27 Vakantiedagen

Vliegen naar Colombia

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Colombia via:

Colombia is een prachtige bestemming en wordt steeds populairder nu mensen niet meer alleen gevaar zien. Een rondreis door Colombia begint meestal in de hoofdstad Bogota; en eindigt daar ook vaak als men in Colombia blijft. Vanaf Amsterdam is het zo’n 11 uur vliegen met een rechtstreekse vlucht naar Bogota en een rechtstreekse vlucht naar Cali duurt ongeveer 13 uur. De goedkoopste tickets kosten meestal rond de €600 – €700. Alleen KLM vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam, dit is vaak ook duurder. Met een overstap zijn de tickets goedkoper, maar duurt de reis wat langer; minimaal zo’n 16 uur. Het is mogelijk om via Amerika te vliegen of bijvoorbeeld via Madrid met Iberia. Met KLM zijn er ook goedkopere tickets met een tussenstop in Parijs of misschien zelfs in Panama. Je kunt ook naar de stad Cali vliegen, met een tussenlanding in Bogotá.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Colombia

  • Check de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. Tijdens de KLM werelddealweken zijn er vaak ook aanbiedingen voor Colombia.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.
  • Mocht je de tijd hebben, dan kan je eventueel een goedkoper ticket vliegen met een overstap in bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

Vliegen vanuit Centraal-Amerika

Colombia valt goed te combineren met andere Latijns-Amerikaanse landen. Vanaf Panama is het gemakkelijk om bijvoorbeeld vanaf Panama-Stad naar Medellín te vliegen, tickets hoeven dan niet duur te zijn. Vanaf Caracas in Venezuela of Quito in Ecuador zijn er bijvoorbeeld ook vluchten beschikbaar. De meeste vluchten kosten rond de €200, afhankelijk van wanneer je boekt.

Binnenlandse vluchten Colombia

Omdat het land vrij groot is, zijn er redelijk wat binnenlandse vluchten beschikbaar. De grootste maatschappijen zijn LAN en Avianca en de budgetmaatschappij is VivaColombia. De meeste steden hebben een eigen vliegveld. Hieronder de belangrijkste (internationale) luchthavens:

Aeropuerto Internacional El Dorado Bogota

De internationale luchthaven ligt 15 km ten westen van het centrum van Bogota en wordt gebruikt voor internationale en binnenlandse vluchten.

Aeropuerto Jose Maria Cordova Medellín

De internationale luchthaven van Medellín verzorgt ook binnenlandse vluchten en internationale vluchten van en naar Colombia, en ligt ongeveer op 30 km van het centrum.

Aeropuerto Internacional Alfonso Bonilla Aragón in Cali

Dit internationale vliegveld ligt 20 km van het centrum van Cali. KLM vliegt hier op, met een tussenlanding in Bogotá.

Cartagena International Airport Rafael Núñez

Het internationale vliegveld van Cartagena ligt maar op 5 km van de stad en op 100 km van Barranquilla, dat ook een eigen vliegveld heeft.

Aeropuerto Benito Salas in Neiva

Dit is het nationale vliegveld bij Neiva, maar 5 km van de stad. Hier gaan mensen naartoe om de Tatacoa-woestijn of San Agustín te bezoeken.

Aeropuerto Internacional Alfredo Vásquez Cobo in Leticia

De internationale luchthaven van Leticia in de Amazone. Het vliegveld ligt niet ver ten noorden van Leticia.

Vliegtickets naar Colombia boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Colombia boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Colombia niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals zoals Düsseldorf of Brussel.

Bij het zoeken naar Colombia vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Colombia via:

Bezienswaardigheden Colombia

Alle bezienswaardigheden in Colombia

Vliegtickets naar Colombia


Hotels in Colombia zoeken

Hotels in Colombia zoeken

Boek je rondreis naar Colombia

Colombia Online
1. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

TUI
2. TUI

Diverse rondreizen.
Bezoek website

Shoestring
3. Shoestring

Colombia on a budget.
Bezoek websiteBekijk Colombia rondreizen
Vanaf €2200 incl. vliegticket

Vliegtickets Colombia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Colombia
V.a. 480

Volg ons op Facebook