De keuken van Montenegro bestaat uit een mix van traditionele Oost-Europese gerechten en Italiaanse invloeden. Zeker aan de kust zijn meer dan voldoende goede restaurants te vinden. Hier is vis populair en kun je genieten van verse vis, vaak gegrilld of gebakken met olijfolie en verse kruiden. Verder is lams- en kalfsvlees populair. Maar er zijn ook genoeg plekken waar je pasta of pizza kunt krijgen.
De meest gedronken alcoholische dranken in Montenegro zijn wijn, bier en jenever. Montenegro kent twee inheemse druivensoorten: de rode Vranac en de witte Krstač. De wijnen van deze druiven hebben dezelfde naam en worden in het hele land veel geschonken. Jenever, rakija genoemd, wordt in diverse soorten geproduceerd en gedronken. Zo zijn er jenevers gemaakt van appels, abrikozen, peren, pruimen of witte druiven verkrijgbaar. Montenegro’s eigen biermerk is het Niksicko Pivo bier.
Naast de alcoholische dranken zijn de Montenegrijnen ook fan van allerlei soorten zelfgemaakte fruitsappen.
Lees verder: Geld & kosten >
De bekendste ‘allround’ Montenegro aanbieder, met tientallen verschillende hotels en appartementen plús meerdere autorondreizen.
Bezoek website
Kom rechtstreeks in contact met Hayley, de reisspecialist die er woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website