27 Vakantiedagen

Overnachten in Ecuador – soorten accommodaties

Er zijn talloze overnachtingsmogelijkheden in Ecuador variërend van budget en uiterst eenvoudig simpel tot zeer luxe en bijzonder. Overnachten aan de kust is gemiddeld wat duurder dan in eenvoudige accommodaties in de grote steden en zeker dan in de kleinere plaatsen in de bergen zoals bijvoorbeeld de Baños.

Budget accommodaties (€5 – €30)

De meest voor de hand liggende budget optie is verblijven in hostels, waar je zowel privé- als gedeelde kamers vindt. Zowel in grote steden als aan de kust zijn er eenvoudige kamers te vinden vanaf €8 en ook familiekamers tot 6 personen voor een betaalbare prijs. Kamperen is niet erg gebruikelijk in Ecuador, maar er is wel een aantal speciaal daartoe aangewezen kampeerterreinen.

Bekijk alle budget accommodaties in Ecuador.

Middenklasse accommodaties (€30 – €100)

De meeste accommodaties in Ecuador behoren tot de middenklasse. In elke stad en dorp vind je hele behoorlijke tot zelfs aardig luxe hotels en (eco-)lodges in deze prijsklasse. Vrijwel altijd is een uitgebreid ontbijt inbegrepen met yoghurt, fruit, brood, jam, vers vruchtensap en koffie of thee.

In de grote steden is het makkelijk en ook aan te bevelen een centraal gelegen 3-sterren-hotel te boeken. In de jungle en bij een aantal toeristische trekpleisters in de bergen zoals Baños en Vilcabamba zijn voor hele redelijke prijzen prachtig gelegen guesthouses en (eco-)lodges te vinden die voor veel mensen de voorkeur verdienen boven een standaard hotel.

Aan de kust zijn ook volop appartementen beschikbaar in deze prijsklasse waar je kan genieten van je privacy en zelf kan koken.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Ecuador.

Luxe accommodaties (€100 >)

Ecuador heeft op soms hele verrassende plekken bijzondere en luxe overnachtingsmogelijkheden. In de grote steden zijn sowieso de grote internationale hotelketens aanwezig met accommodaties die van alle luxe zijn voorzien, maar authentieker zijn de luxe traditionele (familie-)hotels.

Ook bij bijvoorbeeld de vulkaan Chimborazo, Nationaal Park El Cajas en Baños zijn hele speciale hotels en guesthouses te vinden met vaak prachtige uitzichten en uitstekende restaurants, die hun prijs meer dan waard zijn.

Bekijk alle luxe accommodaties in Ecuador.

Hotels in Ecuador zoeken

Hotels in Ecuador zoeken

Boek je rondreis naar Ecuador

Riksja Ecuador
1. Riksja Ecuador

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Breed aanbod rondreizen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek websiteBekijk Ecuador rondreizen
Vanaf €2485 incl. vliegticket

Vliegtickets Ecuador

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Ecuador
V.a. 554