27 Vakantiedagen

Vliegen naar Argentinië

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Argentinië via:

Argentinië is een populaire reisbestemming. Een rondreis door Argentinië begint bijna altijd in de hoofdstad Buenos Aires en eindigt daar ook vaak. Ezeiza International Airport in Buenos Aires is eigenlijk de enige logische aanvliegplek voor internationale vluchten vanuit Europa. Vanaf Amsterdam is de vliegduur naar Buenos Aires zo’n 13 uur met een rechtstreekse vlucht. Alleen KLM vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam. Reken op minimaal €800 à €900, maar vaak ook meer. Met een overstap zijn de vliegtickets naar Buenos Aires goedkoper en heb je meer opties, maar duurt de reis wel wat langer; vanaf €650 à €700 en minimaal zo’n 16 uur. Betaalbare mogelijkheden zijn er o.a. door te vliegen via de Verenigde Staten of bijvoorbeeld via Madrid met Iberia. Vanuit Europa vliegen ook Aerolíneas Argentinas (Madrid, Barcelona, Rome), Lufthansa (Frankfurt), British Airways (Londen), Turkish Airlines (Istanbul) en Air France (Parijs) rechtstreeks op Buenos Aires.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Argentinië

  • Check ook de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. Iberia heeft vaak goeie aanbiedingen als het om Argentinië gaat.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer dan altijd of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.
  • Check ook altijd de vertrekprijzen vanaf andere grote internationale vliegvelden rond Nederland, zoals Brussel, Düsseldorf of Keulen.

Vliegen vanuit andere landen in Zuid-Amerika

Een Argentinië reis valt goed te combineren met andere Zuid-Amerikaanse landen. Vanuit buurland Brazilië is het gemakkelijk om bijvoorbeeld vanaf Rio de Janeiro naar Buenos Aires te vliegen. Ook vanuit andere Zuid-Amerikaanse steden zoals Caracas (Venezuela), Quito (Ecuador), Bogotá (Colombia), Lima, Santa Cruz de la Sierra (Bolivia), Cochabamba (Bolivia), Santiago de Chile (Chili) en Montevideo (Uruguay) gaan er rechtstreekse vluchten naar Buenos Aires. De meeste enkele vluchten kosten grofweg rond de €300 a €400, afhankelijk van wanneer je boekt. Kom je vanuit Midden-Amerika, dan kan dit rechtstreeks vanuit Mexico City (met Aeromexico) of Panama-Stad (met Copa Airlines).

Binnenlandse vluchten Argentinië

Vanwege de grootte van het land zijn er veel binnenlandse vluchten beschikbaar in Argentinië. Deze zijn meestal prijzig! De grootste maatschappij is Aerolineas Argentinas en zij vliegt op nagenoeg elke bestemming. De belangrijkste vliegvelden van Argentinië zijn:

Buenos Aires Ezeiza International Airport

De internationale luchthaven ligt op ongeveer drie kwartier rijden van het centrum van Buenos Aires en wordt gebruikt voor internationale en binnenlandse vluchten.

Buenos Aires Jorge Newbery Airport

Het tweede vliegveld van Buenos Aires verzorgt alleen binnenlandse vluchten en ligt in het centrum, bij Palermo.

Ushuaia Malvinas Argentinas International Airport

Dit vliegveld ligt maar 4 km vanaf het centrum van Ushuaia. Het heeft vooral binnenlandse vluchten en vluchten naar Chili.

Comandante Armando Tola International Airport

Het vliegveld voor de internationale (vooral Chili) en binnenlandse vluchten naar El Calafate en Nationaal Park Los GlaciaresEl Calafate en Nationaal Park Los Glaciares. Het ligt 20 km buiten het centrum van El Calafate. Er zijn rechtstreekse vluchten naar o.a. Buenos Aires, Rosaria, Puerto Iguazú, Ushuaia en Rio Grande.

Airport Iguazú

Het vliegveld bij de Iguazu FallsIguazu Falls heeft meerdere binnenlandse vluchten per dag van en naar Buenos Aires.

Francisco Gabrielli International Airport de Mendoza

Ligt op 8 km van het centrum van Mendoza, het wordt gebruikt voor internationale en binnenlandse vluchten naar Santiago de Chile en Buenos Aires.

Vliegtickets naar Argentinië boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Argentinië boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Argentinië niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Argentinië vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Argentinië via:

Bezienswaardigheden Argentinië

Alle bezienswaardigheden in Argentinië

Vliegtickets naar Argentinië


Hotels in Argentinië zoeken

Hotels in Argentinië zoeken

Boek je rondreis naar Argentinië

ANWB Vakanties
1. ANWB Vakanties

Individueel & groeps.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
3. Shoestring

On a budget.
Bezoek websiteBekijk Argentinië rondreizen
Vanaf €2979 incl. vliegticket

Vliegtickets Argentinië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Argentinië
V.a. 518

Volg ons op Facebook