In Medellín geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 13 Medellín reiservaringen

Medellín

Deze stad, met de bijnaam ‘stad van de eeuwige lente’, ligt in een vallei en staat bekend om de productie van bloemen. De stad is in 1675 gesticht en in 1826 benoemd tot de hoofdstad van de Antioquia provincie. In de 19e eeuw was Medellín een dynamisch centrum vanwege de export van goud en koffie. Later werd de stad gezien als de meest gewelddadige van de wereld vanwege de drugsoorlog, maar inmiddels is het moordaantal gedaald met 95% en is de armoede met meer dan 60% verholpen. Daardoor is Medellín weer aantrekkelijk geworden bij toeristen. Het is inmiddels een industrieel centrum. De stad is zelfs in 2012 genomineerd voor Meest Innovatieve Stad ter wereld vanwege haar geavanceerde openbaar vervoer-netwerk.

Vliegtickets Colombia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Colombia
V.a. 512 Meer over vliegen naar Colombia

Overnachten in Medellín

Vergelijk alle hotels in Medellín
Bekijk hotels

Centrum en bezienswaardigheden

Medellín

Medellín in de avond.

In het centrum van de stad bevinden zich o.a. de Kathedraal de la Candeleria uit 1770 en vele andere kerken. De stad is een mix van oude koloniale gebouwen en moderne wolkenkrabbers. Er zijn zeker dertig universiteiten in Medellín en over het algemeen is het een erg moderne stad met goed openbaar vervoer, waaronder een nieuwe metrolijn. Plaza Mayor is het epicentrum voor grote events en van bedrijven en door de hele stad staan beeldhouwwerken. Plaza Cisneros is een plein met een groep lichtpalen in het midden. De palen zijn 24 meter hoog en door de enorme hoeveelheid licht, samen met water, dat de palen veroorzaken, is dit een spectaculair gezicht.

Musea

Botero Plaza, Medellín

Botero Plaza met beelden van Fernando Botero.

Medellín heeft een grote hoeveelheid aan cultuur te bieden, op gebied van kunst, natuur, sport, muziek en geschiedenis. In de stad zijn meerdere musea te vinden die hier iets over vertellen en laten zien. Een interessant museum is Museo de Antioquia, met kunst uit het verleden en het gebouw zelf is ook prachtig om te zien. Het museum ligt aan Plazoleta de las Esculturas waar replica’s van beeldhouwwerken van Botero staan; Colombia’s beroemdste kunstenaar. Verder zijn er zo’n 40 andere musea over uiteenlopende thema’s, waaronder de Paisacultuur: de cultuur van de koffieboeren, die erg verweven is in de cultuur van Medellín.

Jesus Nazareno Kerk in Medellín

Jesus Nazareno Kerk in Medellín.

Paleis van Cultuur, Medellín

Verhoogde metrolijn bij het Paleis van Cultuur.

Parken en bibliotheken

Naast de vele musea zijn er ook veel parken en openbare bibliotheken. Het Parque San Antonio heeft twee beelden van Botero in het midden staan: een oude die in 1996 beschadigd is door een Guerilla-bom en een nieuwe die daarna is geplaatst. Berríopark is het meest centrale park, maar het Arví Ecotourism Park is het meest bezocht. Het is gigantisch groot en heeft paden, meren en bossen waar je kunt wandelen, sporten, kajakken, kamperen en meer. Door de hele stad zijn er meerdere openbare bibliotheken bij parken geplaatst, om armere buurten te verbeteren en educatie, cultuur, recreatie en sport te promoten. De bekendste is Biblioteca Parque España.

Shoppen

De wijken El Poblado, Oviedo en El Tesoro bieden veel Europese en Amerikaanse kledingwinkels en grote warenhuizen zoals Parque Comercial in El Tesoro en een luxe winkelcentrum in Oviedo. El Poblado is het leukste om te winkelen, met meerdere soorten winkels. Elke zaterdag is er een markt op Mercado de San Alejo met veel kleurrijke stalletjes. Hier is alles een stuk goedkoper en is leuk handwerk te vinden.

Festivals

Elk jaar in augustus wordt er een festival gehouden in Medellín met grootse bloemencorso’s en muziek- en dansoptredens: een groot feest. Met Kerstmis wordt er jaarlijks een lichtshow gehouden en is de stad zo mooi verlicht dat National Geographic de stad in de top 10 heeft geplaatst van beste Kerstverlichting wereldwijd.

Uitstapjes

Pueblito Paisa

Pueblito Paisa, een traditioneel koloniaal toeristisch dorpje in de top van de Nutibara heuvel.

Op 2 kilometer van Medellín ligt Cerro Nutibara, een heuvel van 80 meter waar je een prachtig uitzicht op de stad hebt. Het is ook mogelijk om een excursie te maken naar het indianendorpje Pueblito Paisa. Hier kun je leren en zien hoe het is om de echte Paise cultuur te leven. Een populaire attractie in Medellín is ook paragliden, je zweeft dan over de stad en hebt een geweldig zicht; wel alleen aan te raden met mooi weer. Andere aanrader: het kleurrijke stadje Guatapé op ca. 2 uur rijden. Het prachtige waterlandschap om Guatapé heen is uniek: verschillende rivieren en meren komen hier samen. Je vindt er ook de enorme rots ‘La Piedra Del Peñol’, die 200 meter boven de grond uittorent en te beklimmen is via een trap van 649 treden (in een scheur aan de achterkant van de rots). Ook het pittoreske stadje zelf, met huizen in alle kleuren van de regenboog, is de moeite waard.

Reizen naar Medellín – hoe kom je er?

Vanaf Bogota is het zo’n 9 uur met de bus over een niet erg aangename weg altijd. Er gaat ook een directe vlucht die er nog geen uur over doet en tussen de €50 en €100 kost.

Georganiseerde rondreizen naar Colombia die Medellín aandoen vind je o.a. bij Kras, Djoser, Sawadee, FOX Verre Reizen, Koning Aap, Baobab, of stel je eigen Colombia reis samen via Better Places of Tenzing Travel.

Top 3 Colombia specialisten

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Erik, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt zowel groepsrondreizen, single groepsreizen als privé rondreizen met diverse vervoerstypes aan naar Colombia.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Ontdek Colombia on a budget met één van de groeps -of individuele rondreizen van Shoestring.
Bezoek website

Klimaat en beste reistijd Medellín

Medellín heeft een erg aangenaam klimaat van altijd rond de 22 graden, het is dus het hele jaar door goed te bezoeken. In juli/augustus is het vooral leuk als je geïnteresseerd bent in de bloemencorso’s.

Reisinspiratie

Alle Colombia artikelen

Colombia rondreis aanbiedingen

13 Medellín reiservaringen en tips • 24 landen bezocht
  33 reviews
  4 waarderingen

  “Niet mijn ding”

  Geplaatst 17-04-2019

  Ik vond medellin een beetje tegenvallen. Ik had er zo veel over gehoord en gelezen dat ik hele hoge verwachtingen had, maar die zijn helaas niet waargemaakt. Het is en blijft een miljoenenstad en ik vond het niet bijzonder sfeervol. De free walking tour door communa 13 was wel leuk. Je ziet een hoop streetart, hoort over de geschiedenis van de wijk en hebt een mooi uitzicht over de stad. Ik vond het wel erg toeristisch aandoen. Verder zijn er veel leuke en goede restaurants in de backpackerswijk. Wat duurder dan in de rest van het land, maar ook wat diverser.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 42 landen bezocht
  13 reviews
  1 waardering

  “We zijn langer gebleven dan gepland”

  Geplaatst 13-04-2019

  Medellin is een bijzondere stad, waar van alles te doen is. Wij hebben al een dag gevuld door alleen de kabelbanen door de stad te gebruiken. Het museum is een aanrader, het is ongelofelijk hoe de mensen in Medellin hebben moeten leven. Geeft de verdrietige geschiedenis in een paar uur weer.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  31 reviews
  8 waarderingen

  “Bijzondere stad”

  Geplaatst 09-04-2019

  Een must-do als je in Colombia bent. Ooit was Medellín de gevaarlijkste stad van de wereld, maar tegenwoordig is het een heel moderne (en redelijk veilige) stad. Het casa de memoria is een absolute aanrader en schudt je ook echt even wakker. Volgens de locals is het tegenwoordig ook mogelijk om Comuna 13 te bezoeken bij daglicht, maar dat hebben wij bewust overgeslagen. Een beter alternatief is de kabelbaan die over de sloppenwijk gaat.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “Bruisende staf”

  Geplaatst 29-11-2017

  Een van de fijnste steden in Zuid Amerika.
  De free walking tours zijn grote aanraders, een absolute must is om er eentje doen in een van de gevaarlijkste wijken, althans 5 jaar geleden, communa 13! Hier krijg je een duidelijk beeld over de veranderingen de laatste jaren!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  14 reviews
  5 waarderingen

  “Aparte en leuke stad”

  Geplaatst 14-11-2017

  Ik kende Medellin alleen uit Narcos. Gek genoeg was ik wel benieuwd of die stad echt zo was. Antwoord: ja en nee. Het verleden blijkt echt zo te zijn, maar er is onderhand zo veel veranderd en de mensen zijn zo positief dat je je tegelijkertijd niet kan voorstellen dat het 25 jaar geleden zo'n gekkenhuis was daar.

  Medellin is heel modern. De stad draait over het algemeen vrij goed en mensen willen graag een betere toekomst, dus iedereen doet daar ook van alles aan. Tegelijkertijd is het nog steeds bekend vanwege Escobar, dus hier is ook van alles over terug te vinden in de stad; hele touren worden georganiseerd om te laten zien hoe hij leefde en waar hij zat. Dat is best raar als je je bedenkt wat hij allemaal gedaan heeft. Al met al erg indrukwekkend.

  Ik ben verbleven in La Playa hostel, wat net geopend was in 2016 en gerund werd door een aantal dertigers uit Venezuela. Het was erg schoon, perfect gelegen tussen allemaal leuke restaurants en de eigenaren deden hun best om je een zo'n leuk mogelijk verblijf te verzorgen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 28 landen bezocht
  13 reviews
  11 waarderingen

  “Indrukwekkende, grote stad”

  Geplaatst 13-11-2017

  Afgelopen augustus ben ik naar Colombia geweest en ik was erg verrast over de stad Medellin. Het is een enorm grote stad maar ondanks dat is er veel groen in de stad te vinden. In parque lerras zijn enorm veel restaurantjes en barretjes/clubs te vinden. Dit vond ik een erg leuk uitgaansgebied om in de avond heen te gaan, eerst te eten en daarna door voor een drankje. Wij hebben de graffiti tour in Comune 13 gedaan met een gids. Eerst gingen we met de kabelbaan omhoog waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Daarna gingen we de wijk in om de graffiti te bekijken en de verhalen te horen over de geschiedenis van deze wijk. Deze wijk was nog niet zo lang geleden een hele gevaarlijke wijk, de kogels zijn nog in de muren van de huizen terug te vinden. Ik had deze tour echt niet willen missen. Een erg kleurrijke wijk.
  Vanuit Medellin hebben wij ook een dagtrip gemaakt naar Guatape. De penol beklommen met de vele trappen maar het uitzicht was het waard. Het dorpje zelf is ook erg schattig en kleurrijk. Wel klein dus voor mij was 1 dag meer dan genoeg. Er werd ons ook een Pablo Escobar tour aangeboden maar deze hebben wij niet gedaan omdat wij het gevoel hadden dit erg toeristisch en opgezet was. Wij zijn ook naar een voetbalwedstrijd geweest en dit was een ervaring opzicht. Hartstikke leuk om eens mee te maken, de mensen zijn daar zo fanatiek als het om voetbal gaat! We hebben de kaartjes bij het stadion gekocht voor de wedstrijd.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 29 landen bezocht
  15 reviews
  10 waarderingen

  “Backpackers spot in Colombia”

  Geplaatst 08-11-2017

  Medellin is een echte backpackers stad. Met de vele cafe's en bars. Medellin heeft natuurlijk de naam door zijn verleden met Escobar. Dit maakt het ook een interessante stad, overal is de hand van Escobar te zien. Een aanrader is om met de metro naar de kabelbaan te gaan. Vervolgens ga je over de favella's heen en heb je een prachtig uitzicht over de langgerekte stad.
  De Metro die door de stad loopt zorgt ervoor dat alles makkelijk bereikbaar is.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 22 landen bezocht
  17 reviews
  10 waarderingen

  “Indrukwekkende stad, prachtig uitzicht en een kleurexplosie”

  Geplaatst 07-11-2017

  Medellín is geen mooie stad, maar ademt geschiedenis. Het is dé stad van Pablo Escobar en de strijd tussen de drugkartels, de FARC en de guerilla's. 20 jaar geleden was het de gevaarlijkste stad van de wereld en het lijden is nog goed terug te zien.

  Maar de Paisa's krijg je er niet onder! Met kunst en cultuur en de aanleg van de metrolijn en de kabelbanen is de stad getransformeerd tot een veilige, interessante in indrukwekkende stad.

  Als je hier bent verblijf dan in de wijk El Poblado. Daar wemelt het van de leuke eettentjes, winkeltjes en hostels. Je kunt hier ook prima stappen!
  Hoewel het er veilig is wordt er toch aangeraden 's avonds een beetje op te letten. Zoals ze in Medellín zeggen: No dar papaya!
  Letterlijk vertaald geef geen papaya. Het betekent zoveel als: loop niet te koop met je spullen...

  De Real City Tour, een free walking tour, is echt een dikke aanrader. De gidsen laten je "The good, The bad and The ugly" van hun stad zien.

  En bezoek vanuit Medellin ook absoluut Guatapé en Peñol Rock!!!
  Dit is met het OV prima te doen. Bussen vertrekken vanaf Estación Norte. De busrit duurt ongeveer 2 uur en zet je af bij de enorme berg.
  Het is een hele klim, maar na 740 treden heb je dan ook prachtig uitzicht over het merenstelsel.

  Neem daarna onderaan de berg de tuktuk naar Guatapé. Het kleurrijkste dorpje van Colombia!
  Je kunt hier op je dooie gemakje een beetje rondkijken en een verkoelend drankje drinken op het gezellige plein.

  Dikke tip: loop bij aankomst meteen naar het busstation om een kaartje voor de terugreis te kopen. Anders zijn alle fijne tijden al uitverkocht...

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 33 landen bezocht
  26 reviews
  7 waarderingen

  “Modern en apart leuk!”

  Geplaatst 04-11-2017

  Iedereen vertelt je in Colombia om naar Medellin te gaan. De reizigers die lang reizen verblijven er vaak meer dan een week of keren terug naar deze plaats. Het moet wel iets bijzonders zijn! Ik moet zeggen dat de stad aan de hoge verwachtingen voldeed. Er is ontzettend veel te doen, bepaalde gedeeltes zijn erg veilig, het is heel modern, maar heeft toch iets aparts!
  Medellin heeft een prachtig metrosysteem en in ieder geval het schoonste wat ik ooit gezien heb. Voor een paar 'eurocent' reis je het gehele traject af en kun je op 2 plaatsen ook de gondelkabelbanen omhoog nemen. Dat is zeker een uitstap op zichzelf. De kabelbanen gaan over armere gedeeltes en is een contrast met de moderne, grote en luxe gebouwen in de binnenstad. Daarnaast heb je vanuit de kabelbanen natuurlijk prachtig uitzicht.
  In één van de kabelbanen kun je overstappen waarbij je met een lange tocht over de boomtoppen terecht komt in een nationaal park (Parque nacianal Arvi). Je stapt de kabelbaan in in de stad en komt uit in de rust van de natuur. Heel bijzonder!
  Een ander leuk uitstapje is het beklimmen van één van de heuvels in de stad (bijv. Cerro Nutribara) bij zonsondergang. Je hebt dan uitzicht van de stad bij licht en ziet de vele lichtjes ná zonsondergang in het donker!
  Vanuit Medellin is het ook makkelijk een uitstapje te maken naar El Pinon de Guatapé. Waar je de rots kunt beklimmen en het kleurrijke dorp kunt bezoeken. Zeker doen!
  Kortom Medellin is zeker de moeite waard om een paar dagen te verblijven!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 33 landen bezocht
  52 reviews
  7 waarderingen

  “Een opgebloeide stad”

  Geplaatst 29-10-2017

  Iedereen weet dat Medellin, dé stad van Pablo Escobar was. Ze zijn er hier alleen alles behalve trots op. Escobar willen ze het liefst vergeten en hij wordt hier zelfs uit de geschiedenisboeken gehaald. De Pablo Escobar- tour zou ik dan ook niet gaan doen, want hij was niet echt boeiend. Een veel indrukwekkendere tour was de tour naar Comuna 13. Hierbij ga je de oude wijken in, die 30 jaar geleden nog een van de gevaarlijkste wijken ter wereld was. Deze is opgeknapt en zijn er zelfs roltrappen. Door middal van graffiti willen ze de wijk ook kleurrijk houden. Aanrader!

  Andere leuke activiteiten zijn bijvoorbeeld paragliden boven Medellin (erg betaalbaar), een leuke dagtrip naar Guatapé (ook een aanrader) en er zijn nog tal van leuke musea om je dagen te vermaken. De walking tour was volgens iedereen helemaal geweldig; hij was inderdaad interessant, maar je ziet vrij weinig in een middag. Het zijn vooral verhalen die je hoort.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Medellín reiservaring en tips!

Ben jij in Medellín geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Colombia specialisten

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Erik, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt zowel groepsrondreizen, single groepsreizen als privé rondreizen met diverse vervoerstypes aan naar Colombia.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Ontdek Colombia 'on a budget' met één van de groeps -of individuele rondreizen van Shoestring.
Bezoek website

Meer Colombia reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Kras
Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Privéreizen op maat.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Rondreizen & cruises vanaf Curaçao.
Bezoek website

Baobab
Baobab

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Colombia

Alle bezienswaardigheden in Colombia

Vliegtickets naar Colombia


Meer over vliegen naar Colombia

Hotels in Colombia zoeken

Hotels in Colombia zoeken

Boek je rondreis naar Colombia

Colombia Online
1. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Breed aanbod rondreizen.
Bezoek website

Shoestring
3. Shoestring

Colombia on a budget.
Bezoek websiteBekijk 53 Colombia rondreizen
Vanaf €1145 incl. vliegticket

Vliegtickets Colombia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Colombia
V.a. 512 Meer over vliegen naar Colombia