De Hongaarse keuken werd sterk beïnvloed door de Turkse, Oostenrijkse en Balkanese keuken. Wie het heeft over Hongaars eten, denkt in de eerste plaats aan goulash. Dit gerecht kan opgediend worden in de vorm van goulashsoep of als een soort stoofpotje. Goulash is gestoofd rundsvlees, oorspronkelijk bereid door de herders in de laagvlakte van Oost-Hongarije. De Hongaarse keuken is ook bekend om haar andere kruidige stoofpotjes, bijvoorbeeld ‘Csirkepaprikás’, een stoofpotje met kip en romige paprikasaus. ‘Töltött Paprika’ is een uitgeholde en geroosterde paprika die gevuld is met groenten, rijst, gehakt en tomatensaus. Een favoriet nagerecht in Hongarije is ‘Somlói Galuska’, een soort spongecake met walnoten, rum en chocolade, met een dot slagroom erop. Proef ook eens van de zogenaamde ‘schoorsteencake’ of ‘Kürtőskalács’. De schoorsteencake bestaat uit gegist deeg gebakken op een spies. Zo ontstaat een lang en rond brood, waarop een laag kaneel, kokosnoot of cacao wordt aangebracht.
Hongarije produceert uitstekende rode, witte en mousserende wijnen. Een typische sterke drank is Pálinka, een soort vruchtenbrandewijn. De drank wordt gemaakt van pruimen, appels, abrikozen, peren en nog veel andere fruitsoorten. Van de Hongaarse bieren is vooral het merk Dreher bekend.
Lees verder: Geld & kosten >
TUI biedt een uitgebreid aanbod van stedentrips naar Boedapest, inclusief hotel en vlucht vanaf Amsterdam of Eindhoven.
Bezoek website
Naast erkende campings biedt de ANWB een ruim aanbod aan autovakanties naar Hongarije en diverse rondreizen.
Bezoek website
Bij online-reisbureau Prijsvrij kun je o.a. makkelijk en goedkoop je eigen stedentrip naar Boedapest samenstellen door een vlucht en hotel te combineren.
Bezoek website