In Bogota geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 10 Bogota reiservaringen

Bogota

In Bogota wonen zo’n 8 miljoen mensen en het is het politieke, economische en culturele centrum van het land. De stad is in 1538 gesticht en de plek waar de stad gesticht werd, is tegenwoordig Plaza de Bolivar, precies waar de Kathedraal de Primada staat. De stad ligt links van de Andes, op 2600 meter hoogte. Hoewel het zo ongeveer op de evenaar ligt, is het door de hoogte overdag altijd rond de 18 graden. Bogota is sinds 1717 de hoofdstad van het land en na Quito (Ecuador) de hoogste hoofdstad van Zuid-Amerika.

Vliegtickets Bogota

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Bogota
V.a. 512 Meer over vliegen naar Colombia

Overnachten in Bogota

Vergelijk alle hotels in Bogota
Bekijk hotels

Straten van Bogota

Straten van Bogota

De straten in Bogota zijn opgesteld als een schaakbord: de verticale straten heten ‘carreras’ en de horizontale straten heten ‘calles’. De straten hebben geen namen, maar nummers; aan de hand van de nummers weet je op welke hoogte van een carrera of calle het huis zich bevindt. De straten die schuin lopen, worden ‘diagonales’ genoemd. Het noorden van de stad is het luxere gedeelte, het zuid-oostelijke gedeelte het armere gedeelte (met sloppenwijken). De meeste inwoners wonen in het centrum of het westen van de stad.

Centrum

Het historische centrum van de stad; La Candeleria, is prachtig en staat recht tegenover het moderne noorden van de stad, waar veel hoogbouw en grote bedrijven te vinden zijn. In het economische hart in het noorden bevindt zich ook de grote shopping mall ‘Centro Andino’. Hier kan je vooral genieten van koloniale architectuur en kunst. Je vindt hier bibliotheken, theaters, universiteiten en musea en bovendien ook genoeg hotels en hostels.

Bezienswaardigheden

La Primada kathedraal, Bogota

Bolivar Simon plein met de La Primada kathedraal.

De meeste toeristische bezienswaardigheden bevinden zich in La Candeleria. Hier staat bijvoorbeeld de Kathedraal La Primada aan Plaza de Bolivar. Dit is de grootste kathedraal van Colombia, gebouwd in het begin van de 19e eeuw. In de kathedraal ligt Gonzalo Jiménez de Quesada begraven, de stichter van Bogota. In het centrum vind je ook het Museo de Oro (goudmuseum), het belangrijkste museum van het land met de grootste verzameling goud, wat ook in het gebouw zelf verwerkt is. De Luis Angel Arango bibliotheek is de grootste van Colombia en bezit meer dan een miljoen boeken. Het Colón theater (naar Christopher Columbus) is een nationaal monument en wordt gebruikt voor shows.

Monserrate

Monserrate, Bogota

Uitzicht vanaf Monserrate in de avond.

Ten oosten van het historische centrum ligt de berg Monserrate en bovenop die ruim 3000 meter hoge berg, staat een klooster. De berg (of heuvel) is een kenmerkend beeld van Bogota en is erg geliefd bij zowel toeristen als locals vanwege de natuur en het uitzicht, om sport te beoefenen of het klooster te bezoeken. Er bevinden zich ook kleine winkeltjes en restaurants op de berg. De top is te bereiken per kabelbaan, treintje of te voet, wat door pelgrims wordt gedaan op weg naar het klooster.

Los Martires, Bogota

De kleurrijke wijk Los Martires.

Reizen naar Bogota – hoe kom je er?

KLM heeft een rechtstreekse vlucht naar Bogota, deze doet er ongeveer 11 uur over en kost ongeveer €550 à €750.

Georganiseerde rondreizen naar Colombia beginnen en/of eindigen bijna altijd in Botoga. Kijk voor aanbiedingen bijvoorbeeld bij Djoser, Sawadee, FOX Verre Reizen, Koning Aap, Baobab, of stel je eigen Colombia reis samen via Better Places of Tenzing Travel.

Top 3 Colombia specialisten

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Erik, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt zowel groepsrondreizen, single groepsreizen als privé rondreizen met diverse vervoerstypes aan naar Colombia.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Ontdek Colombia on a budget met één van de groeps -of individuele rondreizen van Shoestring.
Bezoek website

Klimaat en beste reistijd Bogotta

De Nederlandse winter is een goede tijd om naar Bogota te reizen. December, januari, juli en augustus zijn de zijn de droogste maanden en maart is de warmste maand. Verder regent het regelmatig in Bogota en is het ’t hele jaar door zo’n 18 graden. ’s Avonds kan het koud worden, tot zelfs 6 graden.

Reisinspiratie

Alle Colombia artikelen

Colombia rondreis aanbiedingen

10 Bogota reiservaringen en tips • 24 landen bezocht
  37 reviews
  4 waarderingen

  “OK maar niet fantastisch”

  Geplaatst 17-04-2019

  Bogota is leuk, maar niet fantastisch. Ik zou alleen hier tijd besteden als je genoeg tijd hebt. Er zijn wel een aantal leuke dingen te doen in de stad, maar niks wat je absoluut niet mag overslaan. Het goudmuseum vonden wij wel de moeite waard. Hier krijg je al snel een paar uurtjes om. Een andere aanrader is om een free walking tour te doen. Zo krijg je meer achtergrond over de stad (en het land). Tijdens de tour wordt je langs de highlights geleid en wordt je tegelijkertijd verteld over de geschiedenis. Zeer interessant!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  26 reviews
  0 waarderingen

  “De stad van Pablo Escobar”

  Geplaatst 09-04-2019

  Als je de serie Narcos hebt gekeken dan is je interesse in deze stad al volledig gewekt. Alle geschiedenis van Pablo Escobar is hier terug te vinden en je kan er ook gave tours doen waarbij je ziet waar Pablo woonde en waar alles zich afspeelde. Verder kan je heerlijk rondfietsen in Bogota en de drukte van deze immense stad in je opnemen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  31 reviews
  8 waarderingen

  “Een echte hoofdstad”

  Geplaatst 09-04-2019

  Bogota is een stad van veel gezichten. De meeste musea en bezienswaardigheden zitten in La Candelaria en daar vind je ook vooral de drukte. Wij hebben gekozen voor een hotel in Zona Rosa, waar je ook na zonsondergang veilig over straat kan. Vooral de zondagen in Bogota zijn leuk. Dan is een groot deel van de stad afgesloten voor lopers en fietsers en zijn bovendien de meeste musea gratis.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 0 reviews
  0 waarderingen

  “Oh Bogota”

  Geplaatst 20-11-2017

  Verwacht je warmte? Bedenk je dan dat Bogota op meer dan 2000+ hoog ligt. Neem een vestje mee en vergeet niet dat wanneer je misselijk bent of je lichtelijk dronken voelt (verliefd?) dat dit komt door de hoogte. De stad heeft veel te bieden. Probeer via Couchsurfing met locals in contact te komen, dat is geweldig. De mensen werken hard in deze stad en de mentaliteit kan sterk verschillen met die van de rest van Colombia. Het is interessant en fris, maar absoluut de moeite waard!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 22 landen bezocht
  17 reviews
  10 waarderingen

  “Doe de graffiti tour!! ”

  Geplaatst 07-11-2017

  Bogotá zelf vonden we niet super leuk, het straalde voor ons niet zoveel uit. Cartagena of Medellín zijn dan echt veel mooiere of interessantere steden. Maar de meeste mensen vliegen nou eenmaal op Bogotá en als je er dan toch bent zijn er wel wat leuke dingen te doen. Zo kun je ff rustig acclimatiseren...

  Het tofste wat we daar hebben gedaan is de Graffiti Tour. Die neemt je mee langs alle kunstwerken in de wijk Candelaria en je komt meer te weten over de scène. Wat een kunstwerken!!

  Je kunt ook een fietstocht door de stad doen. Een erg leuke manier om de stad te verkennen! Je komt langs een markt waar je allerlei bijzonder fruit mag proeven.

  En een ritje met de kabelbaan naar Monserrate is ook leuk en biedt een prachtig uitzicht over de immens grote stad.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 33 landen bezocht
  52 reviews
  7 waarderingen

  “Fietstour en Graffiti tour zijn echt cool!”

  Geplaatst 29-10-2017

  Eerlijk gezegd had ik een beetje schrik voor Bogota. Men zei dat het hier gevaarlijk was en het zou er ook heel koud zijn. Na wat tropische bestemmingen is 10 graden 's avonds inderdaad nogal koud, maar het was te overzien. En ik heb mezelf geen moment onveilig gevoeld gelukkig.

  Een aanrader is sowieso de fietstour; Bogota Bike Tour. Hierbij fiets je langs wijken waar je normaal niet komt. Daarnaast ga je naar een koffiefabriek en ga je fruit proeven dat alleen maar in Colombia voorkomt. Als afsluiter ga je nog Tejo spelen, erg grappig.

  De Graffiti tour is ook cool! Hierbij zie je prachtige kunstwerken in de oude wijk van Bogota. Hierdoor leer je ook gelijk de geschiedenis van de stad kennen. De andere dag zijn wij nog naar Museo del Oro en naar het Botero museum geweest. Ook is het een aanrader om de Monserrate berg op te gaan met een kabelbaan. Hierbij heb je een prachtig uitzicht over de stad en hierdoor zie je pas daadwerkelijk hoe mega groot deze stad is.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 17 landen bezocht
  30 reviews
  3 waarderingen

  “Het ondergewaardeerde centrum van de Colombiaanse cultuur”

  Geplaatst 28-10-2017

  Bogotá is zeker niet de mooiste plek van Colombia, maar voor wie vliegt op de hoofdstad is het wel degelijk de moeite waard om er toch wel 1 à 2 dagen door te brengen. Zelf ben ik rondgeleid door Colombianen, hoewel ik alsnog voornamelijk de highlights heb gezien: Monserrate (per kabelbaan, maar kan ook te voet), La Candelaria (de vrij kleine koloniale wijk), Museo del Oro (museum vol voorwerpen van goud)... Ook het centrale plein van de stad met de kathedraal en de duizenden duiven is de moeite waard. Net buiten de stad, in Zipaquirá, ligt de spectaculaire Catedral de la Sal, een kathedraal van zout onder de grond. Absoluut een must. Vanaf het centrale busstation van de hoofdstad is het ongeveer 2 uur rijden naar Zipaquirá, vanwege de enorme files. Vanaf daar kun je lopen of een taxi nemen naar de ingang van de mijn. Zipaquirá zelf is ook een leuk stadje met een mooi plein. In Bogotá heb ik bij Colombianen thuis geslapen, in armere wijken buiten het centrum, waar ik me echter niet onveilig heb gevoeld. Wel is het verstandig om de echt arme wijken te mijden of enkel te betreden onder begeleiding van locals. Verder moet je in heel Bogotá goed op je spullen passen. Wat betreft het eten en drinken is Bogotá bekend van de chicha, een soort maïsbier dat ik niet zo'n succes vond en chocolate con queso (chocolademelk met kaas; erg lekker). Overal vind je stalletjes of kleine eettentjes waar je voor weinig geld empanada's of arepa's kunt kopen. Ook geen aanrader zijn de zakjes mieren, die officieel niet uit Bogotá komen, maar die wel op veel plaatsen worden verkocht en die echt als specialiteit worden gezien.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 10 landen bezocht
  13 reviews
  0 waarderingen

  “Bogota ”

  Geplaatst 28-10-2017

  een leuke stad! wij zijn hier 2 dagen geweest naar aanleiding van een georganiseerde rondreis.
  een stad waar het weer heel snel kan omslaan. dus zorg dat je altijd een vestje of jasje mee hebt.
  de graffiti tour is erg interessant en je komt veel te weten over de geschiedenis en het verleden en achter de verhalen van deze grafitti kunst. deze stad heeft mij positief verrast.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 25 landen bezocht
  37 reviews
  2 waarderingen

  “Free walking tour + Grafiti tour”

  Geplaatst 26-10-2017

  Bogota is een redelijk grote stad. een leuke wijk om te verblijven is in La Candelaria.
  Ik ben hier in totaal 2 dagen geweest. De graffiti tour vond ik erg indrukwekkend. je leert ontzettend veel over de geschiedenis en het verleden van de stad en wat er zich allemaal toen heeft afgespeeld. ook de gedachtes achter de graffiti kunst zijn interessante verhalen. Evenals de free walking tour door de stad.
  Je kunt ook nog met de kabelbaan voor 19000 peso naar Cerro de Monseratte gaan. aanrader tijdens zonsondergang!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 29 landen bezocht
  11 reviews
  3 waarderingen

  “Leuke fietsstad”

  Geplaatst 04-01-2017

  Uitgangspunt in deze stad is het centrale plein Plaza Bolivar. Omringd door prachtig historische gebouwen. Een bezoekje aan één van de vele barokke kerken in La Candelaria is zeker aan te raden evenals museum Fundacion Botero. 's avonds heb je keuze uit verschillende gezellige restaurantjes aan Zona Rosa en bij zonsondergang is het aan te raden met de kabelbaan naar de top van de berg Monseratte te gaan om van daaruit te genieten van een prachtige zonsondergang met uitzicht over de stad.

  Deze stad leent zich uitstekend voor een tocht per fiets (te huur bij verschillende tentjes en vaak ook in het hotel) en om een begeleide fietstocht door de stad te doen. Zo kom je o.a. op de fruitmarkt uit waar je de mogelijkheid krijgt verschillende soorten fruit te proeven en daarnaast een kijkje te nemen net buiten de stad waar veel graffiti kunstwerken te zien zijn. Dit zijn veelal protest graffitis en de mooie verhalen erachter zijn indrukwekkend.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Bogota reiservaring en tips!

Ben jij in Bogota geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Colombia specialisten

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Erik, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt zowel groepsrondreizen, single groepsreizen als privé rondreizen met diverse vervoerstypes aan naar Colombia.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Ontdek Colombia 'on a budget' met één van de groeps -of individuele rondreizen van Shoestring.
Bezoek website

Meer Colombia reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Kras
Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Privéreizen op maat.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Rondreizen & cruises vanaf Curaçao.
Bezoek website

Baobab
Baobab

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Colombia

Alle bezienswaardigheden in Colombia

Vliegtickets naar Colombia


Meer over vliegen naar Colombia

Hotels in Colombia zoeken

Hotels in Colombia zoeken

Boek je rondreis naar Colombia

Colombia Online
1. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Breed aanbod rondreizen.
Bezoek website

Shoestring
3. Shoestring

Colombia on a budget.
Bezoek websiteBekijk 50 Colombia rondreizen
Vanaf €1145 incl. vliegticket

Vliegtickets Colombia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Colombia
V.a. 512 Meer over vliegen naar Colombia