In Panama-Stad geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 11 Panama-Stad reiservaringen

Panama-Stad

Panama-Stad telt ongeveer een miljoen inwoners, ruim een kwart van het totale aantal inwoners van Panama. In 1519 stichtten de Spanjaarden hier een stad om het Incarijk aan te vallen, waarvan nu nog steeds ruïnes terug te vinden zijn in het oude gedeelte van de stad. Sinds de aanleg van het Panamakanaal eind 19e eeuw, hebben zowel het land zelf als de hoofdstad een enorme bloei doorgemaakt. Panama-Stad ligt aan de kant van de Stille Oceaan.

Vliegtickets Panama

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Panama
V.a. 466 Meer over vliegen naar Panama

Overnachten in Panama-Stad

Vergelijk alle hotels in Panama-Stad
Bekijk hotels

Casco Viejo

Casco Viejo, Panama-Stad

Gekleurde gebouwen in Casco Viejo.

Casco Viejo is het oudste gedeelte van de stad (en eigenlijk ook het mooiste gedeelte). Het ligt iets buiten het commerciële centrum van de stad en in 1997 is dit deel door de UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet. De gebouwen hier mogen niet beschilderd of verbouwd worden, er zijn ruïnes en kerken te zien en bovendien biedt het een prachtig uitzicht op het nieuwe gedeelte van Panama en haar skyline.

Casco Viejo, Panama-Stad
Casco Viejo, Panama-Stad

Hip en rustig

Casco Viejo is door de rustige, mooie en aangename sfeer die er hangt erg populair bij toeristen. Het is heerlijk om hier rond te wandelen en er zitten veel nieuwe, hippe tentjes om te eten, te drinken, yoga te beoefenen en/of te overnachten. Op het grote plein bij de kathedraal is er soms een marktje. Tip: de taxi’s staan hier in de rij om je voor vier keer zoveel geld als normaal terug te brengen naar het centrum van de stad, loop dus een straatje verder!

Casco Viejo, Panama-Stad

Panamakanaal

Het kanaal is beroemd over de hele wereld en ook al is er in de realiteit niet veel te zien; je kan het eigenlijk niet overslaan. Er is de mogelijkheid om met een boot door het kanaal en de sluis heen te varen. Ondanks dat dit natuurlijk wel een bijzondere ervaring is, is dit enorm duur. In 2014 bestond het kanaal 100 jaar en werd er gewerkt aan het groter maken van het kanaal.

Panamakanaal
Panama-Stad

Luchtfoto van de Brug van Amerika aan de Stille Oceaan en de ingang van het Panamakanaal met Panama-Stad op de achtergrond.

Museum

Tegenwoordig hoeven de schepen al niet meer helemaal om Zuid-Amerika heen te varen, maar de steeds groter wordende schepen pasten op een gegeven ogenblik niet meer door het kanaal. Vandaar dat het verbreed werd. De sluisdeuren waren van een Nederlands bedrijf (tegenwoordig van een Frans bedrijf). Naast het kanaal is een bezoekerscentrum gemaakt – Miraflores Locks – waar je voor zo’n €15 naar binnen kunt. Hier kun je zowel het kanaal zelf zien, als ook over de geschiedenis lezen. In de ochtend is er de meeste kans om boten door het kanaal heen te zien varen.

Cinta Costera

Cinta Costera, Panama-Stad

De Cinta Costera is een lange weg, vlakbij Casco Viejo, langs het water. Het loopt langs de Avenida Balboa, een redelijk drukke autoweg van Casco Viejo naar het centrum. Op de Cinta Costera kun je wandelen, uitkijken over het water, je kinderen laten spelen in de speeltuinen, eten en drinken en nog veel meer. Aan het begin – aan de kant van Casco Viejo – zit de vismarkt, waar je een visje kunt eten op een terrasje. Erg geliefd, ook bij locals! De Cinta Costera heeft stukjes park, je kunt er fietsen en is ook een favoriete plek voor hardlopers.

Cinta Costera, Panama-Stad

Shoppen in Panama-Stad

In de hoofdstad zijn tegenwoordig bijna alle internationale moderne merken te vinden. Er zijn meerdere (luxe) malls, waar je uren kunt shoppen, variërend van Dolce en Gabbana tot de favoriete, simpelere Panamese merken. De malls zijn lekker koel en je kunt je hier gemakkelijk een middag of zelfs hele dag vermaken. Vaak zitten er ook een bioscoop, restaurants en cafés in deze grote winkelcentra. Hoewel het een moderne stad is met veel mogelijkheden, zijn er ook een aantal armere delen. Hier zijn kleinere winkeltjes en leuke marktjes te vinden, maar let hier goed op je geld en je spullen.

Lokale bus in Panama-Stad

Lokale bus in Panama-Stad.

Panama-Stad

Vliegen naar Panama-Stad – hoe kom je er?

KLM vliegt rechtstreeks naar Panama-Stad, dit is ruim 11 uur. Een ticket kost zo’n €800, maar kan tot €1200 gaan tijdens het hoogseizoen. Met overstappen zijn er vaak goedkope aanbiedingen voor Panama te vinden, soms voor wel €400/450. Kijk voor de goedkoopste vliegtickets naar Panama-Stad hier bij Cheaptickets.nl.

Georganiseerde rondreizen naar Panama en Panama-Stad vind je o.a. bij FOX Verre Reizen, Shoestring, Djoser en Kras, of stel je eigen Panama reis samen (in combinatie met bijv. Costa Rica) met de bouwstenen van Riksja Travel of Tenzing Travel.

Top 3 Panama specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Groeps- en privérondreizen naar Panama of een combinatie met Costa Rica en Nicaragua.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Goedkope groeps- en individuele rondreizen in combinatie met Costa Rica en/of Nicaragua.
Bezoek website

Riksja Travel
Riksja Travel

Riksja Costa Rica biedt meerdere Panama bouwstenen waarmee je zelf je rondreis samenstelt.
Bezoek website

Beste reistijd Panama-Stad

Panama en Panama-Stad zijn eigenlijk hele hele jaar door prima te bezoeken, het is er altijd tropisch warm. De regentijd is officeel van juni tot december, maar in de hoofdstad is er het hele jaar door meer kans op regen dan in het binnenland.

Reisinspiratie

Alle Panama artikelen

Panama rondreis aanbiedingen

11 Panama-Stad reiservaringen en tips • 25 landen bezocht
  3 reviews
  12 waarderingen

  “Combi van oud-nieuw en stad-natuur”

  Geplaatst 01-12-2017

  Slechts 6 dagen in Panama geweest, waarbij ik Panama-stad en Bocas del Toro heb gezien. Wel direct twee uitersten van het land. De metropool Panama met haar imposante skyline en natuurlijk hét kanaal. Dit laatste is leuk om gezien te hebben, als de verwachtingen niet te hoog zijn. Gewoon een grote sluis met een klein museumpje erbij en de mogelijkheid tot het kijken van een film. Hierdoor gaat het kanaal en het verhaal erachter meer leven. Het oude centrum van Panama-stad, casco viejo, is een bezoekje waard, maar niet op het heetst van de dag. Langs de oceaan heb je een lange en mooie boulevard waar je leuk kunt wandelen. Een aanrader vond ik de weg naar drie kleine eilandjes voor vlak voor de kust. Hier hebben wij een fiets gehuurd en via de weg (links uitzicht op de skyline van Panama-stad en rechts de oceaan) naar deze eilandjes gefietst. Hier is niet heel veel te beleven, maar de route erheen is leuk. Een optie is om het biomuseum te bezoeken als je hier bent, dat ligt aan het begint van de weg richting eilandje, maar hebben wij niet gedaan. Een aanrader is het kleine natuurpark Parque Metropolitan. Je wandelt er snel doorheen, maar krijgt toch redelijk snel het gevoel dat je in de jungle zit. Eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht over de stad.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  13 reviews
  10 waarderingen

  “Bijzonder contrast tussen oud & nieuw ”

  Geplaatst 28-11-2017

  Aan de ene kant een Amerikaans-ogende skyline, aan de andere kant het sfeervolle Casco Viejo. Een bijzonder contrast. In het moderne gedeelte van de stad trok me minder dus daar ben ik weinig geweest, maar het uitzicht op de wolkenkrabbers vanuit het oude stadsgedeelte is prachtig. Het oude gedeelte van de stad is ontzettend leuk om in rond te lopen; mooie oude gebouwen, leuke koffietentjes. Als je eenmaal in Panama-Stad bent kun je eigenlijk een uitstapje naar het Panama Kanaal (Miraflores) niet overslaan. Bijzonder om eens gezien te hebben.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 34 landen bezocht
  26 reviews
  6 waarderingen

  “Een stad vol verschillen”

  Geplaatst 08-11-2017

  Panama-stad is tof! Velen zeggen dat je er zo snel mogelijk weg moet, maar daar ben ik het niet mee eens. Casco Viejo, de oude wijk in de stad is leuk om rond te wandelen, en ook het nieuwe deel is bijzonder. Zoveel wolkenkrabbers verwacht je niet in Centraal-Amerika, ook al weet je van tevoren dat je het gaat zien. Ik deed ook een pubcrawl, ook heel leuk!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 22 landen bezocht
  17 reviews
  10 waarderingen

  “Old meets new”

  Geplaatst 08-11-2017

  Panamá stad is vergeleken bij steden zoals Medellin, waar we net vandaan kwamen, super Amerikaans. Al als je aan komt vliegen zie je de indrukwekkende skyline met wolkenkrabbers.
  Je betaalt er met de US$ vind er immens grote supermarkten en mensen rijden in grote Amerikaanse auto's.

  De meeste hotels/hostels bevinden zich in Casco Viejo, het oude centrum. Wat een prachtige wijk! Veel gebouwen worden beschermd door Unesco, of althans de voorgevels. De gebouwen zelf zijn vaak vervallen en er groeien hele bossen in. Best wel een gek, maar ook weer mooi gezicht. Je kunt er heerlijk eten en goed stappen!
  's Nachts word je gek van de toeterende taxi's, dus zorg dat je niet aan de raamkant slaapt!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 20 landen bezocht
  13 reviews
  10 waarderingen

  “Leuke combi modern-oud”

  Geplaatst 04-11-2017

  Leuke stad die je zeker moet bezoeken indien je in Panama bent. Een bezoek aan het kanaal mag uiteraard niet ontbreken. Wij namen een taxi naar de Miraflores sluizen en waren precies op tijd om een mega groot containership er doorheen te zien gaan. Erg bijzonder om te zien hoe weinig ruimte er nog maar over is aan beide kanten van het kanaal.
  Daarna naar casco viejo, het oude stadsgedeelte om door te lopen naar de skyline van het nieuwe gedeelte. Erg indrukwekkend. Een fietstocht langs het kanaal is ook een aanrader.
  Zorg bij het boeken van een taxi dat je goed van tevoren een prijs afspreekt. Als je een goede, betrouwbare chauffeur gevonden heb, sla dan zijn nummer op en gebruik hem de rest van je verblijf, erg handig en omdat ze erg dankbaar zijn hiervoor heb je gelijk leuk contact en een soort gids.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 36 landen bezocht
  34 reviews
  12 waarderingen

  “Canal Pride”

  Geplaatst 29-10-2017

  Panama-Stad is de enige hoofdstad die ik in Midden Amerika heb bezocht. Deze stad heeft meerdere kanten; het kanaal, de wolkenkrabbers, het oude gedeelte en het tropische park vlakbij. Casco Viejo is een fijne verblijfplaats, met lekkere restaurantjes. Ik vond het een fijne stad, wel druk maar met een goede sfeer. De skyline is ‘s avonds ontzettend mooi om vanaf de andere kant van het water te bekijken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  26 reviews
  6 waarderingen

  “Indrukwekkende skyline in combinatie met geschiedenis en natuur”

  Geplaatst 29-10-2017

  Panama stad wordt door veel toeristen overgeslagen en dat is zonde. Omdat wij een retour geboekt hadden vanuit Panamastad, zijn we hier in totaal 5 dagen geweest. Zo zijn we natuurlijk naar het beroemde Panama-kanaal geweest. Een indrukwekkend kanaal is dit, waar dan ook wel veel toeristen waren. Dit was dan ook gelijk de enige stad waar we toeristen zagen.

  Na het kanaal hebben we de vismarkt en Casco Viejo bezocht. Het is niet moeilijk om de vismarkt te vinden, je moet gewoon de pelikanen volgen. De dag erna zijn we naar Panama Viejo gegaan, dit is lang geleden door Captain Morgan volledig vernield.

  Op de laatste dag van onze reis hebben we ook nog het Metropolitano Park bezocht. Heel apart dat je naast zo'n grote metropool, zo'n mooi park hebt, waar jeje volledig in de natuur waagt. Vanuit de top van dit park, heb je tussen de bomen door, een prachtig uitzicht op de skyline.

  Verder is het eten aardig aan de prijs in Panama-stad, terwijl het vervoer weer erg goedkoop is. Voor 25 cent kun je de hele stad doorreizen met de metro.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 20 landen bezocht
  13 reviews
  6 waarderingen

  “Indrukwekende metropool in de tropen”

  Geplaatst 28-10-2017

  Panama-stad was van de steden die ik bezocht heb een van de steden die met het meest bijgebleven is. De stad zelf staat vol met allerlei moderne wolkenkrabbers, een tip is om in hardrock hotel of de trump ocean club een drankje te doen het uitzicht vanaf deze torens is geweldig, aan de oceaanzijde zie je alle grote containerschepen wachten om het kanaal te mogen bezoeken en aan de andere kant de megastad. Ook is deze stad de ideale uitvalbasis voor allerlei dagtrips naar het panama kanaal, het soberania national park en de san blas eilanden. Maar zelfs in deze stad zelf is genoeg natuur te vinden in het Metropolitan Natural Park.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 41 landen bezocht
  26 reviews
  6 waarderingen

  “wereld stad met een tropische tint”

  Geplaatst 30-03-2017

  Grote moderne stad. Persoonlijk vond ik dat het weinig sfeer had behalve in het oude gedeelte van de stad. Hier is het hostel luna castle erg aan te raden en gaat iedereen heen. In de stad zelf zijn er ruines (kijk van te voren wel even of ze die dag open zijn), reis je met het openbaar vervoer (waar je een soort OV chipkaar voor nodig hebt), kun je heerlijk uiteten en is er een uitzichtpunt waar je een klein stukje naar boven kunt hiken. Hier heb je uitzicht over de stad, het panama kanaal met zijn reusachtige schepen en hangen er onderweg gigantische spinnen en heb je kans op luiaarden!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 52 landen bezocht
  46 reviews
  24 waarderingen

  “Oud, Nieuw, Water en Jungle”

  Geplaatst 11-03-2017

  In Panama vind je van alles wat, oude prachtige huisjes, afschuwlijke wolkenkrabbers, het mooie panamkanaal en de jungle.

  Wij hebben 3 van de 4 gezien.
  Het oude Panama is een prachige cultuurbelevnis met de oude bonte huisjes, de kerken en natuurlijke de lieve bewoners. Het nieuwe gedeelte is een moderne stad met wolkenkrabbers die vanaf het Panamakanaal de Skyline domineren. Geef mij maar het oude gedeelte.
  Het Panamakanaal is een belevenis op zich. Ik heb deze mogen meemaken vanaf een boot en dit is echt fantastisch. Van begin tot het eind wordt je overspoeld door indrukken. De sluizen passeren is gewoon ongelooflijk. Toen was de nieuwe grote sluis nog niet open maar nu wel dus nog een ervaring extra.
  Heerlijk voren op het dek gezeten en alles op me inlaten werken, de natuur, de bruggen, de sluizen en de rust.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Panama-Stad reiservaring en tips!

Ben jij in Panama-Stad geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Panama specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Groeps- en privérondreizen naar Panama of een combinatie met Costa Rica en Nicaragua.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Goedkope groeps- en individuele rondreizen in combinatie met Costa Rica en/of Nicaragua.
Bezoek website


Riksja Travel

Riksja Travel

Riksja Costa Rica biedt meerdere Panama bouwstenen waarmee je zelf je rondreis samenstelt.
Bezoek website

Meer Panama reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Privé-reizen op maat.
Bezoek website

Kras
Kras

Betaalbare individuele rondreis.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Avontuur op maat.
Bezoek website

TUI
TUI

All-inclusive vakanties.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Cultuurvakanties.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Panama

Alle bezienswaardigheden in Panama

Vliegtickets naar Panama


Meer over vliegen naar Panama

Hotels in Panama zoeken

Hotels in Panama zoeken

Boek je rondreis naar Panama

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Groeps- en privérondreizen.
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

Goedkope rondreizen.
Bezoek website

Riksja Travel
3. Riksja Travel

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek websiteBekijk 15 Panama rondreizen
Vanaf €917 incl. vliegticket

Vliegtickets Panama

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Panama
V.a. 466 Meer over vliegen naar Panama