27 Vakantiedagen

Goedkoop vliegen naar Canada

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Canada via:

Er zijn vele mogelijkheden om naar Canada te vliegen. De populairste aanvlieghavens in het oosten zijn Toronto en Montreal, in het westen zijn dit Calgary en Vancouver. De gemiddelde ticketprijzen liggen tussen de €500 en de €900, afhankelijk van de afstand (Oost-Canada is dichterbij en dus goedkoper dan West-Canada) en het seizoen. Air Transat is de grootste chartermaatschappij en vliegt in het hoogseizoen meerdere keren per week vanaf Schiphol naar Toronto, Calgary en Vancouver. Ook TUIfly is een chartermaatschappij en vliegt van juni tot september twee keer per week naar Toronto. De KLM vliegt het hele jaar door non-stop op Vancouver, Calgary, Montreal en Toronto. De grootste lijndienstmaatschappij van Canada is Air Canada, met deze maatschappij kun je naar vrijwel elke luchthaven in Canada vliegen. Vanuit Schiphol vlieg je met deze maatschappij via Londen of Frankfurt.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Canada

  • Check de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. In de zomer kan het voordeliger zijn om een chartervlucht te boeken.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.
  • Kijk verder dan Schiphol. Het kan goedkoper zijn om naar Canada te vliegen vanuit bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf.
  • Hoewel dit meer tijd en moeite kost, geldt over het algemeen dat 1 of meerdere keren overstappen je ticket een stuk voordeliger maakt.
  • Houdt de vergelijkingssites in de gaten. Hier kun je snel een vergelijking maken tussen vele maatschappijen en verschillende periodes.

Binnenlandse vluchten Canada

Er zijn binnen Canada voldoende binnenlandse vluchten te boeken tussen de grote steden. De belangrijkste maatschappij is WestJet. Binnen het oosten of westen vliegen kost tussen de €200 en €300, tussen Oost- en West-Canada kost een ticket ongeveer €500.

Toronto Pearson International Airport

De grootste en drukste luchthaven van Canada verwerkt jaarlijks miljoenen passagiers. Dit vliegveld ligt ten westen van Toronto in Missisauga en heeft drie terminals die verbonden zijn met buspendels.

Vancouver International Airport

De op één na grootste luchthaven van Canada en één van de acht vliegvelden vanwaar je naar Amerika kunt vliegen. Het vliegveld ligt 12 kilometer van het stadscentrum en is een belangrijke ‘hub’ voor Air Transat, Air Canada en West-Jet.

Calgary International Airport

De internationale luchthaven van Alberta. Een belangrijke aanvlieghaven voor vluchten uit Europa, Calgary is vaak het startpunt voor reizen door de Rocky Mountains.

Montreal-Pierre Elliott Trudeau International Airport

Gelegen in Dorval op het Ile de Montreal, op ongeveer 20 kilometer van Montreal. De luchthaven doet dienst als aanvlieghaven voor Montreal maar ook voor grote delen van de provincie Quebec en Ottawa.

Vliegtickets naar Canada boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Canada boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Canada niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Dusseldorf.

Bij het zoeken naar Canada vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Canada via:

Bezienswaardigheden Canada

Alle bezienswaardigheden in Canada

Vliegtickets naar Canada


Hotels in Canada zoeken

Hotels in Canada zoeken

Boek je rondreis naar Canada

TUI
1. TUI

Individuele rondreizen en groepsreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Advies op maat!
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groeps- en kampeerreizen.
Bezoek websiteBekijk Canada rondreizen
Vanaf €173 incl. vliegticket

Vliegtickets Canada

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Canada
V.a. 400

Volg ons op Facebook