Last minute naar Portugal? Een goedkope vliegvakantie, flydrive/rondreis of los vakantiehuis? Door onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe en wáár je de beste Portugal last minute aanbiedingen boekt! Dat verschilt per type vakantie én per bestemming/regio. Kijk maar:

Last minute Algarve

De zonovergoten Algarve in het zuiden van Portugal is met afstand de populairste vakantieregio van het land. De iconische goudgele zandstranden worden hier omgeven door ruige rotsen en gezellige vissersstadjes. Los van de bekende traditionele reisorganisaties (TUI, Kras, De Jong Intra Vakanties, enz) zijn er ook steeds meer ‘internet only’-aanbieders, zoals Prijsvrij en De Vakantiediscounter. Hier stel je zelf een combinatie van vlucht en accommodatie samen, vaak zonder transfer en met vertrekmogelijkheden van kleinere vliegvelden. Dit kan je goede deals opleveren! Hierboven de beste aanbieders op een rij. Kijk en vergelijk goed!

Last minute Costa de Lisboa

De Costa de Lisboa is de kustregio rond Lissabon, met diverse fraaie zandstranden, leuke badplaatsjes en in het binnenland het wereldberoemde sprookjesstadje Sintra. Het toerisme is er minder druk dan in de Algarve en je vanaf elke kustplaats leuke dagtrips maken naar Lissabon en Sintra.

Last minute stedentrips Lissabon & Porto

Hoofdstad Lissabon (midden-zuid-Portugal) en havenstad Porto (noord-Portugal) zijn de twee grootste steden van het land. Beide hebben een eigen karakter vol sfeer en historie: Lissabon met zijn oude fadowijk en fraaie kasteel; Porto met zijn volksbuurt aan de Douro en de beroemde porthuizen. Naast de bekende traditionele reisorganisaties (TUI, Kras) biedt Prijsvrij de mogelijkheid om zelf een vlucht+hotel-combi samen te stellen met vertrek vanaf alternatieve vliegvelden; dat kan goede deals opleveren!

Last minute Madeira

Hét Portugese eiland voor rustzoekers en natuurliefhebbers is Madeira. De vulkanische bergen zijn prachtig begroeid met kleurrijke, tropische bloemen en planten en het binnenland is een waar wandelparadijs. Madeira ligt op ongeveer 700 kilometer van de westkust van Afrika en maakt deel uit van een eilandenarchipel die naast Madeira uit Porto Santo en de onbewoonde Ilhas Selvagens en Ilhas Desertas bestaat. Los van ‘gewone’ vliegvakanties (via o.a. TUI) leent Madeira zich voor prachtige rondreizen en wandelvakanties: kijk daarvoor bij Kras, Girassol Vakanties of SNP Natuurreizen.

Last minute Azoren

Naast Madeira heeft Portugal nóg een prachtige eilandarchipel vol unieke natuur: De Azoren. Deze negen vulkanische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ongeveer 1400 kilometer van de Portugese kust. Pittoreske dorpjes, prachtig landschap, vulkanen en kratermeren, mooie baaien en kleurrijke bloemenvelden: de Azoren is een een fantastische bestemming voor de rustzoeker en wandelaar. Standaard vliegvakanties (via o.a. TUI) gaan naar het grootste eiland Sao Miguel; rondreizen naar meerdere eilanden vind je bij onder meer Kras en Djoser.