27 Vakantiedagen

Overnachten in Portugal – soorten accommodaties

In de grotere steden en toeristische gebieden zijn veel verschillende accommodaties te vinden. Van jeugdherbergen en campings tot overnachtingen in een typische Portugese ‘pousada’ (luxe, charmante hotels gevestigd in een prachtig historisch gebouw) of een ‘quinta’ (een wijnboerderij). De keuze is reuze! Let wel op: in het hoogseizoen liggen de prijzen een stuk hoger. Ook dien je in deze periode de accommodatie ruim van te voren te reserveren.

Budget accommodaties (< €20)

In Portugal is vrij kamperen toegestaan, met uitzonderingen binnen de bebouwde kom, in een waterwingebied of in een natuurgebied. Ook in bepaalde plaatsen gelden er uitzonderingen (bijvoorbeeld in de drukkere, toeristische gebieden zoals de Algarve). Het netwerk van goedkope jeugdherbergen en backpackers hostels is in Portugal vrij uitgebreid. Officieel hoor je een internationale jeugdherbergkaart te hebben, maar tegenwoordig kun je ook zonder deze kaart overnachten. Inmiddels richten jeugdherbergen zich ook op gezinnen, stellen en soloreizigers. Daardoor zijn er vaak ook 2-, 4- of 6persoonskamers beschikbaar. Meestal bevinden de goedkopere accommodaties zich net buiten het stadscentrum.

Bekijk alle budget accommodaties in Portugal.

Middenklasse accommodaties (€20 – €80)

Er is genoeg keuze wat betreft Portugese middenklasse accommodaties. Je kunt een standplaats op een (strand)camping huren of kiezen voor een volledige uitgeruste bungalow op een vakantiepark. De prijzen variëren en zijn afhankelijk van de faciliteiten en de ligging van de camping. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een eenvoudig, maar prima hotel in één van de grotere steden. Wil je meer van de lokale cultuur proeven? Dan is een B&B een goede optie. Je kunt ook logeren bij lokale particulieren. Een pensão wordt dit genoemd. Nog pittoresker verblijven? Dat kun je kiezen voor een verblijf in een quinta (wijnboederij), een Portugese molen of een voormalig nonnenklooster!

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Portugal.

Luxe accommodaties (€90 >)

Wat betreft luxe accommodaties heeft Portugal ook een ruim aanbod. Niet alleen op het vaste land, maar ook op de eilanden staan veel luxe accommodaties! Of je nu kiest voor een vijf sterren hotel, een all inclusive hotel, een villa of een pousada; deze chique accommodaties zijn van alle gemakken voorzien, hebben vaak een fantastische ligging en een stijlvolle inrichting.

Bekijk alle luxe accommodaties in Portugal.

Hotels in Portugal zoeken

Hotels in Portugal zoeken

Boek je vakantie naar Portugal

TUI
1. TUI

‘Allround’ Portugal aanbieder.
Bezoek website

D-reizen
2. D-reizen

Vergelijk alle deals.
Bezoek website

Prijsvrij
3. Prijsvrij

'Internet only' prijzen.
Bezoek websiteBekijk Portugal aanbiedingen
Vanaf €100 incl. vliegticket

Vliegtickets Portugal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Portugal
V.a. 22