27 Vakantiedagen

Goedkoop vliegen naar Portugal: vliegroutes, airlines & tips

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Portugal via:

Iedere dag vertrekken er regelmatige rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Portugal. Afhankelijk van de beoogde regio is het gemiddeld twee tot vier uur vliegen. Portugal heeft vijf internationale luchthavens, waarvan het merendeel wordt aangevlogen door verschillende budgetmaatschappijen zoals easyJet en Ryanair. Ook vanuit andere landen in Europa is Portugal goed aan te vliegen. De grootste luchthaven van Portugal is Aeroporto da Portela nabij Lissabon. De nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal is TAP Portugal.

Vliegroutes naar Portugal

Er gaan dagelijks regelmatig vluchten van Nederland en nabijgelegen vliegvelden in België en Duitsland naar verschillende luchthavens in Portugal. De vliegtuigmaatschappijen die vanuit Nederland rechtstreekse vluchten verzorgen zijn TAP Portugal, Transavia, Vueling Airlines, Ryanair, KLM, Corendon en easyJet. Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar bijvoorbeeld Lissabon duurt gemiddeld drie uur en 5 minuten. Retourtickets van Transavia en Vueling Airlines naar Lissabon zijn er al vanaf ca. €80; retourtickets van KLM zijn iets duurder maar soms in de aanbieding. Het goedkoopste vlieg je naar Lissabon met Ryanair (vanaf Eindhoven of Brussel) en Easyjet (vanaf Amsterdam): buiten het hoogseizoen al vanaf €50 retour.

Vliegen naar Porto kan zelfs nóg goedkoper: we hebben retourprijzen van €40 gespot bij Ryanair (vanaf Eindhoven, Charleroi of Weeze) en €55 met Vueling (vanaf Amsterdam).

Met Ryanair kun je vanaf Dusseldorf-Weeze ook voordelig naar Faro: vanaf €60 retour. Transavia en TUIfly vliegen er in de zomermaanden heen vanuit Eindhoven, Groningen, Amsterdam en Rotterdam.

Binnenlandse vluchten in Portugal

De Portugese luchtvaartmaatschappij SATA International vliegt van en naar ruim 13 binnenlandse en 15 internationale bestemmingen. SATA is gevestigd op Ponta Delgada op São Miguel, de Azoren en verzorgd met name vluchten tussen het vaste land van Portugal en de Portugese eilanden. Een enkeltje Ponta Delgada – Terceira bijvoorbeeld kost €87,-.

Vliegvelden in Portugal

Portugal heeft in totaal dertien luchthavens. Hier worden zowel internationale als binnenlandse vluchten verzorgd. De belangrijkste luchthavens zijn als volgt.

Lissabon – Aeroporto da Portela

Op zeven kilometer van het centrum van Lissabon ligt het grootste vliegveld van Portugal: Lisboa Portela Airport. Met de metro, bus of taxi kun je gemakkelijk in het stadscentrum komen. Er zijn meer dan genoeg winkels en eetgelegen op Lisbon Airport te vinden. Op de luchthaven kun je ook terecht bij verschillende autoverhuur bedrijven. Vliegtuigmaatschappijen als TAP Portugal, Transavia, KLM, Ryanair en easyJet vliegen van en naar deze luchthaven.

Faro – Aeroporto do Faro

Faro Airport vormt de toegangspoort tot de Algarve en de zuidkust van Portugal. Dit vliegveld ligt vier kilometer buiten het centrum van Faro. Vanaf de luchthaven vertrekken regelmatig bussen en taxi’s naar de stad. Op de luchthaven zijn veel bekende winkels te vinden en diverse restaurants en cafés. Op de luchthaven vind je ook verschillende autoverhuur bedrijven. Vliegtuigmaatschappijen als TAP Portugal, Ryanair, Transavia, TUIfly en easyJet vliegen van en naar deze luchthaven.

Porto – Aeroporto Francisco Sá Carneiro

Het vliegveld van Porto ligt op 16 kilometer van het centrum. Je kunt met de metro, bus of taxi in de stad komen. De luchthaven is modern en je vindt er winkels, cafés en een aantal restaurants. Op de luchthaven zijn ook autoverhuurbedrijven aanwezig. Luchtvaartmaatschappijen als Transavia, SATA International, TAP Portugal, Ryanair en easyJet vliegen van en naar Porto Airport.

Madeira – Aeroporto da Madeira

De luchthaven van Madeira staat internationaal bekend als Funchal International Airport, maar wordt ook wel Aeroporto do Santa Catarina genoemd. Met de bus of met een taxi kun je in het centrum van Funchal komen. Het is ook mogelijk om op de luchthaven een auto te huren. Het vliegveld van Madeira heeft een bescheiden aanbod van winkels, cafés en bars. Vliegtuigmaatschappijen als TAP Portugal, Transavia, Germania, Air Berlin en easyJet vliegen van en naar deze luchthaven; retourtickets zijn er vanaf ongeveer €150 à €200 retour.

São Miguel, de Azoren – Aeroporto João Paulo II

Het belangrijkste vliegveld van de Azoren ligt op het grootste eiland São Miguel. Op vijf kilometer van het vliegveld ligt het centrum van Ponta Delgada waar je met een bus of taxi naartoe kunt. Het is ook mogelijk om op het vliegveld een auto te huren. Luchtvaartmaatschappijen als SATA International, TAP Portugal, Transavia, Air Berlin, TUIfly en Jetairfly vliegen van en naar deze luchthaven; retourtickets zijn er vanaf ongeveer €150 à €200 retour.

Vliegtickets naar Portugal boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Portugal boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar portugal niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar Portugal vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Portugal via:

Bezienswaardigheden Portugal

Alle bezienswaardigheden in Portugal

Vliegtickets naar Portugal


Hotels in Portugal zoeken

Hotels in Portugal zoeken

Boek je vakantie naar Portugal

TUI
1. TUI

‘Allround’ Portugal aanbieder.
Bezoek website

D-reizen
2. D-reizen

Vergelijk alle deals.
Bezoek website

Prijsvrij
3. Prijsvrij

'Internet only' prijzen.
Bezoek websiteBekijk Portugal aanbiedingen
Vanaf €100 incl. vliegticket

Vliegtickets Portugal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Portugal
V.a. 22

Volg ons op Facebook