27 Vakantiedagen

Vliegen naar Cuba

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Cuba via:

De grootste luchthaven van Cuba is die van Havana. Deze luchthaven wordt voornamelijk bediend door lijndienstvluchten vanuit Europa, en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Daarnaast zijn er internationale vliegvelden te vinden in Holguín en Varadero, hier vliegen vooral charter- en vakantievluchten naar toe zoals die van TUI. Varadero ligt vrij dicht bij Havana in het westen (ongeveer een uur rijden). Vliegen op Holguín is een goede optie als je van plan bent om juist naar het oosten van Cuba te gaan.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Cuba

  • Houdt de site van KLM in de agenten of abonneer je op de nieuwsbrief, twee keer per jaar hebben zij de Werelddeal Weken waarbij vrijwel alle bestemmingen flink in de aanbieding gaan. Maar ook door het jaar heen zijn er diverse acties en aanbiedingen.
  • Een ticket met een overstap in Parijs, Madrid of Moskou is vaak goedkoper, en kijk dan ook naar een vertrek vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.
  • Speel met je vertrek- en aankomstdata, doordeweeks vliegen is vaak goedkoper als in het weekend.
  • En kijk niet alleen naar Havana, maar ook naar de “secundaire” luchthavens in Holguín of Varadero. Deze zijn soms goedkoper aan te vliegen en wellicht ook dichter bij je eindbestemming op Cuba.

Welke vliegroutes en vliegmaatschappijen naar Cuba?

Met KLM kun je 4 keer per week rechtstreeks vanaf Amsterdam in circa 10 uur naar Havana vliegen. De tarieven voor deze route starten rond de €850 retour. Je kunt ook dagelijks met een overstap via Parijs (Air France) of Madrid (Iberia en Air Europa) – de reistijd is dan circa 12-14 uur. Een exotische, maar vaak wel goedkope optie, is met de Russische maatschappij Aeroflot via Moskou. Je bent dan wel minimaal 18 uur onderweg. Vliegen vanaf Brussel of Düsseldorf is meestal ook mogelijk. Holguín en Varadero worden vooral aangedaan door charter- en vakantievluchten, maar over het algemeen kun je op deze vluchten ook losse tickets kopen. Naar Varadero en Holguìn kun je met TUI vanaf Amsterdam of met Condor vanaf Frankfurt. Air Berlin vliegt vanaf Düsseldorf naar Varadero.

Naar Cuba vanuit de Caribbean of Noord/Midden/Zuid-Amerika

Lang was het niet mogelijk om vanuit Noord-Amerika rechtstreeks naar Cuba te vliegen vanwege handelsrestricties, maar onlangs zijn deze lijnvluchten weer hervat. Vanuit Canada en Mexico zijn er ook diverse vluchten naar Cuba. De bekende badplaats Cancún in Mexico is maar twee uurtjes vliegen vanaf Havana. Ook vanuit de meeste Midden- en Zuid-Amerikaanse landen (zoals bijvoorbeeld Panama, Colombia, of Costa Rica) kun je eenvoudig naar Cuba vliegen, over het algemeen naar Havana. Als je aan het eilandhoppen bent op de Caribbean kun je ook Cuba in je programma opnemen, er zijn bijvoorbeeld vluchten tussen Havana en de Bahamas en de Dominicaanse Republiek.

Binnenlandse vluchten in Cuba

Naast een aantal kleinere nationale vliegvelden, kent Cuba drie internationale luchthavens:

  • José Martí International Airport in Havana is de belangrijkste en grootste luchthaven op het eiland. Het is voor Cubaanse begrippen relatief modern, heeft airco en goede faciliteiten. Het vliegveld bestaat uit vier terminals, en de internationale vluchten komen aan en vertrekken over het algemeen van de in 1998 geopende terminal 3. Een taxi naar de stad kost je ongeveer 25CUC.
  • Daarnaast zijn er kleinere internationale vliegvelden in Varadero (Juan Gualberto Gómez International Airport) en in Holguín (Frank País International Airport). Deze luchthavens hebben een terminal met een beperkt aantal gates. Wel zijn er nog wat toeristenshops en cafés en restaurants om je te vermaken tot je vlucht vertrekt.
  • Tenslotte zijn er enkele kleine lokale vliegvelden met voornamelijk of alleen binnenlandse vluchten naar Havana. Deze zijn te vinden in Baracoa, Bayamo, Camagüey, Cayo Coco, Cayo Largo del Sur, Ciego de Ávila, Manzanillo, Nueva Gerona, Santa Clara, Santiago de Cuba en Victoria de las Tunas.
  • De binnenlandse vluchten vanaf deze kleinere luchthavens worden uitgevoerd door de staatsmaatschappijen Cubana en/of Aero Caribbean. Een enkele reis kost op de meeste routes rond de € 100 als je dit vooraf boekt op de sites van deze maatschappijen.
  • Tip! Doe je ruimbagage op slot, het komt vaak voor dat deze geopend worden en dat er spullen uit gestolen worden. Neem waardevolle dingen zoals je camera en je tablet mee in je handbagage.

Vliegtickets naar Cuba boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Cuba boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook TUI.nl.

Bij het zoeken naar Cuba vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Cuba via:

Bezienswaardigheden Cuba

Alle bezienswaardigheden in Cuba

Vliegtickets naar Cuba


Hotels in Cuba zoeken

Hotels in Cuba zoeken

Boek je rondreis naar Cuba

ANWB Vakanties
1. ANWB Vakanties

O.a. groepsreizen en individuele privé-rondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
2. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek websiteBekijk Cuba rondreizen
Vanaf €105 incl. vliegticket

Vliegtickets Cuba

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Cuba
V.a. 431

Volg ons op Facebook