27 Vakantiedagen

Overnachten in Nieuw-Zeeland – soorten accommodaties

In Nieuw-Zeeland wordt er vooral gekozen voor overnachtigen in hostels en campings. Er is altijd wel een kamer vrij of een plaats voor een tent. Het is tevens de goedkoopste manier om de nacht door te komen. Wil je zeker zijn van een plek, kun je ook vooraf reserveren. Je kunt ook overnachten in een Bed & Breakfast of een boerderij. Heb je meer te besteden, kun je terecht in luxe vijfsterren hotels en exclusieve lodges.

Budget accommodaties (€10 – €25)

Backpackers hebben in Nieuw-Zeeland genoeg keuze. De hostels en jeugdherbergen staan verspreid door heel het land. Je kunt slapen in een dorm met meerdere mensen of kiezen voor een tweepersoonskamer. Vooral jongere reizigers kiezen voor deze soort accommodatie maar ook ouderen kunnen hier terecht. Nieuw-Zeeland staat bekend om de goede hostels die schoon en comfortabel zijn met prima faciliteiten. Er is vaak een keuken, gezamelijke relaxruimte en een wasserette. Hostels en jeugdherbergen zijn vooral leuk omdat je veel contact hebt met medereizigers. Houd je van de natuur, dan is kamperen een prima optie. Campings staan op de mooiste locaties, soms midden in een nationaal park. Je kunt je tentje opzetten of met je camper een leuke plek zoeken.

Bekijk alle budget accommodaties in Nieuw-Zeeland.

Middenklasse accommodaties (€25 – €60)

Voor een simpele kamer in een goedkoop hotel beginnen de prijzen vanaf €25. De kamers zijn qua inrichting vrij saai en hebben vaak geen televisie. Voor vermaak kun je naar een lokale pub of bar. Motels zijn ook goede slaapplaatsen voor een redelijke prijs. Motels liggen vaak aan de rand van steden en dorpen, een prima optie als je met auto door Nieuw-Zeeland trekt.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Nieuw-Zeeland.

Luxe accommodaties (€60 – €200)

Nieuw-Zeeland heeft internationaal bekende hotelsketens waar je kunt verblijven als je wat meer te besteden hebt. Vooral in de grotere steden als Auckland, Christchurch en Wellington staan grote ketens als Hilton en Hyatt. Deze hotels hebben veel comfort, goede voorzieningen en een prima ontbijt. Wil je een uniek verblijf, dan is het exclusieve Bayview Chateau Hotel een goede keuze. Dit hotel ligt in het Tongariro National Park met een prachtig uitzicht op de vulkanen.

Bekijk alle luxe accommodaties in Nieuw-Zeeland.

Hotels in Nieuw-Zeeland zoeken

Hotels in Nieuw-Zeeland zoeken

Boek je rondreis naar Nieuw-Zeeland

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Riksja Nieuw-Zeeland
3. Riksja Nieuw-Zeeland

Zelf samenstellen.
Bezoek websiteBekijk Nieuw-Zeeland rondreizen
Vanaf €2555 incl. vliegticket

Vliegtickets Nieuw-Zeeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nieuw-Zeeland
V.a. 888