost het ca. €125.

Vliegtickets naar Bolivia boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Bolivia boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Bolivia niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Bolivia vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Bolivia via:

Bezienswaardigheden Bolivia

Alle bezienswaardigheden in Bolivia

Vliegtickets naar Bolivia


Hotels in Bolivia zoeken

Hotels in Bolivia zoeken

Boek je rondreis naar Bolivia

Riksja Peru & Bolivia
1. Riksja Peru & Bolivia

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Individuele en groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek websiteBekijk Bolivia rondreizen
Vanaf €3131 incl. vliegticket

Vliegtickets Bolivia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bolivia
V.a. 795

Volg ons op Facebook