27 Vakantiedagen

Vliegen naar Nicaragua

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Nicaragua via:

Nicaragua is een prachtige bestemming en wordt steeds populairder, vooral in combinatie met Costa Rica en/of Panama. Een rondreis door Nicaragua begint vaak in Managua de hoofdstad en eindigt daar ook vaak, tenzij je doorreist naar een ander land. In Managua is de enige echte internationale luchthaven van Nicaragua, gelukkig op korte rij-afstand van Granada.

Vanaf Amsterdam is het meestal zo’n 16 uur vliegen, inclusief minimaal 1 tussenstop. Helaas zijn er vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten beschikbaar. De goedkoopste tickets kosten meestal rond de €500 retour, met 2 overstaps. Betaal je rond de €650, dan kun je vaak met United via Houston of met Delta via Atlanta: één overstap en redelijk gunstige tijden. Met KLM – vaak iets duurder – kun je vliegen via Panama-stad, een gunstige en snelle overstap.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Nicaragua

  • Check de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. Tijdens de KLM werelddealweken zijn er vaak ook aanbiedingen voor Panama, wellicht kan je dan een los ticket naar Nicaragua erbij kopen.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.
  • Mocht je de tijd hebben, dan kan je eventueel een goedkoper ticket boeken met een overstap in bijvoorbeeld de Amerika. Over het algemeen geldt: hoe langer de overstaptijd (of hoe meer overstaps), hoe goedkoper te je ticket wordt.
  • Ga je Nicaragua combineren met een ander land, kijk dan of het voordeliger is om daarheen/vandaan te vliegen. Denk aan bijvoorbeeld Costa Rica en/of Guatemala.

Vliegen vanuit Midden-Amerika

Nicaragua valt goed te combineren met andere Midden-Amerikaanse landen. Vanaf Costa Rica is het gemakkelijk om bijvoorbeeld vanaf San José of Liberia naar Managua te vliegen. Vanaf Tegucigalpa in Honduras zijn ook vluchten beschikbaar. De meeste vluchten kosten tussen de €120 en €350, afhankelijk van wanneer je boekt en met welke maatschappij.

Binnenlandse vluchten Nicaragua

Hoewel het land niet enorm groot is, zijn er toch een aantal binnenlandse vluchten beschikbaar. Vooral die naar de Corn Islands, met kleine propellervliegtuigjes, zijn populair bij reizigers. De grootste nationale maatschappij is La Costeña. De meest gebruikte vliegvelden in Nicaragua zijn:

International Airport Augusto C. Sandino

De internationale luchthaven van Nicaragua ligt niet ver buiten het centrum van Managua en wordt gebruikt voor internationale en binnenlandse vluchten.

Corn Islands Airport

Dit is hét vliegveld van de Corn Islands, op het grotere eiland Big Corn. Vanaf Managua is het ongeveer anderhalf uur vliegen, vanaf Bluefields aan de kust zo’n twintig minuten.

Ometepe Airport

De nationale luchthaven van Isla de Ometepe, al kiezen de meeste reizigers ervoor om hier met de boot heen te gaan.

Vliegtickets naar Nicaragua boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Nicaragua boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Nicaragua niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals zoals Düsseldorf of Brussel.

Bij het zoeken naar Nicaragua vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Nicaragua via:

Bezienswaardigheden Nicaragua

Alle bezienswaardigheden in Nicaragua

Vliegtickets naar Nicaragua


Hotels in Nicaragua zoeken

Hotels in Nicaragua zoeken

Boek je rondreis naar Nicaragua

Better Places
1. Better Places

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Privé rondreizen.
Bezoek website

Riksja Travel
3. Riksja Travel

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek websiteBekijk Nicaragua rondreizen
Vanaf €2849 incl. vliegticket

Vliegtickets Nicaragua

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nicaragua
V.a. 515

Volg ons op Facebook