• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Rondreis Bolivia

Een reis naar Bolivia maken? Vergelijk hieronder alle actuele Bolivia rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

18 Bolivia rondreizen gevonden

 • Groepsrondreis Argentinië, Bolivia en Peru

  32-daagse groepsrondreis

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië, Bolivia en Peru wandel je door spectaculaire landschappen met felgekleurde rotspartijen, trek je over uitgestrekte hoogvlaktes en maak je kennis met de Indianenbevolking. We maken een tweedaagse tocht over de uitgestrekte Uyuni-zoutvlakte en bezoeken indrukwekkende ruïnes van het oude Incarijk, met als hoogtepunt Machu Picchu. Deze rondreis is een unieke kennismaking met de cultuur en natuur van het Andesgebied.

  €4599

  incl. vliegticket

  Bekijken Sawadee
 • Groepsreis Peru & Bolivia; Tussen altiplano en zoutvlakte

  25-daagse groepsrondreis

  Ruige bergketens en ontzagwekkende vulkanen, resten van oude beschavingen en een kleurrijke inheemse bevolking kenmerken deze spectaculaire reis. Zwerf met Shoestring mee over de enorme zoutvlaktes van Salar de Uyuni. Je kunt de ruïnes bezoeken van de legendarische verloren stad van het Incarijk, Machu Picchu. Maar er valt nóg veel meer te ontdekken op onze tocht dwars door de Altiplano. Besneeuwde Andestoppen met weidse vergezichten bijvoorbeeld. Woestijngebieden aan de kust, met in de aarde getekende lijnen van oude culturen in Nazca. De grillige Colca Canyon, waar je wellicht de condor met zijn machtige spanwijdte ziet. Overblijfselen van de Spaanse overheersing vind je terug in koloniale steden als Arequipa, Cuzco en Potosí. Vergeet ten slotte niet cavia aan het spit of de lokale pisco sour te proeven!

  €3131

  incl. vliegticket

  Bekijken Shoestring
 • Rondreis BOLIVIA - 22 dagen; Dak van de Andes

  22-daagse groepsrondreis

  Deze gevarieerde rondreis door Bolivia brengt je door één van de mooiste en meest indiaanse landen van Zuid-Amerika. Maak kennis met de Aymarà- en Quechua-indianen en de vele 'mestizos', woonachtig in het land dat ook wel het 'Dak van de Andes' wordt genoemd. Een uitgestrekte zoutvlakte, de indrukwekkende Altiplano en het saffierblauwe Titicacameer zijn maar een paar van de hoogtepunten. Deze reis is een aanrader voor de échte Andesreiziger!

  €3695

  incl. vliegticket

  Bekijken Koning Aap
 • Rondreis ECUADOR, PERU, BOLIVIA & CHILI - 59 dagen; Besneeuwde toppen en weidse vlaktes

  59-daagse groepsrondreis

  De Andes en zijn bevolking vormen de leidraad van deze indrukwekkende reis door Zuid-Amerika. Alle hoogtepunten van maar liefst vier landen komen aan bod tijdens deze rondreis door Ecuador, Peru, Bolivia en Chili. Van groene glooiende heuvels, woeste jungle, besneeuwde bergpieken en vulkanen, tot het hoogstgelegen meer ter wereld en de zoutvlaktes van Zuid-Bolivia. De natuur is overweldigend. Ontmoet de lokale indígena volkeren, elk met hun eigen cultuur die tot op de dag van vandaag in ere wordt gehouden.

  €7395

  incl. vliegticket

  Bekijken Koning Aap
 • Rondreis PERU & BOLIVIA - 25 dagen; Zoutvlakte en zandwoestijn

  25-daagse groepsrondreis

  Een tocht door de overweldigende natuur van de hoge Andes en de woestijngebieden aan de kust. Grillige canyons, hoge bergtoppen en een enorme zoutvlakte met reuzencactussen zorgen voor een onuitwisbare indruk. In de koloniale steden en de kleurrijke bevolking is de invloed van de Spaanse overheersing en de vroegere Incabeschaving terug te vinden. Deze rondreis door Peru en Bolivia brengt je langs oude culturen en door unieke natuur!

  €3427

  incl. vliegticket

  Bekijken Koning Aap
 • Bouwsteen Bolivia: Ché Guevara route

  5-daagse individuele rondreis

  Santa Cruz - indrukwekkend fort Samaipata - bijzonder stukje geschiedenis: rijden over de Ché Guevara route, onbekend gebied met La Higuera en Villa Serrano -  stad Sucre met koloniaal centrum met witte huizen.

  €900

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Bouwsteen Bolivia: El Choro trekking

  3-daagse individuele rondreis

  La Paz - La Cumbre, start trekking - Incapad door bergen, naar jungle - Challapampa, slapen in tent - wandelen door Cotopata National Park naar San Francisco - door vallei naar Chairu wandelen - Coroico - La Paz.

  €430

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Bouwsteen Bolivia: Jungle van Bolivia

  4-daagse individuele rondreis

  La Paz, vlucht naar Rurrenabaque - rivierboot naar junglelodge in het Madidi National Park - per boot en te voet de jungle verkennen - terug naar Rurrenabaque en La Paz.

  €1000

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Bouwsteen Bolivia: Onbekend Oost-Bolivia

  5-daagse individuele rondreis

  Santa Cruz - Amboró National Park, mooi wandelgebied - Samaipata, fort en dorp met gezellig plein - Santa Cruz.

  €730

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Bouwsteen Bolivia: Steden van Bolivia

  6-daagse individuele rondreis

  Sucre, witte koloniale stad - Potosí, bezoek zilvermijn - vlucht naar La Paz, grote stad met veel bezienswaardigheden in het centrum en in de omgeving van de stad

  €660

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Bouwsteen Bolivia: Titicacameer, ecolodge

  3-daagse individuele rondreis

  Puno in Peru- grens Bolivia - Copacabana - veerboot naar Isla del Sol - wandelen en bezienswaardigheden Isla del Sol - overnachten in ecolodge - door naar La Paz.

  €850

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Bouwsteen Bolivia: Uyuni zoutvlakte

  4-daagse individuele rondreis

  Het kleine stadje Uyuni - jeeptour over de zoutvlaktes, door de woestijn, langs kleurige lagunes - terug naar Uyuni.

  €380

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Combinatiereis: Bolivia en Peru

  19-daagse individuele rondreis

  Bolivia: Santa Cruz - Amboró National Park, hikes - Santa Cruz - vlucht naar Sucre - Potosí - Uyuni, jeeptour zoutvlaktes - vlucht naar La Paz - Copacabana. Peru: Puno - Cuzco - Aguas Calientes, Machu Picchu - Cuzco - vlucht naar Lima

  €3250

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland, 23 dagen

  23-daagse groepsrondreis

  Spectaculaire Andes: bergpieken, vulkanen, geisers en zoutvlaktesBolivia, Indiaanse hart van Zuid-AmerikaPrachtige jeepsafari van Bolivia naar Chili4-daags verblijf op Paaseiland

  €4995

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • Rondreis Bolivia: Bergen van de Andes en jungle

  13-daagse individuele rondreis

  Santa Cruz - vlucht naar Sucre, stad en Incatrail - Potosí, stad en zilvermijnen - nachtbus naar La Paz, stad - Titicacameer, verblijf Copacabana - vlucht naar Rurrenabaque - jungle Madidi National Park - La Paz

  €2700

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Rondreis Bolivia: Bolivia compleet

  23-daagse individuele rondreis

  Santa Cruz - Amboró National Park - Samaipata - Ché Guevara route naar La Higuera en Villa Serrano - Sucre - Potosí - Tupiza - Uyuni, jeeptour - La Paz - Rurrenabaque - Madidi National Park -La Paz, met Titicaca-meer

  €4550

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Rondreis Bolivia: Hoogtepunten van Bolivia

  13-daagse individuele rondreis

  Santa Cruz - Amboró National Park - Santa Cruz - vlucht naar Sucre, stadstour en Incatrail - Potosí, zilvermijnen - Uyuni, jeeptour over zoutvlaktes, langs lagunes - vlucht naar La Paz, stadstour en ruïnes van Tiwanaku

  €2400

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Rondreis Bolivia: Kennismaking met Bolivia

  12-daagse individuele rondreis

  La Paz, citytour en ruïnes van Tiwanaku - vlucht naar Uyuni - jeeptour over zoutvlakte, door woestijnen en langs lagunes - Potosí, stadstour en bezoek werkende zilvermijn - Sucre, stadstour en hike over oude Incatrail > terug naar La Paz

  €2050

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre

Rondreizen door Bolivia

Bolivia is misschien wel het meest onaangetaste en authentieke land in Zuid-Amerika. Massatoerisme kennen ze er (nog) niet, het is er goedkoop en van A naar B reizen is relatief eenvoudig. Steeds meer aanbieders voegen daarom rondreizen naar Bolivia aan hun aanbod toe, een land vol cultuur en natuur. Ga mee op ontdekkingstocht en maak kennis met traditionele volken en de mooiste wonderen der natuur: van woeste gebergten en verlaten meren tot tropische jungles en onwerkelijke zoutvlaktes.

La Paz: start- of eindpunt van een Bolivia rondreis

Veel mensen denken dat La Paz – de grootste stad van Bolivia – de hoofdstad is. Dat is echter niet het geval, hoewel de regering er wel zetelt. Gelegen op een hoogte van 3.600 meter is het er koud, maar levendig. Toeterende busjes, drukke markten, stalletjes met de heerlijkste fruitshakes en overal kleurrijk geklede indiaanse vrouwen met kinderen op de rug. La Paz is een heerlijke chaos. Veel rondreizen die enkel Bolivia aandoen, beginnen of eindigen hier. Aanraders binnen de stadsgrenzen zijn Plaza Murillo, de heksenmarkt en het Coca Museum. Wie de drukte van de stad echter wil ontvluchten, kan een excursie naar Chacaltaya boeken, door de Maanvallei wandelen of mountainbiken over Death Road.

Copacabana en de Boliviaanse Amazone

Ten noorden van La Paz liggen twee plaatsen die op menig reisprogramma staan: Copacabana en Rurrenabaque. Het stadje Copacabana ligt aan het Titicacameer, bij de grens met Peru. Het is een gezellig, knus stadje en een populaire tussenstop tijdens een reis van Peru naar Bolivia of andersom. Vanuit Copacabana kun je ook een boot nemen naar Isla del Sol en Isla de la Luna, beide eilanden waarop nog enkele Inca-ruïnes staan. In het noordwesten van Bolivia ligt Rurrenabaque, een geliefde bestemming vanwege de unieke natuur in de omgeving. Het stadje ligt midden tussen het regenwoud en de pampa’s en wordt gezien als de toegangspoort tot de Boliviaanse Amazone. Je kunt vanaf hier allerlei tours boeken, ook naar Madidi National Park.

Van Uyuni naar Santa Cruz

Menig rondreis door Bolivia verkent de gebieden tussen Uyuni en Santa Cruz in en met goede reden. Hieronder enkele van de bekendste plekken die rondreizen hier aan doen:

 • Salar de Uyuni is de grootste trekpleister van Bolivia. De uitgestrekte zoutvlakte heeft veel weg van een buitenaards landschap en vormt een van de meest bijzondere natuurverschijnselen in Zuid-Amerika. Vanuit het stadje Uyuni zijn met four wheel drives tours te maken, waarbij je naast de oneindig witte vlaktes ook langs manshoge cactussen, vulkanische geisers en gekleurde lagunes vol flamingo’s komt.
 • De stad Potosi, bekend om zijn eeuwenoude zilvermijnen en de goed bewaard gebleven koloniale architectuur. Potosi wordt ook wel ‘de hoogste stad ter wereld’ genoemd vanwege z’n ligging op ruim 4.000 meter boven zeeniveau. De stad ligt aan de voet van de Cerro Potosí/Cerro Rico: oftewel de ‘rijke berg’ die vol zit met zilvererts. De meeste rondreizen maken een excursie naar een mijn.
 • Sucre, de officiële hoofdstad van Bolivia. Net als Potosi staat ook deze stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van de best bewaard gebleven koloniale steden in Zuid-Amerika en kent een ontspannen atmosfeer en een historische binnenstad vol witte huizen met rode dakpannen evenals charmante kerken en kloosters. Wat betreft musea is het textielmuseum zeker een bezoek waard.
 • Het tropische Santa Cruz in het oosten van Bolivia. Vanwege de lagere ligging is het hier warmer, een aangename afwisseling voor wie uit La Paz komt. Het is de grootste en meest welvarende stad van Bolivia en dat is te merken. De stad heeft een modern, groen centrum evenals twee vliegvelden. In de omgeving – het tropisch laagland van de Amazone – is ideaal voor avontuurlijke excursies.

Vanwege de vliegvelden in onder meer Santa Cruz, La Paz, Sucre en Rurrenabaque is een rondreis door Bolivia goed te combineren met onder meer Argentinië, Peru en Chili.

Het klimaat van Bolivia

Bolivia kent meerdere klimaatzones. Voor de meeste hooggelegen toeristische plekken van Bolivia geldt dat de nachten koud zijn, vooral in de winter (onze zomermaanden). In de hoger gelegen steden zoals La Paz is het de maximale temperatuur rond de 15 graden. In de zomer kan het regenen, in de winter is het droog. Rondom het Titicacameer en de Salar de Uyuni zoutvlaktes is het heel erg koud, zeker in de Boliviaanse winter. De temperatuur kan dan ver onder het nulpunt dalen. Het noordwesten en oosten van het land bestaat grotendeels uit tropisch laagland. Daar is het immer warm en vochtig.

Bolivia rondreis boeken

Het aanbod Bolivia reizen is niet zo groot als van sommige andere Latijns-Amerikaanse landen. Onder meer Sawadee, Koning Aap, ANWB, Djoser en Shoestring bieden er groepsreizen ernaartoe aan. Een enkele keer puur en alleen op Bolivia gericht, meestal in combinatie met een of meerdere buurlanden. Liever zelf een rondreis door Bolivia samenstellen? De bouwstenen van Riksja Travel lenen zich hier uitstekend voor.

Veelgestelde vragen

Omdat Bolivia dichtbij de evenaar ligt, kent eigenlijk maar twee seizoenen: het droge winterseizoen en het natte zomerseizoen. Je kunt Bolivia het best bezoeken gedurende de droge periode van mei tot oktober. De kans op zon is het hoogst en het risico op neerslag het kleinst.

Rondreizen naar Bolivia zijn onder meer te boeken via Sawadee, Koning Aap, ANWB, Djoser en Shoestring.

Bolivia is een redelijk veilig, maar een arm land. Laat dure sieraden en spullen daarom thuis en blijf uit de buurt van donkere, afgelegen straten en stations. Over het algemeen zijn Bolivianen erg aardige en betrouwbare mensen. Wel zijn ze minder open dan je misschien in andere Latijns-Amerikaanse landen gewend bent.

Rechtstreeks neemt het zo’n 12 uur in beslag om naar Bolivia te vliegen. Vanaf Amsterdam wordt echter een tussenstop gemaakt op vluchten naar onder meer La Paz en Santa Cruz. Hierdoor ben je al gauw tussen de 15 en 20 uur onderweg.

De meeste reizigers trekken tussen de 2 en 4 weken uit voor een rondreis Bolivia. De reisduur heeft vaak te maken met het tempo en of ook andere landen als Peru, Chili en Argentinië bezocht worden.

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief