Rondreis Bolivia

Een reis naar Bolivia maken? Vergelijk hieronder alle actuele Bolivia rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

57 Bolivia rondreizen gevonden

 • Rondreis 6: Bolhoeden, Indianen en Inca's

  25-daagse individuele rondreis

  Deze Peru-Bolivia rondreis 'doet' het allemaal, maar je brengt meer tijd door in Bolivia dan tijdens onze andere combinatiereizen. Na je verblijf in het subtropische laagland van Bolivia leer je het witte stadje Sucre kennen. Ook maak je een tocht door een zilvermijn en een jeeptour langs het zoutmeer en gekleurde lagunes. Na een bezoek aan een beroemde panfluitmaker in La Paz steek je de grens over voor het tweede deel van je rondreis: Peru. Hier overnacht je bij een indianenfamilie aan de rand van het Titicacameer. Vanuit Cusco verken je de heilige vallei en zie je wereldwonder Machu Picchu.

  €2175

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsrondreis Argentinië, Bolivia en Peru

  32-daagse groepsrondreis

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië, Bolivia en Peru wandel je door spectaculaire landschappen met felgekleurde rotspartijen, trek je over uitgestrekte hoogvlaktes en maak je kennis met de Indianenbevolking. We maken een tweedaagse tocht over de uitgestrekte Uyuni-zoutvlakte en bezoeken indrukwekkende ruïnes van het oude Incarijk, met als hoogtepunt Machu Picchu. Deze rondreis is een unieke kennismaking met de cultuur en natuur van het Andesgebied.

  €3899

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsrondreis Bolivia en Chili

  21-daagse groepsrondreis

  Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Bolivia en Chili ontdek je de vele gezichten van de Andes. Wandel in Bolivia door het nevelwoud langs bromelia´s en reuzenvarens en bezoek de Inca-ruïne van El Fuerte. Hoor het zout onder je schoenen kraken op de serene zoutvlakte van Uyuni, ervaar de desolate en ruige hoogvlakte van de Andes en kijk vol ontzag naar de adembenemende sterrenhemel in San Pedro de Atacama.Deze rondreis is een schitterende kennismaking met de cultuur en ongerepte natuur van de hoge Andes. Je kunt deze reis verlengen op Paaseiland, waar je met eigen ogen het mysterie van de Moai-beelden kunt aanschouwen. Hoe zijn de Polynesiërs erin geslaagd deze gigantische stenen hoofden over het eiland te verplaatsen?

  €3419

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis BOLIVIA - 22 dagen; Dak van de Andes

  22-daagse groepsrondreis

  Deze gevarieerde rondreis door Bolivia brengt je door één van de mooiste en meest indiaanse landen van Zuid-Amerika. Maak kennis met de Aymarà- en Quechua-indianen en de vele 'mestizos', woonachtig in het land dat ook wel het 'Dak van de Andes' wordt genoemd. Een uitgestrekte zoutvlakte, de indrukwekkende Altiplano en het saffierblauwe Titicacameer zijn maar een paar van de hoogtepunten. Deze reis is een aanrader voor de échte Andesreiziger!

  €3695

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis PERU EN BOLIVIA - 24 dagen; Zoutvlakte en zandwoestijn

  24-daagse groepsrondreis

  Een tocht door de overweldigende natuur van de hoge Andes en de woestijngebieden aan de kust. Grillige canyons, hoge bergtoppen en een enorme zoutvlakte met reuzencactussen zorgen voor een onuitwisbare indruk. In de koloniale steden en de kleurrijke bevolking is de invloed van de Spaanse overheersing en de vroegere Incabeschaving terug te vinden. Deze rondreis door Peru en Bolivia brengt je langs oude culturen en door unieke natuur!

  €3695

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis PERU, BOLIVIA EN CHILI - 30 dagen; Weidse altiplano

  30-daagse groepsrondreis

  Een unieke combinatie van drie landen tijdens deze rondreis Peru, Bolivia en Chili. Weidse vergezichten over de altiplano, Quechua-indianen met kudden alpaca’s en prachtig besneeuwde Andestoppen. Ga op zoek naar geheimzinnige lijnen in het uitgestrekte, surrealistische woestijnlandschap. Laat je verrassen door indrukwekkende Incaruïnes, eilanden met pelsrobben en hooggelegen meren met flamingo’s. Een unieke combinatie van drie landen!

  €4695

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis Peru & Bolivia; Tussen altiplano en zoutvlakte

  24-daagse groepsrondreis

  Ruige bergketens en ontzagwekkende vulkanen, resten van oude beschavingen en een kleurrijke inheemse bevolking kenmerken deze spectaculaire reis. Zwerf met Shoestring mee over de enorme zoutvlaktes van Salar de Uyuni. Je kunt de ruïnes bezoeken van de legendarische verloren stad van het Incarijk, Machu Picchu. Maar er valt nóg veel meer te ontdekken op onze tocht dwars door de Altiplano. Besneeuwde Andestoppen met weidse vergezichten bijvoorbeeld. Woestijngebieden aan de kust, met in de aarde getekende lijnen van oude culturen in Nazca. De grillige Colca Canyon, waar je wellicht de condor met zijn machtige spanwijdte ziet. Overblijfselen van de Spaanse overheersing vind je terug in koloniale steden als Arequipa, Cuzco en Potosí. Vergeet ten slotte niet cavia aan het spit of de lokale pisco sour te proeven!

  €3199

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis 5: Van zoutvlakte tot zonnepoort

  individuele rondreis

  Combineer Peru met Chili en Bolivia in deze drieweekse rondreis. Vanuit Santiago de Chili ga je via de woestijn van  San Pedro de Atacama met een pittige jeeptour naar de befaamde Uyuni-zoutvlakte in Bolivia. Onderweg word je getrakteerd op felgekleurde bergmeren, pruttelende geisers en flamingo's. Vlieg door naar La Paz, hoog in de bergen. Via Lake Titicaca ga je de grens over naar Peru, waar je de laatste dagen van je reis getrakteerd wordt op Incastad Cusco, de Heilige Vallei en natúúrlijk Machu Picchu.

  €2135

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis 4: Peru-, Chili- en Bolivia-rondreis

  individuele rondreis

  Onze populairste combinatie reis waarbij je in vier weken Peru, Bolivia en het noorden van Chili intensief bezoekt. Na Lima reis je langs de kust en via zandduinen naar Arequipa. Je ziet de eerste Andestoppen onderweg naar de Colca Canyon en reist verder naar het maanlandschap en de geisers van San Pedro de Atacama.  De jeeptocht brengt je vervolgens langs gekleurde lagunes, vulkaantoppen en flamingo's naar Uyuni in Bolivia. Met de nachtbus kom je aan in de 'bolhoedjes stad' La Paz. Langs het Titicacameer en over de Altiplano naar Cusco eindig je de rondreis met een tour door de Heilige Vallei naar Machu Picchu.

  €2995

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Bolivia ontdekt

  21-daagse bouwsteen

  De Oude Handelsroute voert je langs massieve bergketens en het boeiende verhaal van Che Guevara. Deze reis door ongerept Bolivia kent alleen maar hoogtepunten.- Onze rondreizen kun je naar wens aanpassen door op het aantal dagen, de hotels en excursies te klikken.In het laaggelegen Santa Cruz zijn de temperaturen en de sfeer Braziliaans. In het nabijgelegen dorpje Samaipata is het al wat koeler en kun je mooi wandelen in Jurrasic Park Amboró.De jeep brengt je naar afgelegen bergmassieven, diepe dalen en kleine dorpjes waar amper reizigers komen.De koloniale parels Sucre en Potosí hebben elk een volstrekt eigen gezicht. Een bezoek aan de zondagsmarkt van Tarabuco en de berucjhe mijnen van Cerro Rico mogen niet ontbreken op je reis door Bolivia.De vierdaagse jeeptour vanuit Uyuni voert je langs gekleurde meren, geisers, warmwaterbaden en de eindeloze zoutvlakte. Je luncht op het met reuzencactussen bezaaide koraaleiland Incahuasi.La Paz is een waanzinnige mix van modern en traditioneel. Een bezoek aan het pelgrimsoord Copacabana aan het Titicameer maakt je reis zo goed als compleet.Je reis afwisselend met je eigen chauffeur en de openbare bus.- Maak je reis helemaal compleet met de jungle of de pampa's van Rurrenabaque of een trekking langs oude Incapaden. Vraag ernaar bij onze specialisten.

  €2783

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland, 23 dagen

  23-daagse groepsrondreis

  Spectaculaire Andes: bergpieken, vulkanen, geisers en zoutvlaktesBolivia, Indiaanse hart van Zuid-AmerikaPrachtige jeepsafari van Bolivia naar Chili4-daags verblijf op Paaseiland

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Argentinië, Chili & Bolivia

  22-daagse bouwsteen

  Trek na wervelend Buenos Aires diep de Andes in en reis langs uitgestrekte woestijnen en gekleurde meren naar koloniale en folkloristische pracht in Bolivia.Tussen Chileens San Pedro de Atacama en Boliviaans Uyuni maak je een onvergetelijke jeeptocht door een landschap dat je niet eerder hebt gezien, met als hoogtepunt de uitgestrekte Salar van Uyuni.Onderweg bezoek je koloniale steden met elk een eigen karakter. In vriendelijk Córdoba zie je de invloed van de Jezuïeten terug, in Salta een rijke mix aan culturen.In Potosí gaan vergane glorie en een hard leven in de zilvermijnen hand in hand. En Sucre weet je met haar witte gebouwen gemakkelijk voor zich te winnnen.Je eindigt je reis in de smeltkroes La Paz, waar je dagen kunt rondzwerven over de markten en met de kabelbaan over de stad kunt zweven.TIP: Verleng je reis met een uitstapje naar de jungle en/of de pampa's van Rurrenabaque. Of breng een bezoek aan Copacabana aan het Titicacameer.

  €2429

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Flamingo's en Vulkanen

  5-daagse bouwsteen

  De Uyuni zoutvlakte zo groot als half België, reuze cactussen, roze flamingo's, warmwaterbronnen, geisers, vulkanen en gekleurde lagune's. Je vinkt het allemaal af tijdens deze avontuurlijke jeeptour. Het zijn lange dagen met weinig comfort in een extreem klimaat, maar de landschappen zijn de mooiste die wij in het Amerikaanse continent hebben gezien.

  €342

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Het mooiste van de Andes

  20-daagse bouwsteen

  De Salar van Uyuni, La Paz, het Titicacameer, Machu Picchu... En zo veel meer. Deze reis door de Andes reigt hoogtepunt aan hoogtepunt.- Onze rondreizen kun je naar wens aanpassen door op het aantal dagen, de hotels en excursies te klikken.Na een kennismaking met het welvarende Santa Cruz vlieg je naar de sfeervole hoofdstad Sucre. Hier vind je koloniale kerken aan sfeervolle pleinen. Vanuit Sucre kun je op zondag de markt van Tarabuco bezoeken.Een van 's werelds hoogstgelegen steden is Potosí (4090m), beroemd – of berucht – om zijn zilvermijnen in de Cerro Rico. Een bezoek hieraan is een ervaring op zich.Een busrit door sprookjesachtig landschap brengt je naar Uyuni, waar je met de jeep een prachtige dag doorbrengt op de eindeloze Salar de Uyuni.De nachtbus brengt je over de altiplano naar de waanzinnige mix van traditioneel en modern: La Paz.Bezoek vanuit Puno zeker de eilanden van het Titicacameer en trek via hoogvlaktes en rivierdalen naar de hoofdstad van de Inca's: Cuzco.De in 1911 herontdekte Incastad Machu Picchu ligt in het nevelwoud. Opnieuw een ander en uniek landschap tijdens je avontuurlijke reis door Bolivia en Peru.De prijs van de binnenlandse vlucht Santa Cruz - Sucre is niet inbegrepen in de vanafprijs en wordt in je reisvoorstel berekend.- Mocht je de tropische binnenlanden van Peru willen leren kennen, verleng deze reis dan met de jungle van Tambopata, Manú of die in het noorden bij Iquitos.

  €2015

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Peru, Chili & Bolivia

  27-daagse bouwsteen

  Atacama biedt als droogste plek ter wereld extreme landschappen. Natuurlijk reis je ook langs de hoogtepunten van Peru en Bolivia, met natuurlijk Machu Picchu. Vanuit het aangename Arequipa bezoek je de op een na diepste canyon ter wereld: de Colca Canyon. Vervolgens reis je via Tacna de Chileense woestijn van Atacama in.In Arica kun je eeuwenoude mummies bekijken en heerlijke ceviche eten en in San Pedro de Atacama kunnen de geisers van Tadzio niet ontbreken.Met de jeep reis je door prachtige landschappen en over de beroemde zoutvlakte van Uyuni, waarna je de steden Potosí, Sucre en La Paz bezoekt, elk met zijn eigen karakter. Je reis door de Andes brengt je terug naar Peru, naar folklore in Puno en de Inca's van Cuzco. En natuurlijk bezoek je wereldwonder Machu Picchu.De binnenlandse vluchten zijn niet in deze prijs meeberekend. Dat wordt in het reisvoorstel gedaan.

  €3171

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Bolivia: Bolivia compleet

  23-daagse individuele rondreis

  Santa Cruz - Amboró National Park - Samaipata - Ché Guevara route naar La Higuera en Villa Serrano - Sucre - Potosí - Tupiza - Uyuni, jeeptour - La Paz - Rurrenabaque - Madidi National Park -La Paz, met Titicaca-meer

  €4800

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • (Pan)fluitend door La Paz

  3-daagse bouwsteen

  La Paz, gelegen op 3600 meter hoogte tussen de besneeuwde Andestoppen, zie je altijd tijdens je reis door Bolivia. Per kabelbaan kijk je uit over de stad, je bezoekt het museum van Boliviaanse muziek-instrumenten en je kunt je toekomst laten voorspellen met cocabladeren op de heksenmarkt.

  €143

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • 17-daagse groepsrondreis Sensationeel Brazilië

  16-daagse groepsrondreis

  Ga mee op reis naar de mooiste plekken in zuidelijk Brazilië en sluit af aan het heerlijke strand van Búzios. We bezoeken onder meer de bruisende stad Rio de Janeiro, de indrukwekkende watervallen van Foz do Iguaçu en het beroemde natuurgebied de Pantanal.

  €3494

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Arequipa bij de Misti

  3-daagse bouwsteen

  Toen de maan zich van de aarde losmaakte, vergat het Arequipa mee te nemen. Zo luidt een verklaring voor de witte stad Arequipa (2335m). Veel van de gebouwen in het schilderachtige koloniale centrum zijn uit wit vulkaangesteente opgetrokken. De Plaza de Armas is één van de mooiste pleinen van Peru. Op de taltijke balkons rondom kun je altijd terecht voor een heerlijke maaltijd met uitzicht op de perfect conische Misti vulkaan (5822m) en de imposante kathadraal.Bij een aardbeving in juni 2001 stortte de massieve, linker toren van de kathedraal deels in. Gelukkig is de kathedraal daarna weer volledig gerestaureerd. Wandel ook even door het straatje erachter.Niet ver van het mooie Plaza de Armas vind je het beroemde Santa Catalina klooster. Dit lijkt wel een stad in een stad, waar het opvallend rustig en kleurrijk is. Je kunt hier door de binnenstraatjes wel een paar uur ronddwalen.In het intieme Museo Santuarios Andinos kun je de ijsmummie Juanita bewonderen. Het jonge Incameisje werd in de vijfteinde eeuw aan de goden geofferd en heeft vijf eeuwen in het ijs van de Ambatovulkaan (6309m) gelegen. Na een uitbarsting in 1995 kwam ze bloot te liggen en werd ze ontdekt.Het klooster La Recoletta aan de andere kant van de rivier - die met de chocoladebruine toren -  heeft een mooie collectie precolumbiaanse kunst en één keer per uur kun je de oude bibliotheek bewonderen.In de straten rondom de Plaza de Armas kun je kiezen tussen verschillende internationale keukens: Peruaans, Turks, Marokkaans, Indiaas en ga maar door.....

  €56

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Bolivia - Peru, op weg naar de Zonnekoning

  3-daagse bouwsteen

  Er gaan rechtstreekse bussen (ca. 8 uur) tussen La Paz in Bolivia en Puno in Peru, maar dan mis je Copacabana en Isla del Sol. Stap hier een dag uit om van de omgeving en de traditionele levensstijl te genieten. Vanuit Copacabana vaar je per boot naar de legendarische geboorteplaats van de eerste Incakoning: het Isla del Sol.

  €170

  excl. vliegticket

  Bekijken

Rondreizen door Bolivia

Bolivia is misschien wel het meest onaangetaste en authentieke land in Zuid-Amerika. Massatoerisme kennen ze er (nog) niet, het is er goedkoop en van A naar B reizen is relatief eenvoudig. Steeds meer aanbieders voegen daarom rondreizen naar Bolivia aan hun aanbod toe, een land vol cultuur en natuur. Ga mee op ontdekkingstocht en maak kennis met traditionele volken en de mooiste wonderen der natuur: van woeste gebergten en verlaten meren tot tropische jungles en onwerkelijke zoutvlaktes.

La Paz: start- of eindpunt van een Bolivia rondreis

Veel mensen denken dat La Paz – de grootste stad van Bolivia – de hoofdstad is. Dat is echter niet het geval, hoewel de regering er wel zetelt. Gelegen op een hoogte van 3.600 meter is het er koud, maar levendig. Toeterende busjes, drukke markten, stalletjes met de heerlijkste fruitshakes en overal kleurrijk geklede indiaanse vrouwen met kinderen op de rug. La Paz is een heerlijke chaos. Veel rondreizen die enkel Bolivia aandoen, beginnen of eindigen hier. Aanraders binnen de stadsgrenzen zijn Plaza Murillo, de heksenmarkt en het Coca Museum. Wie de drukte van de stad echter wil ontvluchten, kan een excursie naar Chacaltaya boeken, door de Maanvallei wandelen of mountainbiken over Death Road.

Copacabana en de Boliviaanse Amazone

Ten noorden van La Paz liggen twee plaatsen die op menig reisprogramma staan: Copacabana en Rurrenabaque. Het stadje Copacabana ligt aan het Titicacameer, bij de grens met Peru. Het is een gezellig, knus stadje en een populaire tussenstop tijdens een reis van Peru naar Bolivia of andersom. Vanuit Copacabana kun je ook een boot nemen naar Isla del Sol en Isla de la Luna, beide eilanden waarop nog enkele Inca-ruïnes staan. In het noordwesten van Bolivia ligt Rurrenabaque, een geliefde bestemming vanwege de unieke natuur in de omgeving. Het stadje ligt midden tussen het regenwoud en de pampa’s en wordt gezien als de toegangspoort tot de Boliviaanse Amazone. Je kunt vanaf hier allerlei tours boeken, ook naar Madidi National Park.

Van Uyuni naar Santa Cruz

Menig rondreis door Bolivia verkent de gebieden tussen Uyuni en Santa Cruz in en met goede reden. Hieronder enkele van de bekendste plekken die rondreizen hier aan doen:

 • Salar de Uyuni is de grootste trekpleister van Bolivia. De uitgestrekte zoutvlakte heeft veel weg van een buitenaards landschap en vormt een van de meest bijzondere natuurverschijnselen in Zuid-Amerika. Vanuit het stadje Uyuni zijn met four wheel drives tours te maken, waarbij je naast de oneindig witte vlaktes ook langs manshoge cactussen, vulkanische geisers en gekleurde lagunes vol flamingo’s komt.
 • De stad Potosi, bekend om zijn eeuwenoude zilvermijnen en de goed bewaard gebleven koloniale architectuur. Potosi wordt ook wel ‘de hoogste stad ter wereld’ genoemd vanwege z’n ligging op ruim 4.000 meter boven zeeniveau. De stad ligt aan de voet van de Cerro Potosí/Cerro Rico: oftewel de ‘rijke berg’ die vol zit met zilvererts. De meeste rondreizen maken een excursie naar een mijn.
 • Sucre, de officiële hoofdstad van Bolivia. Net als Potosi staat ook deze stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van de best bewaard gebleven koloniale steden in Zuid-Amerika en kent een ontspannen atmosfeer en een historische binnenstad vol witte huizen met rode dakpannen evenals charmante kerken en kloosters. Wat betreft musea is het textielmuseum zeker een bezoek waard.
 • Het tropische Santa Cruz in het oosten van Bolivia. Vanwege de lagere ligging is het hier warmer, een aangename afwisseling voor wie uit La Paz komt. Het is de grootste en meest welvarende stad van Bolivia en dat is te merken. De stad heeft een modern, groen centrum evenals twee vliegvelden. In de omgeving – het tropisch laagland van de Amazone – is ideaal voor avontuurlijke excursies.

Vanwege de vliegvelden in onder meer Santa Cruz, La Paz, Sucre en Rurrenabaque is een rondreis door Bolivia goed te combineren met onder meer Argentinië, Peru en Chili.

Het klimaat van Bolivia

Bolivia kent meerdere klimaatzones. Voor de meeste hooggelegen toeristische plekken van Bolivia geldt dat de nachten koud zijn, vooral in de winter (onze zomermaanden). In de hoger gelegen steden zoals La Paz is het de maximale temperatuur rond de 15 graden. In de zomer kan het regenen, in de winter is het droog. Rondom het Titicacameer en de Salar de Uyuni zoutvlaktes is het heel erg koud, zeker in de Boliviaanse winter. De temperatuur kan dan ver onder het nulpunt dalen. Het noordwesten en oosten van het land bestaat grotendeels uit tropisch laagland. Daar is het immer warm en vochtig.

Bolivia rondreis boeken

Het aanbod Bolivia reizen is niet zo groot als van sommige andere Latijns-Amerikaanse landen. Onder meer Sawadee, Koning Aap, ANWB, Djoser en Shoestring bieden er groepsreizen ernaartoe aan. Een enkele keer puur en alleen op Bolivia gericht, meestal in combinatie met een of meerdere buurlanden. Liever zelf een rondreis door Bolivia samenstellen? De bouwstenen van Riksja Travel lenen zich hier uitstekend voor.

Veelgestelde vragen

Omdat Bolivia dichtbij de evenaar ligt, kent eigenlijk maar twee seizoenen: het droge winterseizoen en het natte zomerseizoen. Je kunt Bolivia het best bezoeken gedurende de droge periode van mei tot oktober. De kans op zon is het hoogst en het risico op neerslag het kleinst.

Rondreizen naar Bolivia zijn onder meer te boeken via Sawadee, Koning Aap, ANWB, Djoser en Shoestring.

Bolivia is een redelijk veilig, maar een arm land. Laat dure sieraden en spullen daarom thuis en blijf uit de buurt van donkere, afgelegen straten en stations. Over het algemeen zijn Bolivianen erg aardige en betrouwbare mensen. Wel zijn ze minder open dan je misschien in andere Latijns-Amerikaanse landen gewend bent.

Rechtstreeks neemt het zo’n 12 uur in beslag om naar Bolivia te vliegen. Vanaf Amsterdam wordt echter een tussenstop gemaakt op vluchten naar onder meer La Paz en Santa Cruz. Hierdoor ben je al gauw tussen de 15 en 20 uur onderweg.

De meeste reizigers trekken tussen de 2 en 4 weken uit voor een rondreis Bolivia. De reisduur heeft vaak te maken met het tempo en of ook andere landen als Peru, Chili en Argentinië bezocht worden.

Gemiddelde beoordeling:
4.7 16137 - reviews totaal

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?