27 Vakantiedagen

Overnachten in Botswana – soorten accommodaties

Botswana heeft weinig middenklasse accommodaties, omdat men massatoerisme wil ontmoedigen. Backpacker hostels zijn vrijwel alleen te vinden in de stad Maun. Vaak is er alleen de keuze tussen kamperen of verblijven in een luxe accommodatie.

Budget accommodaties (€5 – €15)

Voor wie op budget wil reizen of wil backpacken door Botswana, is qua overnachten eigenlijk kamperen de enige mogelijkheid. Het is mogelijk om met eigen camper of tent op een campsite te staan, maar op sommige campsites zijn de tenten al opgezet. Campsites zijn te vinden in grote steden en rondom de nationale parken. Faciliteiten hebben de campsites niet. Alleen in Maun zijn enkele backpacker hostels te vinden.

Bekijk alle budget accommodaties in Botswana.

Middenklasse accommodaties (€20 – €150)

Middenklasse hotels zijn in Botswana bijna niet te vinden. In de meeste grote steden staan wellicht één of twee van dit soort hotels. Deze dienen bij voorkeur vooraf geboekt te worden vanwege het schaarse aanbod.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Botswana.

Luxe accommodaties (€150 >)

Botswana staat bekend om zijn luxe lodges op unieke locaties. Met name rond de Okavango Delta en het Chobe National Park staan veel ultra all-inclusive resorts. Voor wie het geld heeft, zijn de luxe lodges het geld meer dan waard door bijvoorbeeld de uitzichten op de rivier, het eten, de faciliteiten en de sfeer. In de nationale parken of privé concessies bevinden zich luxe lodges of tented camps met bijvoorbeeld een zwembad, airco en uitstekend eten. Al deze lodges en resorts zijn duurzaam gebouwd om het ecosysteem zo min mogelijk aan te tasten.

Bekijk alle luxe accommodaties in Botswana.

Hotels in Botswana zoeken

Hotels in Botswana zoeken

Boek je rondreis naar Botswana

Djoser
1. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Kampeerreizen of reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Namibië
3. Riksja Namibië

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek websiteBekijk Botswana rondreizen
Vanaf €3007 incl. vliegticket

Vliegtickets Botswana

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Botswana
V.a. 830