27 Vakantiedagen

Hongarije wordt het meest bezocht vanwege zijn schitterende hoofdstad Boedapest, maar ook de rest van het land is de moeite waard. Je vindt er heuvellandschappen, oude ruïnes, pittoreske boerendorpjes en diverse rivieren en meren. Fiets door de ‘Poesta’, de regio van de eindeloze horizon; beklim de hoogste bergtop, de Kékesteto, en bezoek een wijnkelder in de Vallei van de Mooie Vrouw. Hongarije wordt door velen gezien als het hoogtepunt van Oost-Europa, met nog veel onontdekte gebieden. En bovendien: redelijk goedkoop!

Belangrijkste regio’s & bestemmingen

Hongarije is twee keer zo groot als Nederland. Ten westen van de Donau vind je een heuvelachtig landschap met het uitgestrekte Balatonmeer, ten oosten ervan ligt een laagvlakte met de typische Hongaarse poesta. Noord-Hongarije wordt gedomineerd door middelhoge bergketens.

 • Balatonmeer

  Balatonmeer

  Grootste meer van Midden-Europa
  0 reviews

  Op vakantie naar het Balatonmeer in Hongarije? Het langgerekte meer van Balaton biedt zalige stranden en ondiep water, met vulkanische heuvels en wijngaarden, met historische kuuroorden, rustige dorpjes en drukke uitgaanssteden. Bekijk alle bezienswaardigheden & tips!

  Lees meer >

 • Top
  Boedapest

  Boedapest

  Elegante hoofdstad met een rauw randje
  70 reviews

  Op stedentrip naar Boedapest, aan de Donau? De Hongaarse hoofdstad is elegant en romantisch, maar tegelijk dynamisch en energiek. Oude burchten en paleizen kijken uit op volle koffiehuizen en bars. Ontdek alle bezienswaardigheden & tips wat te doen in Boedapest!

  Lees meer >

 • Hongaarse Poesta

  Hongaarse Poesta

  De grote Hongaarse laagvlakte
  0 reviews

  De Hongaarse poesta: een steppelandschap met schapen, runderen en paarden, maar ook met ‘csikós’, de Hongaarse ‘cowboys’ die je graag allerlei ruiterkunsten tonen. Aan de rand van de poesta vind je een bekend kuuroord en de tweede stad van Hongarije: Debrecen. Bekijk alle bezienswaardigden voor een vakantie in het oosten van Hongarije!

  Lees meer >

 • Noord-Hongarije

  Noord-Hongarije

  Berglandschappen, grotten, watervallen & wijngaarden
  0 reviews

  Op vakantie naar het noorden van Hongarije? Hongarije is meer dan Boedapest, het Balatonmeer en de poesta! Trek ook naar Noord-Hongarije en laat je verrassen door het indrukwekkende berglandschap, de grotten, de watervallen, de lipizzanerpaarden en niet te vergeten: de heerlijke Hongaarse wijnen.

  Lees meer >

Rondreizen naar Hongarije

Top 3 Hongarije specialisten

TUI

TUI

TUI biedt een uitgebreid aanbod van stedentrips naar Boedapest, inclusief hotel en vlucht vanaf Amsterdam of Eindhoven.
Bezoek website


ANWB

ANWB

Naast erkende campings biedt de ANWB een ruim aanbod aan autovakanties naar Hongarije en diverse rondreizen.
Bezoek website


Prijsvrij

Prijsvrij

Bij online-reisbureau Prijsvrij kun je o.a. makkelijk en goedkoop je eigen stedentrip naar Boedapest samenstellen door een vlucht en hotel te combineren.
Bezoek website


Meer Hongarije reisorganisaties

De Jong Intra Vakanties
De Vakantiediscounter
Booking.com
SNP
Natuurhuisje
BungalowNet
SRC Reizen
Hotels Hongarije

Hotels in Hongarije

Vergelijk hier alle hotels in Hongarije

Bekijk hotels

Meer over hotels in Hongarije

Reisaanbiedingen Hongarije

Hongarije aanbiedingen

Bekijk alle Hongarije rondreizen