27 Vakantiedagen

Goedkoop vliegen naar Hongarije

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Hongarije via:

Met de auto is het een flink eindje rijden naar Hongarije: de afstand Utrecht – Boedapest bedraagt ca. 1.400 kilometer, een rit waar je zonder oponthoud al minstens veertien uur over zou doen. Met het vliegtuig vanuit Amsterdam ben je in ruim twee uur tijd in Boedapest. Hongarije telt vijf internationale luchthavens, waarvan er drie voor het toerisme van belang zijn: de luchthavens van Boedapest, Debrecen en Sármellék. Diverse vliegtuigmaatschappijen vliegen rechtstreeks vanuit Amsterdam en Brussel naar Boedapest. Ook vanaf Eindhoven en Charleroi vertrekken directe vluchten richting Hongarije.

Internationale luchthavens in Hongarije

Het spreekt vanzelf dat de luchthaven van Boedapest de meeste vakantiegangers over de vloer krijgt. In 2018 maakten niet minder dan 15 miljoen reizigers gebruik van Boedapest Airport. Het vliegveld ligt op zo’n zestien kilometer ten zuidoosten van het centrum. De luchthaven van Boedapest is de thuishaven van de Hongaarse lowcostmaatschappij Wizz Air. Een autorit vanaf de luchthaven naar het stadscentrum duurt ongeveer 35 minuten. Het is ook mogelijk om de directe bus 100E te nemen, die om de tien tot twintig minuten rijdt van het vliegveld naar de stad en omgekeerd. Boedapest Airport is voorzien van alle faciliteiten die een moderne luchthaven biedt. De belangrijkste autoverhuurbedrijven zijn te vinden in terminal 2B.

De luchthaven van Debrecen was oorspronkelijk een militair vliegveld, maar wordt sinds 2004 gebruikt als internationale luchthaven voor de burgerluchtvaart. De luchthaven verwerkt jaarlijks zo’n 300.000 passagiers. Het vliegveld ligt op vijf kilometer van het stadscentrum. Een directe stadsbus rijdt tussen het vliegveld en de universiteit van Debrecen.

Voor vakantiegangers die naar het Balatonmeer trekken, is de internationale luchthaven Hévíz-Balaton Airport van belang. Dit vliegveld ligt op één kilometer van het dorp Sármellék, ten westen van het Balatonmeer. Het kuuroord Héviz ligt op een afstand van ongeveer 18 kilometer. Ook deze luchthaven werd oorspronkelijk voor militaire doeleinden gebruikt, maar is sinds 2004 een internationale luchthaven. Vanaf de luchthaven rijden er shuttlebussen naar Keszthely aan het Balatonmeer.

Vliegen van Nederland en België naar Hongarije

De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die vanuit Nederland en België naar Hongarije vliegen, zijn KLM, Brussels Airlines, EasyJet, Wizz Air en Ryanair.

Vanaf Amsterdam-Schiphol vertrekken dagelijks vluchten van KLM naar Boedapest. EasyJet vliegt een aantal dagen per week rechtstreeks vanaf Schiphol naar Boedapest. De Hongaarse lagekostenmaatschappij Wizz Air biedt vrijwel dagelijks vluchten aan van Eindhoven naar de Hongaarse hoofdstad. Brussels Airlines voert bijna elke dag vluchten uit vanaf Brussel-Zaventem. Met Wizz Air vertrekt u dagelijks van Charleroi naar de Hongaarse hoofdstad. Ook lagekostenmaatschappij Ryanair vliegt een aantal keer per week vanaf Charleroi richting Boedapest.

Vakantiegangers die het oosten van Hongarije willen bezoeken, kunnen een aantal dagen per week een rechtstreekse vlucht nemen vanaf Eindhoven naar Debrecen met maatschappij Wizz Air.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Hongarije

Via verschillende online vergelijkingssites is het mogelijk om goedkope vluchten naar Boedapest te ontdekken. Houd er rekening mee dat vluchten op een doordeweekse dag doorgaans goedkoper zijn dan vluchten in het weekeinde. Je betaalt meestal meer voor een vlucht die vertrekt vanaf een grote luchthaven (Schiphol, Zaventem) dan vanaf een kleinere luchthaven (bijvoorbeeld Eindhoven, Charleroi of kleinere Duitse luchthavens). Je bespaart ook geld door de boeking volledig online te verrichten. Als je flexibel kunt zijn in vertrekdata, wacht dan lastminuteaanbiedingen en promoties af. Ligt je vakantieperiode ruim op voorhand vast, boek dan zo vroeg mogelijk je vliegtickets om geld uit te sparen. Raadpleeg onderstaande sites om voor jou het voordeligste vliegticket te vinden.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Hongarije via:

Bezienswaardigheden Hongarije

Alle bezienswaardigheden in Hongarije

Vliegtickets Hongarije


Hotels in Hongarije zoeken

Hotels in Hongarije zoeken

Boek je rondreis naar Hongarije

TUI
1. TUI

Groot aanbod stedentrips.
Bezoek website

ANWB
2. ANWB

Autorondreizen & campings.
Bezoek website

Prijsvrij
3. Prijsvrij

Online deals.
Bezoek websiteBekijk Hongarije rondreizen
Vanaf €102 incl. vliegticket

Vliegtickets Hongarije

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Hongarije
V.a. 35

Volg ons op Facebook