27 Vakantiedagen

Vliegen naar Nieuw-Zeeland

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Nieuw-Zeeland via:

Vanuit Europa kun je het beste naar Auckland vliegen, omdat hier de meeste vluchten naar toe gaan en dus goedkoper is. Een vlucht van Amsterdam naar Auckland duurt gemiddeld tussen de 23 en 27 uur, dit kan alleen met minimaal één overstap. Er zijn een tal van luchtvaartmaatschappijen zoals China Southern Airlines, Air New Zealand, KLM, Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways en Singapore Airlines. De ticketprijs varieerd van zo’n €800 tot €1500, afhankelijk van de periode waarin je reist en welke luchtvaartmaatschappij. Wil je naar een andere stad als Auckland? Reken dan op prijzen tussen de €1400 (Christchurch) en €1600 (Queenstown). Het is soms voordeliger om in plaats van via Azië te vliegen, juist via Amerika te gaan. Je hebt dan een tussenstop in bijvoorbeeld Los Angeles of San Francisco. Vind je de vliegtijd te lang, dan kun je er ook voor kiezen om een stopover te nemen. Je verblijft dan 1 of meerdere dagen in de stad waar je normaal een tussenstop hebt.

Vliegen vanuit Australië

Nieuw-Zeeland ligt op ‘slechts’ vier uur vliegen vanaf Australië (vanuit Brisane/Melbourne gezien). De twee grote internationale luchthavens zijn Auckland (Noorder-eiland) en Christchurch (Zuider-eiland). Je kunt vliegen met oa. Quantas, Virgin Australia of Air New Zealand. Een enkeltje naar Nieuw-Zeeland heb je al vanaf €150.

Vliegen binnen Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee gedeeltes, het Noordereiland en en Zuidereiland. De afstanden zijn niet heel groot, maar heb je weinig tijd dan het handig zijn op te vliegen binnen Nieuw-Zeeland. Je kunt binnenlandse vluchten gemakkelijk vooraf online boeken. De grootste luchtvaartmaatschappij is Air New Zealand, en behoort tot één van de beste ter wereld. Het vliegen binnen Nieuw-Zeeland is niet heel erg goedkoop, een enkele reis van Auckland naar Wellington kost ca. €130 (een uur vliegen).

Hieronder een overzicht van de populairste vliegvelden van Nieuw-Zeeland:

Auckland International Airport

De luchthaven van Auckland ligt 21 kilometer ten zuiden van Auckland op het Noordereiland. Auckland is de drukte luchthaven met ruim 15 miljoen passagiers per jaar. Dit zijn voornamelijk backpackers en zakenmensen.

Wellington International Airport

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. De luchthaven is in 2010 grondig verbouwd en is er een nieuwe terminal neergezet. Wellington International Airport ligt op acht kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum, aan het einde van de Highway 1.

Christchurch International Airport

Christchurch is de belangrijkste luchthaven op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De internationale terminal is in 2008 flink uitgebreid en heeft een nieuwe parkeergarage gekregen. De luchthaven ligt 12 kilometer ten noordwesten van het centrum en verwerkt meer dan 6 miljoen passagiers per jaar.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Nieuw-Zeeland

  • Aanbiedingen zijn maar beperkt geldig en er zijn vaak maar een paar stoelen beschikbaar. Wacht dus niet te lang met boeken.
  • Houdt de aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen goed in de gaten. Zo heeft KLM vaak de werelddealweken rond januari en september.
  • Ga je voor een langere periode backpacken? Let dan op dat je met de meest goedkope vliegtickets vaak maar drie maanden in het land mag blijven.
  • Boek je ticket naar Nieuw-Zeeland zo vroeg mogelijk. Hoe later je boekt, hoe duurder je ticket meestal wordt.

Vliegtickets naar Nieuw-Zeeland boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Nieuw-Zeeland boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Nieuw-Zeeland niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Dusseldorf.

Bij het zoeken naar Nieuw-Zeeland vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Nieuw-Zeeland via:

Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Alle bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland

Vliegtickets naar Nieuw-Zeeland


Hotels in Nieuw-Zeeland zoeken

Hotels in Nieuw-Zeeland zoeken

Boek je rondreis naar Nieuw-Zeeland

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Riksja Nieuw-Zeeland
3. Riksja Nieuw-Zeeland

Zelf samenstellen.
Bezoek websiteBekijk Nieuw-Zeeland rondreizen
Vanaf €2555 incl. vliegticket

Vliegtickets Nieuw-Zeeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nieuw-Zeeland
V.a. 888

Volg ons op Facebook