27 Vakantiedagen

Vliegen naar Botswana

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Botswana via:

Vrijwel alle internationale vluchten in Botswana komen aan op het Sir Seretse Khama International Airport in de hoofdstad Gaborone of op Maun Airport in de stad Maun. Vanuit Gaborone is het Central Kalahari Game Reserve goed aan te reizen. Vliegen op Maun is aan te raden bij een bezoek aan de Okavango Delta en het Moremi Game Reserve. Ook het Chobe National Park en de Makgadikgadi zoutpannen bevinden zich vanuit Maun op rijafstand.

Vliegroutes

Een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland naar Botswana is er niet. Een vlucht vanaf Amsterdam met KLM en één of twee tussenstops duurt gemiddeld 16 uur. Een retourticket is verkrijgbaar vanaf zo’n €900. Vliegen vanaf Düsseldorf of Brussel is ook mogelijk, maar ook daar vandaan vertrekken geen rechtstreekse vluchten.

Vliegen vanuit andere landen in Afrika

Zuidelijk Afrika is het best met een 4WD te verkennen, maar vliegen van land naar land is natuurlijk ook een mogelijkheid. Vanuit aangrenzende landen Namibië (Windhoek), Zuid-Afrika (Johannesburg) en Zimbabwe (Victoria Falls en Harare) vertrekken geregeld vluchten naar Gaborone, Botswana. Een enkeltje, inclusief tussenstop, Windhoek – Gaborone kost gemiddeld tussen de €200 en €450.

Binnenlandse vluchten in Botswana

De nationale luchtvaartmaatschappij is Air Botswana, deze vliegt ook internationaal naar Namibië, Zimbabwe en Zuid-Afrika. De steden Maun, Kasane en Francistown hebben een eigen vliegveld met binnenlandse vluchten en een enkele internationale vlucht. De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door Air Botswana en door particulieren. Particulieren verzorgen de binnenlandse vluchten met fly-in vliegtuigjes naar bijvoorbeeld lodges en campsites in de Okavango Delta. Botswana heeft dan ook een uitgebreid netwerk van particuliere vliegmaatschappijtjes. Goedkoop binnenlands vliegen, zit er niet in. Een enkeltje Gaborone – Maun bijvoorbeeld kost minimaal €250.

Vliegvelden in Botswana

Botswana beschikt over vier luchthavens waar internationale en binnenlandse vluchten door Air Botswana en particulieren worden verzorgd.

Sir Seretse Khama International Airport

Sir Seretse Khama International Airport is de centrale luchthaven van Botswana en ligt op 15 kilometer ten noorden van de hoofdstad Gaborone. Luchtvaartmaatschappijen Air Botswana, Kenya Airways, South African Airways, Ethiopian Airlines en particulieren maken gebruik van dit vliegveld. Het is een moderne luchthaven met een bar, restaurant, geldwisselkantoor, autoverhuur en een taxfreeshop.

Maun Airport

Maun Airport ligt op drie kilometer van de stad Maun. Vanaf hier is het mogelijk om binnenlands naar Gaborone en Kasane te vliegen, maar ook internationaal naar Johannesburg in Zuid-Afrika en naar Windhoek in Namibië.

Kasane Airport

Kasane Airport ligt op zeven kilometer van de stad Kasane. Vanaf hier is het mogelijk om binnenlands naar Gaborone en Maun te vliegen, maar ook internationaal naar Johannesburg in Zuid-Afrika.

Francistown Airport

Francistown Airport ligt in de stad Francistown. Vanaf hier is mogelijk om binnenlands te vliegen naar Gaborone en internationaal naar de luchthaven van Johannesburg in Zuid-Afrika. De luchthaven beschikt over een taxfreeshop.

Vliegtickets naar Botswana boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Botswana boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Botswana niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Botswana vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagenen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Botswana via:

Bezienswaardigheden Botswana

Alle bezienswaardigheden in Botswana

Vliegtickets naar Botswana


Hotels in Botswana zoeken

Hotels in Botswana zoeken

Boek je rondreis naar Botswana

Djoser
1. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Kampeerreizen of reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Namibië
3. Riksja Namibië

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek websiteBekijk Botswana rondreizen
Vanaf €3007 incl. vliegticket

Vliegtickets Botswana

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Botswana
V.a. 830

Volg ons op Facebook