• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Argentinië bezienswaardigheden en highlights

Argentinië is groot, héél groot. En enorm divers, qua natuurschoon en steden. Van uitgestrekte grasvlaktes en grote woestijnlandschappen tot ruige bergen en meren, gletsjers en ’s werelds spectaculairste watervallen; van kleurrijke koloniale steden tot Zwitsers aandoende bergdorpjes en swingende metropolen. Ervaar zeker ook het authentieke boerenleven van echte Gauchos, woon een Asado bij (een typisch Argentijnse bbq), leer over de indianencultuur en dans de tango tot ver in de nacht. Argentinië swingt en boeit, iedere keer weer.

Belangrijkste regio’s & bestemmingen

Het imposante Argentinië heeft de toerist énorm veel te bieden. Dit zijn enkele van de mooiste plekken en highlights.

Top
Buenos Aires

Buenos Aires

Tango, steaks en ‘La Boca’

28 reviews

Buenos Aires is dé stad van de tango, de steaks, Evita en Maradona. De meest Europees aandoende stad van Latijns-Amerika, groot maar ook gezellig! Tijdens een reis naar Argentinië kan en mag een verblijf in deze kleurrijke hoofdstad niet ontbreken.

Lees meer >

El Calafate & Los Glaciares

El Calafate & Los Glaciares

Machtige gletsjers

9 reviews

El Calafate ligt in het zuidoosten van Argentinië, in Patagonië, en vormt de populairste uitvalsbasis voor excursies naar het imposante National Park Los Glaciares en zijn beroemde Perito Moreno gletsjer.

Lees meer >

Top
El Chaltén

El Chaltén

Natuur- en wandeldroom

4 reviews

El Chaltén is minder bekend dan El Calafate, maar misschien wel een nóg mooiere uitvalsbasis voor het Los Glaciares National Park. De omgeving is hier sprookjesachtig en een absolute droom voor de natuur- en wandelliefhebber.

Lees meer >

Iguazu Falls

Iguazu Falls

Machtige watervallen

14 reviews

De Iguazu Falls bevinden zich op de grens van Argentinië en Brazilië en vormen samen de grootste verzameling watervallen ter wereld. Een onmiskenbaar hoogtepunt voor iedereen die door Argentinië (of Brazilië) reist.

Lees meer >

Mendoza

Mendoza

De wijnregio

8 reviews

Argentijnse wijnen zijn wereldberoemd en worden graag gedronken. Mendoza en zijn bergachtige omgeving vormen hét wijngebied van Argentinië, een absolute must voor wijn- én bergliefhebbers.

Lees meer >

Patagonië

Patagonië

Ruige landschappen

4 reviews

Patagonië is voor velen een bucket-list-bestemming. De enorme bergregio vormt het zuiden van Argentinië en Chili en heeft een adembenemende natuur vol spectaculaire bergpieken, machtige gletsjers en schitterende meren en rivieren.

Lees meer >

Puerto Madryn

Puerto Madryn

Zeedieren spotten

3 reviews

Ten zuiden van Buenos Aires, aan de Atlantische kust, ligt Puerto Madryn. Niet alleen is het een fijne badplaats, ook kun je vanuit hier walvissen en andere bijzondere zeedieren spotten bij het schiereiland Valdés.

Lees meer >

Ushuaia

Ushuaia

Einde van de wereld

4 reviews

Ushuaia is de meest zuidelijke stad van de wereld, op het zuidelijkste puntje van het Argentijnse Patagonië. De zee over en je bent op Antarctica. Een unieke plek omringd door prachtige natuur.

Lees meer >

Top 3 Argentinië specialisten

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties biedt meerdere privé-rondreizen door Argentinië, maar ook groepsrondreizen die Argentinië combineren met Chili en/of Brazilië.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Het geliefde Djoser biedt 3 uitgebreide rondreizen naar Argentinië, inclusief combinaties met Chili en Peru.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Budgetreizen vol vrijheid. Shoestring biedt avontuurlijke reizen (groeps óf individueel) incl. Patagonië trekkings en Ushuaia expedities.
Bezoek website


Meer Argentinië reisorganisaties

Riksja Argentinië
Sawadee
Tenzing Travel
Koning Aap
SNP Natuurreizen
SRC Reizen
Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief