27 Vakantiedagen

Vliegen naar Ecuador

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Ecuador via:

Ecuador heeft twee grote moderne internationale luchthavens waar dagelijks vluchten uit de rest van Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Europa aankomen. Dat zijn Aeropuerto Internacional José Joaquín de Olmedo in Guayaquil en het in 2013 geopende Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre bij Quito. Vanaf Amsterdam gaan er directe KLM-vluchten van ca. 12 uur naar Ecuador. Kosten zijn tussen de €800 en €950. Het toestel landt dan in Quito, vliegt na een korte tussenstop door naar Guayaquil en vliegt daarvandaan een paar uur later weer direct terug naar Nederland. Verder komen er vanuit Europa alleen directe vluchten aan uit Barcelona en Madrid in Spanje. Die worden aangeboden door KLM, Delta Airlines, Iberia, Lan, Avianca, American Airlines en Air France.

Via Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen als American Airlines, Delta Airlines en United Airlines zijn de kosten lager. Dan kun je met een tussenstop in Londen en daarna een tweede in meestal New York of Miami naar Ecuador vliegen. Bijna altijd is dat duurder en in elk geval veel langer dan een directe vlucht.

Vliegen vanuit Zuid-Amerika

Als je op rondreis bent door Zuid-Amerika gaan vanuit de buurlanden Colombia en Peru, maar ook vanuit andere Latijns-Amerikaanse landen als Argentinië, Brazilië en Panama dagelijks vluchten van en naar Quito en Guayaquil. Onder de aanbieders zijn LAN, Avianca, Tame en Copa Airlines.

Binnenlandse vluchten Ecuador

Het is in Ecuador sowieso mogelijk om te vliegen tussen Quito, Guayaquil en Cuenca, maar ook de Galápagos-eilanden en kleinere steden als Manta, Esmeraldas en Salinas hebben eigen vliegvelden. Daarnaast zijn enkele bestemmingen in de jungle vrijwel uitsluitend bereikbaar via kleine vliegveldjes.

Quito: Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre

Het internationale vliegveld van Quito ligt een klein uurtje rijden van het centrum van de stad. Van en naar dit vliegveld gaan dagelijks vluchten vanuit Nederland, Spanje, de VS en verschillende landen in Latijns-Amerika. Een taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Quito kost ongeveer $25 en duurt afhankelijk van de verkeersdrukte tussen de drie kwartier en anderhalf uur. Ook gaat er voor $8 een pendelbus naar het oude vliegveld in het centrum. De meeste hotels bieden ook zelf een pendeldienst aan.

Guayaquil: Aeropuerto Internacional José Joaquín de Olmedo

Ook vanaf dit vliegveld gaan dagelijks vluchten vanuit Nederland, Spanje, de VS en verschillende landen in Latijns-Amerika. José Joaquín Olmedo ligt dichtbij het centrum van Guayaquil en nog dichterbij de hotels van de grote internationale ketens. Met een taxi ben je voor maximaal $5 op je plek van bestemming en de meeste hotels bieden ook zelf een pendeldienst aan.

Cuenca: Mariscal Lamar International Airport

Op het vliegveld van Cuenca komen vooral binnenlandse vluchten aan, maar er zijn ook vluchten van en naar nabijgelegen landen. Het vliegveld heeft een extreem korte landingsbaan middenin een woonwijk. Met een taxi ben je binnen maximaal 10 minuten en Naar het centrum gaan taxi’s voor maximaal $2 tot $3 en ook gaan er voor 25 dollarcent lokale bussen, maar met bagage is dat niet aan te raden. De meeste hotels bieden ook zelf een pendeldienst aan.

Vliegtickets naar Ecuador boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Ecuador boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Ecuador niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals zoals Düsseldorf of Brussel.

Bij het zoeken naar Ecuador vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Ecuador via:

Bezienswaardigheden Ecuador

Alle bezienswaardigheden in Ecuador

Vliegtickets naar Ecuador


Hotels in Ecuador zoeken

Hotels in Ecuador zoeken

Boek je rondreis naar Ecuador

Riksja Ecuador
1. Riksja Ecuador

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Breed aanbod rondreizen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek websiteBekijk Ecuador rondreizen
Vanaf €2485 incl. vliegticket

Vliegtickets Ecuador

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Ecuador
V.a. 554

Volg ons op Facebook