27 Vakantiedagen

Botswana is met zijn unieke en indrukwekkende Okavango Delta, uitgestrekte Kalahari-woestijn en geprezen Chobe National Park één van de beste safari-landen ter wereld. Het toetje: de fantastische Victoriawatervallen op de grens met Zambia. Reizen in en naar Botswana is echter relatief duur. Het land is exclusiever en wordt minder massaal bezocht, zeker in vergelijking met landen als Zuid-Afrika, Kenia of Tanzania. In Botswana en ook buurland Zambia zijn diverse ‘luxe tented camps’ of lodges die alleen per luxe fly-in-safari bereikbaar zijn. Betaalbaarder kampeersafariplekken zijn er – meer aan de rand van de parken – maar minder in getale. Een reis naar Botswana is goed te combineren met Namibië, Zuid-Afrika of Zimbabwe.

Belangrijkste regio’s & bestemmingen

Botswana biedt de reiziger enkele onmiskenbare hoogtepunten. Hier een overzicht van de belangrijkste en populairste bestemmingen.

 • Top
  Central Kalahari Game Reserve

  Central Kalahari Game Reserve

  Uitgestrekt wildpark
  3 reviews

  Het Central Kalahari Game Reserve is het grootste en meest uitgestrekte wildpark van zuidelijk Afrika. Lange tijd was het afgelegen park zelfs gesloten voor toerisme, maar sinds de jaren ’90 is het door reizigers te bezoeken.

  Lees meer >

 • Top
  Chobe National Park

  Chobe National Park

  Kuddes olifanten
  16 reviews

  Het Chobe National Park is met een oppervlakte van 10.566 km2 het tweede grootste wildreservaat van Botswana. Chobe National Park is vernoemd naar de Chobe Rivier en staat vooral bekend om zijn grote kuddes olifanten.

  Lees meer >

 • Gaborone

  Gaborone

  Moderne hoofdstad
  0 reviews

  Gaborone is de hoofdstad van Botswana en telt ongeveer 250.000 inwoners. Het ligt op slechts 15 kilometer van de Zuid-Afrikaanse grens en heeft één van de meest stabiele economieën in Afrika door met name de diamantwinning en –handel.

  Lees meer >

 • Makgadikgadi Pans National Park

  Makgadikgadi Pans National Park

  Eindeloze zoutvlaktes
  3 reviews

  De Makgadikgadi zoutpannen in Botswana vormen de overblijfselen van het grootste meer van Afrika dat miljoenen jaren geleden werd gevormd. Met 16.000 km2 is dit de grootste zoutvlakte ter wereld.

  Lees meer >

 • Maun

  Maun

  Uitvalsbasis voor de nationale parken
  4 review

  Maun is de toerismehoofdstad van Botswana. Ook al is het stadje zelf niet veel bijzonders, het is wel dé uitvalsbasis voor zo’n beetje alle grote beroemde nationale parken van Botswana.

  Lees meer >

 • Moremi Game Reserve

  Moremi Game Reserve

  Gevarieerde landschap vol wild
  7 reviews

  Het Moremi Game Reserve is in 2008 uitgeroepen tot beste wildreservaat van Afrika. Het reservaat is vernoemd naar naar Chief Moremi van de BaTwana stam en staat bekend om zijn gevarieerde landschap en om het vele wild dat er huist.

  Lees meer >

 • Top
  Okavango Delta

  Okavango Delta

  Grootste delta ter wereld
  24 reviews

  Het Okavangomoeras is de grootste binnenlandse delta ter wereld. Een spectaculair stuk natuur met eindeloze rivierarmen en moerassen, waar een enorme variatie aan wild leeft. Het gebied staat bekend om zijn grote kuddes buffels en troepen leeuwen.

  Lees meer >

Rondreizen naar Botswana

Top 3 Botswana specialisten

Djoser

Djoser

Specialist in avontuurlijke groepsreizen met veel individuele vrijheid. Tip: hun 24-daagse reis Zuid Afrika, Botswana & Namibië!
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing kun je kiezen uit zowel kampeerreizen in groepsvorm als privé-rondreizen Botswana, of luxe reizen op maat.
Bezoek website


Riksja Namibië

Riksja Namibië

Stel zelf de individuele Botswana en/of Namibië reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een rondreis.
Bezoek website


Meer Botswana reisorganisaties

Shoestring
Sawadee
SNP Natuurreizen
ANWB Vakanties
Jambo Safari Club
Koning Aap
Mooi Vakanties
Van Verre
Hotels Botswana

Hotels in Botswana

Vergelijk hier alle hotels in Botswana

Bekijk hotels

Meer over hotels in Botswana

Reisaanbiedingen Botswana

Botswana reisaanbiedingen

Bekijk alle Botswana rondreizen