27 Vakantiedagen

Reizen binnen Canada – openbaar vervoer & transport

Het wegennetwerk in de VS is goed en het land is makkelijk bereisbaar. Vanwege de grote afstanden zijn binnenlandse vluchten aan te raden. Andere mogelijkheden zijn vervoer per bus of trein.

Bussen

De bussen in Canada zijn over het algemeen goedkoop, comfortabel, schoon en betrouwbaar. Er is altijd airco aanwezig en op lange afstanden een toilet. Reizen per bus is een ervaring op zich, je ontmoet de meest uiteenlopende soorten mensen. De bekendste busmaatschappij is Greyhound, een andere grote maatschappij is Trailways. De bus doet alle grote steden aan, maar het is ook mogelijk om op meer afgelegen gebieden te komen. Een rit van bijvoorbeeld Calgary naar Vancouver kost rond de €67.

Vliegen

Er zijn binnen Canada voldoende binnenlandse vluchten te boeken tussen de grote steden. De belangrijkste maatschappij is WestJet. Binnen het oosten of westen vliegen kost tussen de €200 en €300, tussen Oost- en West-Canada kost een ticket ongeveer €500.

Treinen

Canada heeft meer van 40.000 kilometer spoor, de nationale spoorwegmaatschappijen Amtrak en VIA rail brengen je naar alle uithoeken van het land. De bekendste treinreizen van het land zijn de Rocky Mountaineer en de Whistler Mountaineer.

Auto & motor

Canada is goed te bereizen per auto of motor, roadtrips door het land zijn dan ook de populairste en meest flexibele manier van reizen. De afstanden zijn echter groot, houd hier rekening mee met het plannen van je reis.

Lokaal vervoer

Het lokale vervoer binnen de steden bestaat voornamelijk uit taxi’s en bussen en metro’s. Openbaar vervoer is over het algemeen goedkoop, vaak kun je ook week- of weekendkaarten krijgen waarmee je onbeperkt kunt reizen. Taxi’s werken over het algemeen met een meter, het valt te proberen om vooraf een prijs af te spreken maar niet alle chauffeurs werken hieraan mee.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Canada specialisten

TUI

TUI

TUI is de grootste en bekendste reisorganisatie van Nederland en biedt diverse flydrives en rondreizen door Canada aan, zowel individueel als in groepsvorm. Met ook speciale 'singlereizen'!
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Een échte Canada-specialist met een breed scala aan vaststaande rondreizen door zowel west- als oost-Canada. Je kunt er ook je privé-rondreis op maat laten maken! Vrijblijvende adviezen & offertes.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Avontuurlijke reizen-specialist Djoser heeft fraaie Canada rondreizen, zowel met verblijf in hotels als uitgebreide 'kampeerrondreizen'. Ook biedt Djoser speciale Canada familiereizen aan!
Bezoek website

Meer Canada reisorganisaties

Riksja Canada
Riksja Canada

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

BBI Travel
BBI Travel

Buiten gebaande paden.
Bezoek website

Canadaplus.nl
Canadaplus.nl

Pure Canada specialist.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP

Avontuurlijke en actieve reizen.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties
De Jong Intra Vakanties

Individuele en groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Kampeerreizen & internationale groep.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Canada

TUI
1. TUI

Individuele rondreizen en groepsreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Advies op maat!
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groeps- en kampeerreizen.
Bezoek websiteBekijk Canada rondreizen
Vanaf €173 incl. vliegticket

Vliegtickets Canada

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Canada
V.a. 400