27 Vakantiedagen

Overnachten in Slovenië – soorten accommodaties

In Slovenië vind je een divers aanbod aan accommodaties. Je hebt zowel hostels in steden als luxe hotels aan de kust. Ook zijn er volop campings. De accommodaties zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan in buurlanden als Italië en Oostenrijk.

Budget accommodaties (€8 – €20)

Tot de budget accommodaties in Slovenië behoort een staanplek op een camping, een kamer in een boerderij of een bed in een hostel. Campings zijn verdeeld over het hele land. Je kunt zowel een lege plek, om je eigen tent op te zetten, als een kant-en-klare tent huren. Een lege campingplek kost gemiddeld €5 per persoon. Boerderijen bieden kamers aan voor €15 per persoon inclusief ontbijt. In de grote en middelgrote steden vind je hostels. In deze hostels betaal je voor een bed op een gedeelde kamer ongeveer €20. In de bergen verblijf je voor gemiddeld €20 per persoon in een berghut.

Bekijk alle budget accommodaties in Slovenië.

Middenklasse accommodaties (€20 – €50)

Voor iets meer luxe kies je voor een guesthouse of hotel. Guesthouses vind je voornamelijk in kleine steden en dorpen. Hier betaal je gemiddeld €25 per persoon. In grote steden slaap je voor ongeveer €30 tot €50 per persoon in een hotelkamer met eigen badkamer. Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding! Op diverse campings vind je stacaravans of bungalowtenten binnen dit prijsniveau: kijk bijvoorbeeld hier bij Suncamp en Vacanceselect.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Slovenië.

Luxe accommodaties (€50 >)

In de grote steden vind je de bekende hotelketens waar je een comfortabele hotelkamer krijgt met eigen badkamer en ontbijt. De resorts langs de kust, en in de bergen, behoren ook tot de luxe accommodaties. Hier slaap je voor €50 tot €100 per persoon in een hotelkamer met all-inclusive faciliteiten. Een overnachting in een eigen appartement of privé-kamer kost gemiddeld €60 per persoon: onder meer TUI en de ANWB bieden diverse appartementen en hotels aan. Er zijn ook volop vakantiehuizen beschikbaar, kijk bijvoorbeeld bij Happy Home.

Bekijk alle luxe accommodaties in Slovenië.

Hotels in Slovenië zoeken

Hotels in Slovenië zoeken

Boek je vakantie naar Slovenië

TUI
1. TUI

‘Allround’ Slovenië aanbieder.
Bezoek website

Pharos Reizen
2. Pharos Reizen

Autorondreizen & actieve vakanties.
Bezoek website

ANWB Campings
3. ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek websiteBekijk Slovenië aanbiedingen
Vanaf €2041 incl. vliegticket

Vliegtickets Slovenië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Slovenië
V.a. 74