27 Vakantiedagen

Vliegen naar Guatemala

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Guatemala via:

Guatemala is een prachtige bestemming en is al jaren populair. Een rondreis door Guatemala begint bijna altijd in de hoofdstad Guatemala-Stad en eindigt hier ook als je niet naar een ander land gaat. Helaas zijn er vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten beschikbaar. Vanaf Amsterdam is het inclusief tussenstop zo’n 18 uur vliegen. De goedkoopste tickets kosten rond de €500 à €600. Met een langere overstap of met 2 tussenstops kunnen de tickets goedkoper zijn, zo rond de €400, bijvoorbeeld via Noord-Amerika. Met KLM kun je via Panama vliegen, maar meestal is dat duurder.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Guatemala

  • Check de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. Tijdens de KLM werelddealweken zijn er vaak ook aanbiedingen voor Panama, wellicht kun je dan een los ticket naar Guatemala erbij kopen.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.
  • Mocht je de tijd hebben, dan kun je eventueel een goedkoper ticket vinden met een langere overstap in bijvoorbeeld de Verenigde Staten.
  • Ga je Guatemala combineren met een ander land, kijk dan of het voordeliger is om daarheen/vandaan te vliegen. Naar Cancún in Mexico gaan bijvoorbeeld wel rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam.

Vliegen vanuit Centraal-Amerika

Guatemala valt goed te combineren met andere Centraal-Amerikaanse landen. Vanaf Honduras is het gemakkelijk om bijvoorbeeld vanaf San Pedro Sula naar Guatemala-Stad of Flores te vliegen, maar Guatemala-Stad is goedkoper. Vanaf Tegucigalpa (Honduras) of San Salvador (EL Salvador) zijn er ook vluchten beschikbaar. De meeste vluchten kosten tussen de €220 en €400, afhankelijk van wanneer je boekt en met welke maatschappij.

Binnenlandse vluchten Guatemala

Hoewel het land redelijk groot is, zijn er niet veel binnenlandse vluchten beschikbaar. AL worden de meeste afstanden per bus afgelegd. De twee grootste en meestgebruikte vliegvelden zijn:

International Airport La Aurora

De internationale luchthaven ligt niet ver buiten het centrum van Guatemala-Stad en wordt gebruikt voor internationale en binnenlandse vluchten.

International Airport Mundo Maya

Het internationale vliegveld van Flores. Vanaf Guatemala-Stad is het ongeveer een uur vliegen. Internationale vluchten naar Flores maken meestal ook eerst een tussenstop in Guatemala-Stad.

Vliegtickets naar Guatemala boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Guatemala boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Guatemala niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals zoals Düsseldorf of Brussel.

Bij het zoeken naar Guatemala vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Guatemala via:

Bezienswaardigheden Guatemala

Alle bezienswaardigheden in Guatemala

Vliegtickets naar Guatemala


Hotels in Guatemala zoeken

Hotels in Guatemala zoeken

Boek je rondreis naar Guatemala

Sawadee
1. Sawadee

Bijzondere groepsrondreizen.
Bezoek website

TUI
2. TUI

All Round reisaanbieder.
Bezoek website

ANWB Vakanties
3. ANWB Vakanties

Groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Guatemala rondreizen
Vanaf €2537 incl. vliegticket

Vliegtickets Guatemala

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Guatemala
V.a. 452

Volg ons op Facebook