Nog maar weinig Nederlanders die naar Slovenië op vakantie gaan. Maar waarom niet? Het is er goedkoper dan in buurlanden als Italië en Oostenrijk, het is maar 1100 km rijden en de vriendelijke Slovenen ontvangen je met open armen. Mooie historische stadjes, wonderschone meren, ruige gebergten, groene wijnranken, wereldberoemde grotten en kastelen en een mooi stukje mediterraanse kust: Slovenië heeft álles in één compact geheel. Bezoek sowieso de kristalheldere meren van Bled en Bohinj, het National Park Triglav in de Sloveense Alpen, de prachtige wijnregio Vipava Valley en het idyllische havenplaatsje Piran. Of baseer jezelf in de wijde natuur van ongerept Oost-Slovenië!

Belangrijkste regio’s & mooiste bestemmingen

Slovenië heeft een oppervlakte van zo’n 20.000 vierkante kilometer en is daarmee ongeveer de helft zo klein als Nederland. Het land is verdeeld in een twaalftal statistische regio's, die samen weer vijf onofficiële historische regio’s vormen.

 • Top
  Ljubljana

  Ljubljana

  Groene en gezellige hoofdstad
  9 reviews

  Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië én de grootste stad van het land, al is dat relatief. Het is een leuke groene studentenstad met veel historie en gezelligheid. De stad wordt doorkruist door de Ljubjanica rivier, waaraan vele leuke restaurants en bars liggen.

  Lees meer >

 • Top
  Meer van Bled

  Meer van Bled

  Toeristenhighlight van Slovenië
  10 reviews

  Het Meer van Bled vormt een van de mooiste bezienswaardigheden van Slovenië. Het helderblauwe water omringd door intens groene bergen, de pittoreske huisjes, het enorme kasteel en het eilandje met de kerk: dit is een meer uit sprookjes! Maar: wel érg toeristisch…

  Lees meer >

 • Meer van Bohinj

  Meer van Bohinj

  Rustiger prachtmeer in de bergen
  2 reviews

  Een kristalhelder meer omringd door groene bossen en krijtstenen bergen: het Meer van Bohinj is een rustiger alternatief voor het meer toeristische Meer van Bled. Volgens de liefhebber zelfs nóg mooier, ook!

  Lees meer >

 • Oost-Slovenië

  Oost-Slovenië

  Bergvalleien, wijngaarden & spa’s
  0 reviews

  Oost-Slovenië is een veelzijdige regio. Het landschap varieert van vlak boerenland met kastelen en kerken tot met sneeuw bedekte bergtoppen en idyllische Alpenvalleien. Er zijn ook vele wijnvelden, je vindt er volop natuurlijke spa’s én historische Romeinse steden.

  Lees meer >

 • Piran

  Piran

  Idyllisch oud havenplaatsje
  1 review

  Piran is het mooiste en bekendste havenstadje aan de Sloveense kust, fraai gelegen op een smalle landtong. Door zijn Venetiaanse paleizen, licht-geverfde huizen en oud-Romeinse kerken doet Piran haast Italiaans aan.

  Lees meer >

 • Sloveense Alpen

  Sloveense Alpen

  Ongerept & vol actieve mogelijkheden
  3 reviews

  Het Sloveense deel van de Alpen strekt zich uit van de grens van Italië, langs de grens van Oostenrijk, richting Ljubljana. Een grotendeels ongerept prachtgebied met volop actieve mogelijkheden!

  Lees meer >

 • Sloveense Kust

  Sloveense Kust

  Korte kustlijn vol verrassingen
  2 reviews

  Slovenië heeft een korte kustlijn aan de Adriatische Zee waar een handjevol oude havenstadjes afgewisseld wordt met enkele stranden en resorts. De kuststrook is veel minder toeristisch dan die van bijvoorbeeld Kroatië, maar biedt meerdere highlights.

  Lees meer >

 • Vipava Valley

  Vipava Valley

  Het Toscane van Slovenië!
  0 reviews

  Vipava Valley is dé wijnregio van Slovenië, met lieflijke wijngaarden op lichtglooiende groene heuvels. Het is een actieve (wandelen, fietsen!) én culinaire bestemming: naast de vele wijnen worden hier ook de beste Sloveense kazen en worsten geproduceerd.

  Lees meer >

Vakanties naar Slovenië

Top-10 Slovenië reisorganisaties

Top 3 Slovenië specialisten

TUI

TUI

De bekendste ‘allround’ Slovenië aanbieder, met tientallen verschillende hotels, appartementen en campings plús meerdere autorondreizen.
Bezoek website


Pharos Reizen

Pharos Reizen

Pharos is onderdeel van de ANBW en specialiseert zich in autovakanties. Ze bieden meerdere bijzondere Slovenië autorondreizen en actieve vakanties, inclusief combinaties met buurlanden.
Bezoek website


ANWB Campings

ANWB Campings

Zoek, vergelijk en reserveer alle erkende ANWB campings in Slovenië. Actueel en betrouwbaar, geïnspecteerd door ANWB, beoordeeld door kampeerders.
Bezoek website


Meer Slovenië reisorganisaties

Kras
Suncamp
Prijsvrij
 Natuurreizen
De Vakantiediscounter
Novasol
Happy Home
Booking.com