In Glacier National Park geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 2 Glacier National Park reiservaringen

Glacier National Park

Glacier National Park ligt in het zuidwesten van Canada in Brits-Columbia, een stukje ten westen van het bekendere Banff National Park en weer iets onder het Jasper National Park. Het voor Canadese begrippen relatief kleine nationale park (1.349 km²) moet niet verward worden met Glacier National Park in de Verenigde Staten, al vertonen de landschappen enige gelijkenissen. Glacier National Park of Canada – zoals het officieel en volledig heet – is het op twee na oudste park van Canada. Hoogste punt is Mount Dawson met zijn 3377 meter. Meer dan honderd gletsjers voeden hier kristalheldere meren en riviertjes. Het vochtige klimaat zorgt voor dichte bebossing en de perfecte leefomgeving voor onder meer de grizzlybeer, berggeit, bergkariboe en diverse bijzondere vogelsoorten. Glacier National Park kent veel sneeuwval, ook lawines komen hier regelmatig voor. Overnachten kan op een aantal campsites en in enkele berghutjes, al kiezen de meeste bezoekers voor alleen een dagbezoek.

Vliegtickets Canada

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Canada
V.a. 403 Meer over vliegen naar Canada

Overnachten in Canada

Vergelijk alle hotels in Canada
Bekijk hotels
Glacier National Park, Canada

Het Glacier National Park. Fotocredit: Uspn, CC BY-SA 3.0.

Wandelroutes & bezienswaardigheden Glacier National Park

Voor zowel wandelliéfhebbers als meer geoefende hikers en klimmers is het Canadese Glacier National Park de hemel: er zijn talloze korte en meer uitdagende wandelroutes.

Trans-Canada Highway

De beroemde Trans-Canada Highway doorkruist het Glacier National Park voor circa veertig kilometer: een uitstekende manier om de omgeving op vier wielen te ontdekken. Langs deze weg liggen diverse voorzieningen, bezienswaardigheden en startpunten van wandelroutes.

Trans-Canada Highway

De Trans-Canada Highway in de buurt van Rogers Pass.

Hemlock Grove Trail

Deze korte wandeling is één van de eersten die je tegenkomt als je via de west-ingang het park binnenrijdt. Het pad wordt gevormd door een houten boardwalk en is ook goed toegankelijk voor minder validen. Het is maar 400 meter lang en voert je dwars door een dichtbegroeid, vochtig boslandschap vol cederbomen.

Rockgarden Trail

Deze wandelroute van ongeveer een half uur voert je terug naar de laatste ijstijd. Je loopt langs diverse velden vol keien die hier toen terecht zijn gekomen. Aan het Rockgarden Trail heb je tevens kans op het spotten van grizzlyberen en zwarte beren. De tocht leidt je naar een prachtig uitzichtpunt, vanuit hier kijk je uit over meerdere gletsjers en de Rogers Pass.

Grizzlybeer in het Glacier National Park

Grizzlybeer in het Glacier National Park.

Rogers Pass

De 1382 meter hoge Rogers Pass is een belangrijke bergpas in de geschiedenis van Canada. Het is niet alleen een van de mooiste stukken van de Trans-Canada Highway, maar ook een belangrijke historie locatie in de spoorweggeschiedenis. Bij het aanleggen van de spoorlijn over de Rogers Pass, destijds een belangrijke nieuwe verbinding tussen West- en Oost-Canada, kwamen eind 19e eeuw meer dan 250 werkers om het leven. De pas is nu een nationaal monument. In het Rogers Pass Discovery Centre leer je over de geschiedenis en zie je tentoonstellingen over wilde dieren. Bij het centrum start het rolstoelvriendelijke Abandoned Rails Trail, dat je over een kleine 3 km via de verlaten spoorweg naar het Summit monument voert.

Rogers Pass, Glacier National Park

De Rogers Pass. Fotocredit: Uspn, CC BY-SA 3.0.

Balu Pass Trail

Ook dit pad start bij het Rogers Pass Centre. Het is een pittige uitdaging voor de meer ervaren wandelaar en klimmer. De Balu Pass overbrugt een hoogteverschil van 800 meter over een totale lengte van bijna 13 kilometer (heen en terug). Je wandelt door het leefgebied van de beren, grote kans dat je in de bossen of langs de beekjes een beer kunt spotten. De trail eindigt op de top van Balu Pass, waar je schitterende uitzichten hebt op ijsvelden, bergtoppen en gletsjers.

Balu Pass Trail, Glacier National Park

De Balu Pass Trail. Fotocredit: playoutsideguide.com.

Great Glacier Trail

De Great Glacier – tegenwoordig ook wel Illecillewaet Glacier genoemd – is één van de bekendste gletsjers van het park. Er voeren diverse wandelroutes naartoe. De korte Great Glacier trail leidt je via een 2 uur durende tocht over ruim 300 meter hoogteverschil naar de gletsjer. De ervaren wandelaar kan kiezen voor de gehele trail, die ruim vier uur in beslag neemt en meer uitdagend is.

Illecillewaet Glacier

De Illecillewaet Glacier.

Bear Creek Falls Trail

Een andere goede kans op het spotten van beren maak je tijdens het belopen van het korte Bear Creek Falls Trail (1,6 km heen en terug), waarbij je afdaalt naar een mooie waterval. Hier komen de Beaver River en de Connaught Creek samen, plaatsen waar regelmatig beren te vinden zijn.

Abbott Ridge Trail

Het Abbott Ridge Trail is bijna 14 kilometer lang: een stevige en pittige wandeling die je tot ver boven de boomgrens leidt. Al lopend passeer je Marion Lake, van waaruit een zijweg naar een schitterend uitzichtpunt leidt over de Trans-Canada Highway. In totaal overbrug je meer dan 1000 meter hoogteverschil, waarmee dit één van de meest uitdagende wandelingen in het Glacier National Park is. Reken op minimaal 6,5 uur zonder stoppen. In de lente is de route in verband met de sneeuw ingekort.

Abbott Ridge Trail, Glacier National Park

De Abbott Ridge Trail. Fotocredit: Uspn, CC BY-SA 3.0.

Reizen naar het Glacier National Park – Hoe kom je er?

Het Glacier National Park kan je zowel vanuit het oosten als het westen bereiken via de Trans-Canada Highway, die het park doorkruist over een lengte van 40 kilometer. Wie vanuit het oosten komt combineert Glacier vaak met het beroemde Banff National Park, waar de Trans-Canada Higway ook doorheen loopt. Een half uurtje doorrijden ten westen van Glacier ligt trouwens ook het kleine Nationaal park Mount Revelstoke, geliefd om zijn spectaculaire autorit (ca 26km) naar de top.

>Tip: wanneer je in het voor- of najaar gaat is het verstandig om te informeren naar de condities van de wegen en paden in verband met sneeuwval.

Glacier National Park, Canada

De meest logische stad om op te vliegen voor een bezoek aan Glacier National Park is Calgary. Vanaf zo’n €650 (met overstap) of €800 (rechtstreeks) heb je een losse vliegticket naar Calgary vanuit Amsterdam, Düsseldorf of Frankfurt. Flydrive-combinaties naar Calgary vind je o.a. hier bij WTC.nl of boek hier een camperreis met vliegticket en camperhuur tezamen.

Top 3 Canada specialisten

TUI
TUI

Meer dan 25 verschillende individuele rondreizen en groepsreizen aan door Canada.
Bezoek website

Kras
Kras

Scherp geprijsde individuele flydrives en groepsrondreizen naar Canada, incl. USA-combi’s.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Canada, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website

Beste reistijd Glacier National Park

In het Glacier National Park of Canada valt het gehele jaar veel neerslag, sneeuwt het met regelmaat en ligt de gemiddelde temperatuur relatief gezien laag. Het sneeuwseizoen loopt van oktober tot en met juni, in de zomermaanden juli en augustus zijn de temperaturen het meest aangenaam met een gemiddelde van plus minus 20 graden.

Reisinspiratie

Alle Canada artikelen

Canada rondreis aanbiedingen

2 Glacier National Park reiservaringen en tips • 20 landen bezocht
  56 reviews
  23 waarderingen

  “Massatoerisme, op een leuke manier”

  Geplaatst 23-12-2018

  Het bezoek aan de NP was voor ons vooral het bezoek aan de gletscher. We hadden van tevoren geboekt, zodat we niet in de rij hoefden te staan en we konden goed parkeren op de (grote) parkeerplaats.

  De tour an sich zit prima in elkaar. Je wordt met de bussen van de een naar de andere plek gereden, hebt genoeg tijd op de gletscher en het is best informatief en erg indrukwekkend.

  Er bezoeken echt honderden, misschien wel duizenden mensen per dag deze attractie. Ze kunnen dat prima aan, het voelt niet te druk, er is tijd genoeg en alles is goed geregeld, maar het blijft wel wat massaal.

  Toch zou ik deze tour niet overslaan, als ik van Jasper richting Banff zou rijden.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  52 reviews
  9 waarderingen

  “Prachtig”

  Geplaatst 20-10-2017

  De route hier naartoe alleen al is de moeite waard. Bij elke bocht wil je het liefst weer stoppen en foto's maken. Een aanrader bij Glacier vonden wij de glacier walk. Hierbij ga je met een gids een stuk de glacier op. Er wordt veel over verteld, wat indrukwekkend is, maar ook zorgwekkend, gezien de toestand van de gletsjers.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Glacier National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Glacier National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Canada specialisten

TUI

TUI

TUI biedt meer dan 25 verschillende individuele rondreizen en groepsreizen aan door Canada, de meeste met eigen huurauto.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras heeft een uitgebreid aanbod aan scherp geprijsde individuele flydrives en groepsrondreizen naar Canada, incl. USA-combi’s.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Canada, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website

Meer Canada reisorganisaties

Riksja Canada
Riksja Canada

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

BBI Travel
BBI Travel

Buiten gebaande paden.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel en op maat.
Bezoek website

Canadaplus.nl
Canadaplus.nl

Pure Canada specialist.
Bezoek website

Askja Reizen
Askja Reizen

Je Canada reis op maat.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP

Avontuurlijke en actieve reizen.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties
De Jong Intra Vakanties

Individuele en groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Kampeerreizen & internationale groep.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Canada

Alle bezienswaardigheden in Canada

Vliegtickets naar Canada


Meer over vliegen naar Canada

Hotels in Canada zoeken

Hotels in Canada zoeken

Boek je rondreis naar Canada

TUI
1. TUI

Individuele rondreizen en groepsreizen.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Individuele flydrives en groepsrondreizen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
3. FOX Verre Reizen

Privérondreizen.
Bezoek websiteBekijk 283 Canada rondreizen
Vanaf €683 incl. vliegticket

Vliegtickets Canada

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Canada
V.a. 403 Meer over vliegen naar Canada