27 Vakantiedagen

Hoogtepunten van Nicaragua

Nicaragua is één van de minst bezochte en ontdekte landen van Latijns-Amerika. Inmiddels lijkt zijn oude reputatie als onveilig land te verdwijnen (terecht!) en vinden reizigers er langzaam aan hun weg. In Nicaragua kun je nog volledig je eigen pad banen en word je vaak nog met verwondering ontvangen. Het land herbergt indrukwekkende natuur met talloze vulkanen en meren, en heeft met Granada en Léon, die absoluut in de top 10 behoren van de mooiste en leukste koloniale steden van Centraal-Amerika. Middenin het enorme Meer van Nicaragua of ‘Cocibolcameer’ ligt het fraaie vulkanische eiland Isla de Ometepe. En vergeet ook Nicaragua’s eigen eilandparadijsjes – Big Corn en Little Corn – niet!

Koloniale steden: Granada en León

Granada.

De hoofdstad van Nicaragua is Managua, maar wie hier aankomt doet er goed aan meteen door te reizen (afstanden zijn klein!), want het grote, grauwe Managua heeft niet heel veel te bieden. Beter reis je meteen door naar Granada, aan de westoever van het Lago de Nicaragua. Granada is de mooiste stad van het land en tevens een van de mooiste van heel Midden-Amerika. Schitterende koloniale kerken en pleinen worden afgewisseld met kleurrijke oude huizen . Het noordelijker gelegen León heeft iets minder koloniale bouwwerken, maar is weer een toffe studentenstad met een levendige livemuziekscène.

León

León.

Isla de Ometepe

Concepción vulkaan, Isla de Ometepe

De Concepción vulkaan op Isla de Ometepe.

Een eiland ín een meer, en wat voor eiland. Isla de Ometepe is één van de grote trekpleisters van Nicaragua, middenin het grote Meer van Nicaragua of ‘Cocibolcameer’. Vanuit San Jorge of Granada kun je er per veerboot heenvaren voor enkele dollars. Op Ometepe vallen meteen de twee vulkaanpieken op. Vanaf de ferry doemt eerst de steile vulkaan Concepción op, met schuin erachter de bredere en minder hoge Maderas. Naast geweldige wandelingen rond de vulkanen kun je op Isla de Ometepe genieten van veel wild en groen. Ook kom je diverse koffieplantages en bananenbomen tegen.

Corn Eilanden

Corn Islands

Strand op Little Corn.

Op amper een uurtje vliegen vanaf de hoofdstad Managua liggen de Corn Islands, bestaande uit Little Corn en Great Corn. Vooral het kleine eiland, met één dorpje genaamd ‘the Village’, is populair bij toeristen. Je vindt hier tropis Verwacht geen grootse archipel: je hebt Big Corn Island (10 km2, circa 6000 inwoners) en Little Corn Island (3 km2, dik 500 inwoners) en dat is het. De voornamelijk Engelssprekende locals – beide eilanden behoorden lange tijd tot 1894 tot het Verenigd Koninkrijk – komen er vooral rond van de kokosnootproductie en visserij; het levenstempo is er heerlijk traag. Dankzij de vele schitterende koraalriffen voor de kust worden de eilanden langzaam ook populairder als toeristische bestemming: je kunt er goed duiken, snorkelen en vis-trips maken. Maar: de Corn Islands zijn ook ideaal voor het Grote Nietsdoen, met prachtige stranden, hangmatten en houten strandbarretjes all over the place.

 • Top
  Corn Islands

  Corn Islands

  13 reisreviews

  Cocktails drinken onder een palmboom op het witte strand aan de blauwe zee: het kan ook in Nicaragua! Daarvoor moet je op de paradijselijke Corn Islands zijn: Big Corn en Little Corn.

 • Top
  Granada

  Granada

  14 reisreviews

  'Koloniale parel', 'glorieuze handelsstad', 'mooiste stad van Nicaragua'. Voor de liefhebbers van koloniale steden in Latijns-Amerika is Granada een absoluut hoogtepunt.

 • Top
  Isla de Ometepe

  Isla de Ometepe

  21 reisreviews

  Middenin het grote Nicaraguameer ligt een eiland dat uit vulkanen bestaat, rustig en groen is en Ometepe heet. Een heerlijke eco-bestemming voor rust, natuur, hiking en lokaal leven.

 • León

  León

  14 reisreviews

  Het noordelijker gelegen León heeft iets minder koloniale bouwwerken dan Granada, maar kent een wat rauwere vibe en is een toffe studentenstad met een levendige livemuziekscène.

 • Managua

  Managua

  5 reisreviews

  Managua is de hoofdstad en tevens grootste stad in Nicaragua. Half verwoest in de 20e eeuw, maar nog steeds het handelscentrum van het land met ruim een miljoen inwoners. Toeristisch gezien is het geen hoogtepunt.

 • Masaya

  Masaya

  3 reisreviews

  Masaya is ‘de stad van de bloemen’, zoals de beroemde Nicaraguaanse dichter Rubén Darío het noemde. Maar eigenlijk is Masaya bekender om zijn machtige vulkaan en de bijzondere artesania-markt met handgemaakte spullen.

 • Matagalpa

  Matagalpa

  3 reisreviews

  Naast de beroemde Flor de Caña-rum is Nicaragua ook bekend om haar koffie. De meeste koffieplantages zijn bij Matagalpa te vinden, een fijne stad gelegen in een prachtig bergachtig gebied.

 • San Juan del Sur

  San Juan del Sur

  10 reisreviews

  San Juan del Sur ligt aan de Stille Oceaan in het uiterste zuiden van Nicaragua. Het is een upcoming surfparadijs en relaxed stadje voor een paar daagjes chillen aan het strand.

Top 3 Nicaragua specialisten

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Freddy, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties heeft verschillende rondreizen (privé, groep en single) die Nicaragua combineren met Costa Rica, Panama en/of El Salvador.
Bezoek website


Riksja Travel

Riksja Travel

Riksja Costa Rica heeft meerdere Nicaragua bouwstenen waarmee je zelf je rondreis samenstelt.
Bezoek website

Meer Nicaragua reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Avontuurlijk en met grote vrijheid.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Privé-reizen op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Pioniersreis incl. El Salvador & Honduras.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Avontuur op maat.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

O.a. droomreis Trans-Midden-Amerika!
Bezoek website

Bezienswaardigheden Nicaragua

Alle bezienswaardigheden in Nicaragua

Vliegtickets naar Nicaragua


Hotels in Nicaragua zoeken

Hotels in Nicaragua zoeken

Boek je rondreis naar Nicaragua

Better Places
1. Better Places

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Privé rondreizen.
Bezoek website

Riksja Travel
3. Riksja Travel

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek websiteBekijk Nicaragua rondreizen
Vanaf €2849 incl. vliegticket

Vliegtickets Nicaragua

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nicaragua
V.a. 515