Rondreis Bolivia

Een reis naar Bolivia maken? Vergelijk hieronder alle actuele Bolivia rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

32 Bolivia rondreizen gevonden

 • Bolhoeden, Indianen en Inca's

  25-daagse individuele rondreis

  Deze Peru-Bolivia rondreis 'doet' het allemaal, maar je brengt meer tijd door in Bolivia dan tijdens onze andere combinatiereizen. Na je verblijf in het subtropische laagland van Bolivia leer je het witte stadje Sucre kennen. Ook maak je een tocht door een zilvermijn en een jeeptour langs het zoutmeer en gekleurde lagunes. Na een bezoek aan een beroemde panfluitmaker in La Paz steek je de grens over voor het tweede deel van je rondreis: Peru. Hier overnacht je bij een indianenfamilie aan de rand van het Titicacameer. Vanuit Cusco verken je de heilige vallei en zie je wereldwonder Machu Picchu.

  €2375

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsrondreis Argentinië, Bolivia en Peru

  32-daagse groepsrondreis

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië, Bolivia en Peru wandel je door spectaculaire landschappen met felgekleurde rotspartijen, trek je over uitgestrekte hoogvlaktes en maak je kennis met de Indianenbevolking. We maken een tweedaagse tocht over de uitgestrekte Uyuni-zoutvlakte en bezoeken indrukwekkende ruïnes van het oude Incarijk, met als hoogtepunt Machu Picchu. Deze rondreis is een unieke kennismaking met de cultuur en natuur van het Andesgebied.

  €4549

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis PERU, BOLIVIA EN CHILI - 30 dagen; Weidse altiplano

  30-daagse groepsrondreis

  Een unieke combinatie van drie landen tijdens deze rondreis Peru, Bolivia en Chili. Weidse vergezichten over de altiplano, Quechua-indianen met kudden alpaca’s en prachtig besneeuwde Andestoppen. Ga op zoek naar geheimzinnige lijnen in het uitgestrekte, surrealistische woestijnlandschap. Laat je verrassen door indrukwekkende Incaruïnes, eilanden met pelsrobben en hooggelegen meren met flamingo’s. Een unieke combinatie van drie landen!

  €4695

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsrondreis Bolivia en Chili

  21-daagse groepsrondreis

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Bolivia en Chili ontdek je de vele gezichten van de Andes. Wandel in Bolivia door het nevelwoud langs bromelia´s en reuzenvarens en bezoek de Inca-ruïne van El Fuerte. Hoor het zout onder je schoenen kraken op de serene zoutvlakte van Uyuni, ervaar de desolate en ruige hoogvlakte van de Andes en kijk vol ontzag naar de adembenemende sterrenhemel in San Pedro de Atacama.Deze rondreis is een schitterende kennismaking met de cultuur en ongerepte natuur van de hoge Andes. Je kunt deze reis verlengen op Paaseiland, waar je met eigen ogen het mysterie van de Moai-beelden kunt aanschouwen. Hoe zijn de Polynesiërs erin geslaagd deze gigantische stenen hoofden over het eiland te verplaatsen?

  €3419

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis BOLIVIA - 22 dagen; Dak van de Andes

  22-daagse groepsrondreis

  Deze gevarieerde rondreis door Bolivia brengt je door één van de mooiste en meest indiaanse landen van Zuid-Amerika. Maak kennis met de Aymarà- en Quechua-indianen en de vele 'mestizos', woonachtig in het land dat ook wel het 'Dak van de Andes' wordt genoemd. Een uitgestrekte zoutvlakte, de indrukwekkende Altiplano en het saffierblauwe Titicacameer zijn maar een paar van de hoogtepunten. Deze reis is een aanrader voor de échte Andesreiziger!

  €3495

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis PERU EN BOLIVIA - 24 dagen; Zoutvlakte en zandwoestijn

  24-daagse groepsrondreis

  Een tocht door de overweldigende natuur van de hoge Andes en de woestijngebieden aan de kust. Grillige canyons, hoge bergtoppen en een enorme zoutvlakte met reuzencactussen zorgen voor een onuitwisbare indruk. In de koloniale steden en de kleurrijke bevolking is de invloed van de Spaanse overheersing en de vroegere Incabeschaving terug te vinden. Deze rondreis door Peru en Bolivia brengt je langs oude culturen en door unieke natuur!

  €3695

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Van zoutvlakte tot zonnepoort

  individuele rondreis

  Combineer Peru met Chili en Bolivia in deze drieweekse rondreis. Vanuit Santiago de Chili ga je via de woestijn van  San Pedro de Atacama met een pittige jeeptour naar de befaamde Uyuni-zoutvlakte in Bolivia. Onderweg word je getrakteerd op felgekleurde bergmeren, pruttelende geisers en flamingo's. Vlieg door naar La Paz, hoog in de bergen. Via Lake Titicaca ga je de grens over naar Peru, waar je de laatste dagen van je reis getrakteerd wordt op Incastad Cusco, de Heilige Vallei en natúúrlijk Machu Picchu.

  €1935

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Peru-, Chili- en Bolivia-rondreis

  individuele rondreis

  Onze populairste combinatie reis waarbij je in vier weken Peru, Bolivia en het noorden van Chili intensief bezoekt. Na Lima reis je langs de kust en via zandduinen naar Arequipa. Je ziet de eerste Andestoppen onderweg naar de Colca Canyon en reist verder naar het maanlandschap en de geisers van San Pedro de Atacama.  De jeeptocht brengt je vervolgens langs gekleurde lagunes, vulkaantoppen en flamingo's naar Uyuni in Bolivia. Met de nachtbus kom je aan in de 'bolhoedjes stad' La Paz. Langs het Titicacameer en over de Altiplano naar Cusco eindig je de rondreis met een tour door de Heilige Vallei naar Machu Picchu.

  €3165

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis Peru & Bolivia; Tussen altiplano en zoutvlakte

  24-daagse groepsrondreis

  Ruige bergketens en ontzagwekkende vulkanen, resten van oude beschavingen en een kleurrijke inheemse bevolking kenmerken deze spectaculaire reis. Zwerf met Shoestring mee over de enorme zoutvlaktes van Salar de Uyuni. Je kunt de ruïnes bezoeken van de legendarische verloren stad van het Incarijk, Machu Picchu. Maar er valt nóg veel meer te ontdekken op onze tocht dwars door de Altiplano. Besneeuwde Andestoppen met weidse vergezichten bijvoorbeeld. Woestijngebieden aan de kust, met in de aarde getekende lijnen van oude culturen in Nazca. De grillige Colca Canyon, waar je wellicht de condor met zijn machtige spanwijdte ziet. Overblijfselen van de Spaanse overheersing vind je terug in koloniale steden als Arequipa, Cuzco en Potosí. Vergeet ten slotte niet cavia aan het spit of de lokale pisco sour te proeven!

  €3549

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland, 23 dagen

  23-daagse groepsrondreis

  Spectaculaire Andes: bergpieken, vulkanen, geisers en zoutvlaktesBolivia, Indiaanse hart van Zuid-AmerikaPrachtige jeepsafari van Bolivia naar Chili4-daags verblijf op Paaseiland

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Combinatiereis: Bolivia en Peru

  19-daagse individuele rondreis

  Bolivia: Santa Cruz - Amboró National Park, hikes - Santa Cruz - vlucht naar Sucre - Potosí - Uyuni, jeeptour zoutvlaktes - vlucht naar La Paz - Copacabana. Peru: Puno - Cuzco - Aguas Calientes, Machu Picchu - Cuzco - vlucht naar Lima

  €3250

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Flamingo's en Vulkanen

  5-daagse bouwsteen

  De Uyuni zoutvlakte zo groot als half België, reuze cactussen, roze flamingo's, warmwaterbronnen, geisers, vulkanen en gekleurde lagune's. Je vinkt het allemaal af tijdens deze avontuurlijke jeeptour. Het zijn lange dagen met weinig comfort in een extreem klimaat, maar de landschappen zijn de mooiste die wij in het Amerikaanse continent hebben gezien.

  €382

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Bolivia: Bolivia compleet

  23-daagse individuele rondreis

  Santa Cruz - Amboró National Park - Samaipata - Ché Guevara route naar La Higuera en Villa Serrano - Sucre - Potosí - Tupiza - Uyuni, jeeptour - La Paz - Rurrenabaque - Madidi National Park -La Paz, met Titicaca-meer

  €4550

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • (Pan)fluitend door La Paz

  3-daagse bouwsteen

  La Paz, gelegen op 3600 meter hoogte tussen de besneeuwde Andestoppen, zie je altijd tijdens je reis door Bolivia. Per kabelbaan kijk je uit over de stad, je bezoekt het museum van Boliviaanse muziek-instrumenten en je kunt je toekomst laten voorspellen met cocabladeren op de heksenmarkt.

  €162

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Bolivia - Peru, op weg naar de Zonnekoning

  3-daagse bouwsteen

  Er gaan rechtstreekse bussen (ca. 8 uur) tussen La Paz in Bolivia en Puno in Peru, maar dan mis je Copacabana en Isla del Sol. Stap hier een dag uit om van de omgeving en de traditionele levensstijl te genieten. Vanuit Copacabana vaar je per boot naar de legendarische geboorteplaats van de eerste Incakoning: het Isla del Sol.

  €171

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Bouwsteen Bolivia: Ché Guevara route

  5-daagse individuele rondreis

  Santa Cruz - indrukwekkend fort Samaipata - bijzonder stukje geschiedenis: rijden over de Ché Guevara route, onbekend gebied met La Higuera en Villa Serrano -  stad Sucre met koloniaal centrum met witte huizen.

  €900

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Bouwsteen Bolivia: El Choro trekking

  3-daagse individuele rondreis

  La Paz - La Cumbre, start trekking - Incapad door bergen, naar jungle - Challapampa, slapen in tent - wandelen door Cotopata National Park naar San Francisco - door vallei naar Chairu wandelen - Coroico - La Paz.

  €430

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Bouwsteen Bolivia: Jungle van Bolivia

  4-daagse individuele rondreis

  La Paz, vlucht naar Rurrenabaque - rivierboot naar junglelodge in het Madidi National Park - per boot en te voet de jungle verkennen - terug naar Rurrenabaque en La Paz.

  €1000

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Bouwsteen Bolivia: Onbekend Oost-Bolivia

  5-daagse individuele rondreis

  Santa Cruz - Amboró National Park, mooi wandelgebied - Samaipata, fort en dorp met gezellig plein - Santa Cruz.

  €730

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Bouwsteen Bolivia: Steden van Bolivia

  6-daagse individuele rondreis

  Sucre, witte koloniale stad - Potosí, bezoek zilvermijn - vlucht naar La Paz, grote stad met veel bezienswaardigheden in het centrum en in de omgeving van de stad

  €660

  excl. vliegticket

  Bekijken

Rondreizen door Bolivia

Bolivia is misschien wel het meest onaangetaste en authentieke land in Zuid-Amerika. Massatoerisme kennen ze er (nog) niet, het is er goedkoop en van A naar B reizen is relatief eenvoudig. Steeds meer aanbieders voegen daarom rondreizen naar Bolivia aan hun aanbod toe, een land vol cultuur en natuur. Ga mee op ontdekkingstocht en maak kennis met traditionele volken en de mooiste wonderen der natuur: van woeste gebergten en verlaten meren tot tropische jungles en onwerkelijke zoutvlaktes.

La Paz: start- of eindpunt van een Bolivia rondreis

Veel mensen denken dat La Paz – de grootste stad van Bolivia – de hoofdstad is. Dat is echter niet het geval, hoewel de regering er wel zetelt. Gelegen op een hoogte van 3.600 meter is het er koud, maar levendig. Toeterende busjes, drukke markten, stalletjes met de heerlijkste fruitshakes en overal kleurrijk geklede indiaanse vrouwen met kinderen op de rug. La Paz is een heerlijke chaos. Veel rondreizen die enkel Bolivia aandoen, beginnen of eindigen hier. Aanraders binnen de stadsgrenzen zijn Plaza Murillo, de heksenmarkt en het Coca Museum. Wie de drukte van de stad echter wil ontvluchten, kan een excursie naar Chacaltaya boeken, door de Maanvallei wandelen of mountainbiken over Death Road.

Copacabana en de Boliviaanse Amazone

Ten noorden van La Paz liggen twee plaatsen die op menig reisprogramma staan: Copacabana en Rurrenabaque. Het stadje Copacabana ligt aan het Titicacameer, bij de grens met Peru. Het is een gezellig, knus stadje en een populaire tussenstop tijdens een reis van Peru naar Bolivia of andersom. Vanuit Copacabana kun je ook een boot nemen naar Isla del Sol en Isla de la Luna, beide eilanden waarop nog enkele Inca-ruïnes staan. In het noordwesten van Bolivia ligt Rurrenabaque, een geliefde bestemming vanwege de unieke natuur in de omgeving. Het stadje ligt midden tussen het regenwoud en de pampa’s en wordt gezien als de toegangspoort tot de Boliviaanse Amazone. Je kunt vanaf hier allerlei tours boeken, ook naar Madidi National Park.

Van Uyuni naar Santa Cruz

Menig rondreis door Bolivia verkent de gebieden tussen Uyuni en Santa Cruz in en met goede reden. Hieronder enkele van de bekendste plekken die rondreizen hier aan doen:

 • Salar de Uyuni is de grootste trekpleister van Bolivia. De uitgestrekte zoutvlakte heeft veel weg van een buitenaards landschap en vormt een van de meest bijzondere natuurverschijnselen in Zuid-Amerika. Vanuit het stadje Uyuni zijn met four wheel drives tours te maken, waarbij je naast de oneindig witte vlaktes ook langs manshoge cactussen, vulkanische geisers en gekleurde lagunes vol flamingo’s komt.
 • De stad Potosi, bekend om zijn eeuwenoude zilvermijnen en de goed bewaard gebleven koloniale architectuur. Potosi wordt ook wel ‘de hoogste stad ter wereld’ genoemd vanwege z’n ligging op ruim 4.000 meter boven zeeniveau. De stad ligt aan de voet van de Cerro Potosí/Cerro Rico: oftewel de ‘rijke berg’ die vol zit met zilvererts. De meeste rondreizen maken een excursie naar een mijn.
 • Sucre, de officiële hoofdstad van Bolivia. Net als Potosi staat ook deze stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van de best bewaard gebleven koloniale steden in Zuid-Amerika en kent een ontspannen atmosfeer en een historische binnenstad vol witte huizen met rode dakpannen evenals charmante kerken en kloosters. Wat betreft musea is het textielmuseum zeker een bezoek waard.
 • Het tropische Santa Cruz in het oosten van Bolivia. Vanwege de lagere ligging is het hier warmer, een aangename afwisseling voor wie uit La Paz komt. Het is de grootste en meest welvarende stad van Bolivia en dat is te merken. De stad heeft een modern, groen centrum evenals twee vliegvelden. In de omgeving – het tropisch laagland van de Amazone – is ideaal voor avontuurlijke excursies.

Vanwege de vliegvelden in onder meer Santa Cruz, La Paz, Sucre en Rurrenabaque is een rondreis door Bolivia goed te combineren met onder meer Argentinië, Peru en Chili.

Het klimaat van Bolivia

Bolivia kent meerdere klimaatzones. Voor de meeste hooggelegen toeristische plekken van Bolivia geldt dat de nachten koud zijn, vooral in de winter (onze zomermaanden). In de hoger gelegen steden zoals La Paz is het de maximale temperatuur rond de 15 graden. In de zomer kan het regenen, in de winter is het droog. Rondom het Titicacameer en de Salar de Uyuni zoutvlaktes is het heel erg koud, zeker in de Boliviaanse winter. De temperatuur kan dan ver onder het nulpunt dalen. Het noordwesten en oosten van het land bestaat grotendeels uit tropisch laagland. Daar is het immer warm en vochtig.

Bolivia rondreis boeken

Het aanbod Bolivia reizen is niet zo groot als van sommige andere Latijns-Amerikaanse landen. Onder meer Sawadee, Koning Aap, ANWB, Djoser en Shoestring bieden er groepsreizen ernaartoe aan. Een enkele keer puur en alleen op Bolivia gericht, meestal in combinatie met een of meerdere buurlanden. Liever zelf een rondreis door Bolivia samenstellen? De bouwstenen van Riksja Travel lenen zich hier uitstekend voor.

Veelgestelde vragen

Omdat Bolivia dichtbij de evenaar ligt, kent eigenlijk maar twee seizoenen: het droge winterseizoen en het natte zomerseizoen. Je kunt Bolivia het best bezoeken gedurende de droge periode van mei tot oktober. De kans op zon is het hoogst en het risico op neerslag het kleinst.

Rondreizen naar Bolivia zijn onder meer te boeken via Sawadee, Koning Aap, ANWB, Djoser en Shoestring.

Bolivia is een redelijk veilig, maar een arm land. Laat dure sieraden en spullen daarom thuis en blijf uit de buurt van donkere, afgelegen straten en stations. Over het algemeen zijn Bolivianen erg aardige en betrouwbare mensen. Wel zijn ze minder open dan je misschien in andere Latijns-Amerikaanse landen gewend bent.

Rechtstreeks neemt het zo’n 12 uur in beslag om naar Bolivia te vliegen. Vanaf Amsterdam wordt echter een tussenstop gemaakt op vluchten naar onder meer La Paz en Santa Cruz. Hierdoor ben je al gauw tussen de 15 en 20 uur onderweg.

De meeste reizigers trekken tussen de 2 en 4 weken uit voor een rondreis Bolivia. De reisduur heeft vaak te maken met het tempo en of ook andere landen als Peru, Chili en Argentinië bezocht worden.

Gemiddelde beoordeling:
4.7 16143 - reviews totaal

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief