27 Vakantiedagen

Wat je ook moge vinden van het (voormalige?) communistische regime van de Castro’s, een Cuba-reis is een ervaring die je niet mag missen. Kijk verder dan de stranden van Varadero en vergeet de zielloze staatshotels: ontdek het échte Cuba! Huur een auto of pak de bus en toer door een land zonder vrijheden en rijkdom, maar met karakter en passie. Slaap en eet bij de mensenthuis, dans met de salsa met ze, rook een sigaar en drink een mojito. Cuba is een monument van het heden én verleden. Terwijl de banden met Amerika langzaam weer worden aangetrokken en de kans bestaat dat het ‘oude’ Cuba en van de oldtimers langzaam verdwijnt, is nú het moment om te gaan.

Belangrijkste highlights & bestemmingen

Hoofdeiland Cuba is met een lengte van 1250 kilometer en een (maximale) breedte van 191 km het grootste eiland in de Caribische Zee, ongeveer 2,5x Nederland. De mooiste route loopt vanaf Havana via Pinar del Río en vervolgens door Centraal-Cuba helemaal naar het oosten.

 • Centraal-Cuba

  Centraal-Cuba

  Koloniale steden
  19 reviews

  Het leuke aan Cuba is dat ieder deel van het land wordt gekenmerkt door haar eigen charme met Cubaans karakter. Centraal-Cuba, met highlights als Santa Clara en Camagüey, geeft een deel van de Cubaanse historie weer.

  Lees meer >

 • Top
  Havana

  Havana

  Zwoele hoofdstad vol historie
  46 reviews

  Havana is de hoofdstad van Cuba, uniek en niet te vergelijken met welke stad dan ook. De kleurrijke oude huizen en oldtimers sieren het straatbeeld van deze zwoele stad waar maar liefst 2,2 miljoen Cubanen wonen.

  Lees meer >

 • Isla de la Juventud

  Isla de la Juventud

  Ongerept duikeiland
  0 reviews

  Bijna onopvallend, 100 kilometer ten zuiden van ‘hoofdeiland’ Cuba, ligt Isla de Juventud (tot 1978 Isla de Pinos), het een na grootste eiland van de republiek Cuba. Met haar ongerepte, deels beschermde natuur is Isla de Juventud een van Cuba’s onontdekte rustparadijsjes.

  Lees meer >

 • Oost-Cuba

  Oost-Cuba

  Exotische stranden & baaien
  14 reviews

  Met het historische Santiago de Cuba als hoogtepunt is het oostelijke gedeelte van Cuba een bezoek al meer dan waard. Maar naast oude steden en dorpen vind je in Oost-Cuba ook schitterende natuur en exotische stranden.

  Lees meer >

 • Santiago de Cuba

  Santiago de Cuba

  De muzikale bakermat
  12 review

  Santiago de Cuba is de bakermat van de traditionele Cubaanse muziek en de revolutie, en tegelijk de meest ‘Afrikaanse’ stad van Cuba. De stad ademt oudheid en swingt op elke straathoek.

  Lees meer >

 • Top
  Trinidad

  Trinidad

  Koloniale parel
  40 reviews

  Trinidad in Cuba is volgens sommigen de mooiste Spaans-koloniale stad ter wereld. In de oude klinkerstraatjes en kleurrijke huizen staat de tijd al honderden jaren stil.

  Lees meer >

 • Varadero

  Varadero

  Zon, zee en strand
  25 reviews

  De badplaats Varadero op het schiereiland Hicacos is de bekendste strandbestemming van Cuba. Het strand is wit, het water blauw en aan de 21 onafgebroken kilometers zand liggen diverse luxe hotels en all inclusive resorts.

  Lees meer >

 • Top
  Viñales

  Viñales

  Vallei vol tabaksvelden
  39 reviews

  Het dorpje Viñales is vooral bekend om de nabij gelegen Viñales-vallei. Deze vallei is misschien wel het mooiste natuurgebied van Cuba en staat bekend om zijn rijke cultuur op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  Lees meer >

Rondreizen naar Cuba

Top 3 Cuba specialisten

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

Groepsreizen, individuele privé-rondreizen, singlereizen of strandvakanties naar Cuba: de ANWB heeft het allemaal.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Dariel maakt jouw reis uniek met zijn insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Julio, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website


Meer Cuba reisorganisaties

Djoser
Shoestring
Koning Aap
Tenzing Travel
Riksja Cuba
SNP Natuurreizen
TUI
Sawadee