De Colombiaanse keuken bestaat vooral uit kip, koe of varken, rijst, mais en bonen. De maaltijden zijn lekker, maar redelijk simpel. Alle maaltijden (lunch en avondeten) wordt er rijst gegeten, vaak met linzen of verschillende soorten bonen. Door de ligging aan de kust, wordt er ook veel vis gegeten, vooral witvis en garnalen. Ceviche (rauwe vis met ui) is een populair gerecht. Doordat er inmiddels veel buitenlandse invloeden zijn, zijn er ook veel Italiaanse, Noord-Amerikaanse en Japanse gerechten te vinden. Andere populaire lokale ingrediënten zijn avocado en bananen. Patacones zijn plakjes banaan die gefrituurd worden en arepas zijn een soort maisbroodjes die vaak als ontbijt gegeten worden met kaas. Bier is een populair drankje onder Colombianen, maar de favoriete drank is het sterkere Aguardiente dat naar anijs smaakt. Zowel mannen als vrouwen drinken het veel.
Lees verder: Geld & kosten >
Kom rechtstreeks in contact met Erik, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website
TUI biedt diverse Colombia rondreizen aan en - seizoensgebonden - ook 'startpakketten' naar Cartagena.
Bezoek website
Ontdek Colombia 'on a budget' met één van de groeps -of individuele rondreizen van Shoestring.
Bezoek website