Nog niet zo lang geleden was Montenegro ‘gevaarlijk’, nu is het kleine Balkanlandje (met nog geen 700.000 inwoners) een veelbesproken opkomende reisbestemming, en hip en happening onder de rijken. Montenegro is mooi en overzichtelijk, met schitterende ruige gebergtes en kustlijnen. Ga mountainbikend naar de pelikanen bij het Skadarmeer, raft door de diepste kloof van Europa in het Durmitor Nationaal Park, hike door een van de laatste stukken oerbos in het Biogradska National Park en zet jezelf op de foto met de oudste boom van Europa: een olijfboom van meer dan 10 m in omtrek. En: kijk extravagante miljonairs in een van de mondaine havenplaatsen.

Belangrijkste bezienswaardigheden & bestemmingen

Montenegro is pas sinds 2006 een onafhankelijke staat.
Toeristisch gezien zijn dit de belangrijkste gebieden en steden van Montenegro.

 • Top
  Budva

  Budva

  Het 'Miami van Montenegro'
  4 reviews

  Budva is dé badplaats van Montenegro. Het oude centrum (Stari Grad) met zijn knusse huisjes met rode daken omringd door hoge middeleeuwse stadsmuren is al eeuwenlang een van de meest idyllische plekjes aan de Adriatische kust.

  Lees meer >

 • Cetinje

  Cetinje

  Museumstad vol historie
  2 reviews

  Cetinje is de oude hoofdstad van Montenegro. Nu is het een kleine plaats met zo’n 20.000 inwoners en een ideale bestemming voor een dagje cultuur en historie.

  Lees meer >

 • Durmitor Nationaal Park

  Durmitor Nationaal Park

  Hoge bergtoppen en diepe kloven
  2 reviews

  Het Durmitor Nationaal Park ligt in het noorden van Montenegro en staat (met recht) sinds 1982 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het park beschermt het Durmitormassief, het Komarnicaplateau en de Tara kloof.

  Lees meer >

 • Top
  Kotor

  Kotor

  Pittoresk stadje aan schitterende baai
  7 reviews

  Boka Kotorska, ofwel de baai van Kotor, is Europa’s zuidelijkst gelegen Fjord. Diep in de baai, gelegen tussen de steil oprijzende rotswanden en omringd door een vestingmuur ligt de oude UNESCO haven- en handelsstad Kotor.

  Lees meer >

 • Lovćen Nationaal Park

  Lovćen Nationaal Park

  Hoge berg met schitterende panorama's
  1 review

  Het Lovcen Nationaal Park tussen Kotor en Cetinje en beslaat zo’n 60 km2 van het centrale en hoge gedeelte van het Lovcen gebergte. Het park werd in 1952 opgericht en is naast een bijzonder mooi natuurpark ook een interessante bron van Montenegrijnse historie en cultuur.

  Lees meer >

Rondreizen naar Montenegro

Top 3 Montenegro specialisten

TUI

TUI

De bekendste ‘allround’ Montenegro aanbieder, met tientallen verschillende hotels en appartementen plús meerdere autorondreizen.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Hayley, de reisspecialist die er woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website


Kras

Kras

Van rondreizen en fly-drives tot zonvakanties en cruises; Kras heeft een ruim aanbod Montenegro vakanties!
Bezoek website


Meer Montenegro reisorganisaties

Sawadee
Pharos Reizen
Prijsvrij
 Natuurreizen
De Vakantiediscounter
Djoser
D-reizen
Booking.com
Novasol